Со стрели ебате....Нели руските сепаратисти веќе оборија еднаш воен траспортен авион кога загинаа 47 души,па после уште 2,3 други борбени авиони ? нив со што ги оборија...
Сигурно и другите борбени авиони и хеликоптери беа при слетување ЕБАТЕ.Со стрели ебате....
Тој транспортниот што го срушија (кога загинаа 47 души) беше во фаза на слетување. Не ти треба БУК за да го срушиш.
Ан26 и 24 летаат до 7500 метри. На прорусиве не им беа потребни букови за да ги соборат нив бидејќи Иглата има домет до 11.000 метри.Нели руските сепаратисти веќе оборија еднаш воен траспортен авион кога загинаа 47 души,па после уште 2,3 други борбени авиони ? нив со што ги оборија...
Знам ама мислам дека Бук има поголеми шанси од Игла.Ако не се лажам,во Грузија со Бук беше оборен стретешки бомбардер Тупољев затоа.Ан26 и 24 летаат до 7500 метри. На прорусиве не им беа потребни букови за да ги соборат нив бидејќи Иглата има домет до 11.000 метри.
Хипотетички со Игла имаш домет и Боинг да срушиш, но ти треба и огромна прецизност.Знам ама мислам дека Бук има поголеми шанси од Игла.Ако не се лажам,во Грузија со Бук беше оборен стретешки бомбардер Тупољев затоа.
И мене ова прво м ипадна на памет, почнав да пишувам дека е тоа можно ама на почетокот ми беше незгодно да шепкулирам. Гледма сега и ти мислиш слично па не знам што да кажам и мене така ми делува. Можеби и да е несреќен случај од страна на русите мислејќи дека е укрински авион, ама сега тоа во сред војна тешко проаѓа.Какво насамарување од страна на украинците... Го затвораат воздушниот простор и нормално нели се што може да прелета на таа територија се украински воени авиони. Гнасите го пренасочија авионот, а овие глупите наседнаа мислејќи дека е воен авион.
Цел ? Цел е украинците да соберат што е можно повеќе симпатии... која курвинска работа е политиката.
Така де, така, сите се криви освен тие што го срушиле авионот.Какво насамарување од страна на украинците... Го затвораат воздушниот простор и нормално нели се што може да прелета на таа територија се украински воени авиони. Гнасите го пренасочија авионот, а овие глупите наседнаа мислејќи дека е воен авион.
Цел ? Цел е украинците да соберат што е можно повеќе симпатии... која курвинска работа е политиката.
И колку пати треба да се пише дека воздушниот простор на Украина не бил нит затворен нит забранет нит рестриктиран за патнички авиони?Какво насамарување од страна на украинците... Го затвораат воздушниот простор и нормално нели се што може да прелета на таа територија се украински воени авиони. Гнасите го пренасочија авионот, а овие глупите наседнаа мислејќи дека е воен авион.
Ан26 и 24 летаат до 7500 метри. На прорусиве не им беа потребни букови за да ги соборат нив бидејќи Иглата има домет до 11.000 метри.
Грешка ми беше фт и км.Игла има домет 5,2км. так да не ти држи вода муабетот.