Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Не можеш од мене нови јунферчиња да најдеш....:pos:
Ако под „јунфер“ мислеш на нови иницијанти... да те поправам:
Рековме дека преку форумов не бараме иницијанти... само философираме и зборувам за Телема, иницијации, О.Т.О. и слично... темата секако не е отворена од нас (телемити), ами од членови на форумов...
Колку што преку христијанските теми тука некој ќе стане христијанин или преку темите за ислам некој ќе стане муслиман, толку и од тука некој ќе се затрча да бара иницијации... не оди тоа така, но ти гледаш на многу чуден начин на нашите философирања тука... Ти за тоа ли досадуваш на темата?
Не се сеќирај никој не доаѓа во О.Т.О. поеќе... сите сакаат да бидат христијани или муслимани, сите до еден. Ок и атеисти :) Ова според твоите разбирања на работите...

Ти си научен дека О.Т.О. и телема е зло и толку... тоа е твое право. Мое право е да објаснувам и зборувам. Не се сите ко тебе... некои ќе седнат и ќе прочитаат книги и ќе дознаат повеќе... тоа ни е целта до некаде...

Што мислиш бесцелни се официјалните страници на Редот или мојот блог во врска со оние кои бараат иницијации за да бидат дел од нашите мистерии? Не мисли така... :)

Форумов е за разонода, за муабет... но со такви како тебе на кои им смета секој што е различен од нив - малку разонодата се намалува... ама што е тука е...

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Mama mia kolku si blag na zborovi, nitu ednas ne me navredi!

Ne mi odgovori, Ipsi kaj go najde? Vo crkva?

Znaes li deka volkot go menuva vlaknoto ama ne i cudot?

Sakas da se pokazes so ovca koza, ama site znaeme deka pod nea se krie volk.

Bitno e deka poveke ne dosagjate na drugite temi.;)...sega za sega ste preokupirani da ja branite sektata, nemate vreme da pluvate po Hristijanstvoto!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Што не ти е јасно секташу?
За цел свет сте секта, не измислив јас топла вода.
Тоа што вие сакате да промувате тука е лага и превара, секта сте од А до Ш.
и не се понашај и ти како шкорпиончето, оти претходно беше неговата навреда:

Е на тоа не го вртам другиот образ, него одговарам по заслуга.
А ти не се прави мудар, кога постираш, постирај кој прв почнува со педерски работи, а не тоа што сакаш да прикажеш на јавноста.
Такви сте и во сектата, увиткана бомбона со истечен рок на употреба.
И не ме цитирај повеќе, кловнови тражи на гробишта дека се сексате, и гледај да бидеш последен вагон, оти шкорпиончето такви како тебе тражи.
Цар си жими све :)

Од мене имаш 2 недели (летен) одмор, а од Господа повеќе :icon_lol:

Тежок случај.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Ти затоа ли си доби бан мислејќи дека не прашувам и не пишувам на другите теми бидејќи ти си тука со твоите глупости па јас „морам да ја бранам Телемата“ од тебе?
Абе ајде, си даде многу голем трон, поголем и од Сатаната што си го подари сам на себе..
Понизно малку пред боговите..

Не Саше, јас само немам што да им речам и што да прашам откако прашував тоа што ме интересира и тоа што сум научил за нивните религии и историја и езотерија...

А мене ми е тука срцето, за Телема да пишувам не да се заморувам со она што не ми лежи на срце :)

Ајде се читаме со подобри мисли во иднина...

Телема... :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Погрешен заклучок дека некого убедуваме на било што. Тука сме да зборуваме што е телемата и да посочиме што не е. На пример не е пиење крв на мачки, не е оргијашење на гробишта, не е бацување книги на олтари и не е клањање....
Ако некој смета дека таа не е за него, нека си оди по својот пат, никој нема да му замери поради тоа.[DOUBLEPOST=1405533700][/DOUBLEPOST]
За ова зборам.....зошто лажеш? Зошто се служиш со невистини? Какви дроги? Какво безредие?
Со кое право го правите ова? Мислите дека едноставно може да дојдете на темава и да клеветите и лажете? Ти иницијант си па виде какви биле Браќата и Сестрите?
Мислите дека може да плукате туку така по нечие достоинство и чест? Што луѓе сте вие?

Thelema ako e volja zasto onda ubacuvas patista cim e volja a?Ako stvarno volja onda ke si se dvizi kaj saka po svoja volja :)

Ne lazam licno poznavam poveke clenovi i znam sto pravat i sto pravele toa e nivna rabota ,u koja mera se hedonisti taka da ja ne lazam .

Dobro poznati mi se vasite clenovi od Svedska i drugi zemlji :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
ТЕЛЕМА Е ВОЛЈА!! Нема „ако“!!!

Па тоа зборуваме: секој се движи по своја волја, не кај сака ами како им е волја.
Да правиш по своја волја не значи да правиш што сакаш - за тоа е зборувано.

Твојот суд за некој дали е хедонист или не - небитно за темава. Секој различно дејствува во однос на Законот... секој по својот пат, со свое разбирање па дури и свое верување :)
И јас познавам и Срби и Хрвати и Словенци и Французи и Скандинавци мои браќа и сестри и не се дрзнувам да ги судам или ограничувам какви се...
Види ја „Книгата на Рамнотежа“ зошто така...

Не знам зошто сакаш Телемата да ја преставиш во лошо светло кога... ете и ти се сложуваш со нејзините „поставки“ во однос на човекот како Ѕвезда :)

Си имаш свои причини некои? Не мислам да го оправдувам Законот ако тебе не ти чини...

Кажи ми: Законот не ми чини заради тоа и тоа и готово, сме завршиле - нема да те убедувам дека Телемата е твојот и само твој пат ;) Не вака, мешаш сешто за да ми кажеш како јас сум сатанист и целото зло е кај мене во светот бидејќи нели, сатурн, сет сатана и сите христијански догматски погледи ми ги набацуваш тука на ваква света тема :)

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Thelema ako e volja zasto onda ubacuvas patista cim e volja a?Ako stvarno volja onda ke si se dvizi kaj saka po svoja volja :)
Прочитај ја Liber II па ќе видиш дали и зошто ако телема е волја постојат патишта, орбити и слично.
Ne lazam licno poznavam poveke clenovi i znam sto pravat i sto pravele toa e nivna rabota ,u koja mera se hedonisti taka da ja ne lazam .

Dobro poznati mi se vasite clenovi od Svedska i drugi zemlji :)
Лажеш! Немаме ние ништо со никакви безредија и дроги. Што се однесува до хедонизам....незнам од кога тоа хедонизмот е нешто лошо? Па зарем христијаните, муслиманите, јудеите и сите останати верници не коленичат и не молат за да добијат вечност исполнета со хедонизам?!

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
ТЕЛЕМА Е ВОЛЈА!! Нема „ако“!!!

Па тоа зборуваме: секој се движи по своја волја, не кај сака ами како им е волја.
Да правиш по своја волја не значи да правиш што сакаш - за тоа е зборувано.

Da pravis po svoja volja znaci da pravis sto sakas se dodeka ne se mesas vo tuga volja ili ne se nametnuvas nad tuga volja a ne samo zakon da sledis slepo :)

Твојот суд за некој дали е хедонист или не - небитно за темава. Секој различно дејствува во однос на Законот... секој по својот пат, со свое разбирање па дури и свое верување :)
Ne e moj sud taka e sami si kazuvaat lugeto i go pravat toa a dali nema vrska ili ima so Thelemata zavisi od poedinecot koj e iniciran kaj vas .Kaj vas ima odredeni poedinci sto koristat tehniki i rituali za licna korisit na primer za zaveduvanje devojki taka da toa se kosi so Voljata i ispaga deka ako takvi koi primile inicijacija i gi smatrate za Telemiti se korumupirani a so toa i vasata struktura :)

И јас познавам и Срби и Хрвати и Словенци и Французи и Скандинавци мои браќа и сестри и не се дрзнувам да ги судам или ограничувам какви се...
Види ја „Книгата на Рамнотежа“ зошто така...
Nema sto da gi sudam ili ne pak ti kazuvam ako nesto e fakt zasto bi bilo sudenje .

Не знам зошто сакаш Телемата да ја преставиш во лошо светло кога... ете и ти се сложуваш со нејзините „поставки“ во однос на човекот како Ѕвезда :)

Ne ja pretstavuvam jas vo nikakvo svetlo samo iznesuvam informacii koj itekako treba seriozno da se diskutiraat.Ja niti sum rekol deka se slozuvam niti deka ne se slozuvam non stop pogresno me tolkuvas :)

Си имаш свои причини некои? Не мислам да го оправдувам Законот ако тебе не ти чини...
Nema sto da go opravduvas se znae deka e napisan od covecka raka :)

Кажи ми: Законот не ми чини заради тоа и тоа и готово, сме завршиле - нема да те убедувам дека Телемата е твојот и само твој пат ;) Не вака, мешаш сешто за да ми кажеш како јас сум сатанист и целото зло е кај мене во светот бидејќи нели, сатурн, сет сатана и сите христијански догматски погледи ми ги набацуваш тука на ваква света тема :)

Mesam sesto ajde vaka onda licno ke te prasam dali si satanist i sto podrazbiras pod satanist ,sveta tema pa i lucifer i baphomet se za tebe sveti temi neli svetlonosa :)[DOUBLEPOST=1405606447][/DOUBLEPOST]
Прочитај ја Liber II па ќе видиш дали и зошто ако телема е волја постојат патишта, орбити и слично.

Лажеш! Немаме ние ништо со никакви безредија и дроги. Што се однесува до хедонизам....незнам од кога тоа хедонизмот е нешто лошо? Па зарем христијаните, муслиманите, јудеите и сите останати верници не коленичат и не молат за да добијат вечност исполнета со хедонизам?!

Abe pak mi davas da citam sto kazal Zverot on e poznato deka saka da bide nad bog i normalno e da prodava stara filozofija u new age pakovanje :)

Drugar ti mozes da ja branis organizacijata ama znam deka nekoi clenovi imaat nered i koristat droga i toa ne zboruvam za pocetnici .Hedonizam nikoj ne rece deka e loso ali koga ke se otide u ekstremi vodi do frustracija :)

Pa taka e molat i kolencat ali ne site za ista cel .Nekoj se molat za tuga volja ,vie za vasha i taka nataka:)

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Ете така, прашај ме нешто лично - како да јас да сакам сета моја индивидуалност да ја тупнам на форумов :)
Ама ок, ете ќе одговорам...

Не сум сатанист, јас сум Телемит ако веќе мора да давам дефиниција „што сум“.

Под сатанист подразбирам човек што не е христијанин, а заради неговото верување, пракса и изучување на симболите низ еоните, христијаните најлесно им е да го наречат „сатанист“ - некој што е против нивниот верски систем.
Ова важи за оние кои не се заморуваат со старо-еонските религиски школи...

А оние кои се сатанисти и директно се повикуваат на симбол опишан од христијаните како зло - тие ми се интересни и ме збунуваат малку - што ли бараат во систем кој што не им одговара? :)

Бафомет - е сложен симбол, ќе ми треба премногу да пишувам за да се објаснуваме... Има многу добри книги со кои може да се запозанеш со овој симбол.
Се среќава насекаде но заради специфичниот цртеж пак истите (христијаните) го поврзуваат со нивниот концепт за зло и Сатана...

Симболите се деликатна работа, за едни се едно за други се друго... не може да им се даде општа прифатлива вредност - бидејќи некои симболи имаат тајни значења кои не се за секој...

За Луцифер... ах страшниот паднат анѓел, иден принц во Гоеција, познатиот Прометеј кај грците... :)

Еве нешто за тоа, вака како за тебе:

„И Сатаната е обожуван од страна на луѓето под името Исус;
и Луцифер е обожуван од страна на луѓето под името Брама;
и Левијатан е обожуван од страна на луѓето под името Алах;
и Белиал е обожуван од страна на луѓето под името Буда.”
--- Liber CCCCXVIII, 3-ти Етир

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Abe pak mi davas da citam sto kazal Zverot on e poznato deka saka da bide nad bog i normalno e da prodava stara filozofija u new age pakovanje :)
Тоа е официјален документ со кој се посочува и потенцира што означуваат термините што вие во својата злонамерност и неукост ги извртувате и користите за креирање на предрасуди и лаги. Дали за тебе ќе биде new age паковање или стара филозофија, тотално е небитно.
Drugar ti mozes da ja branis organizacijata ama znam deka nekoi clenovi imaat nered i koristat droga i toa ne zboruvam za pocetnici .Hedonizam nikoj ne rece deka e loso ali koga ke se otide u ekstremi vodi do frustracija :)
Немам потреба да ја бранам, веќе кажав тука сме да дискутираме. Кажи ми, дали поради тоа што огромен број на свештеници од ватикан злоупотребуваа деца, тоа значи дека католичката црква постои за да злоупотребува деца?
И кажи ми....дали концептот за рај, каде постоењето се сведува на безгранична блаженост и среќа не е екстремен хедонизам? И ако не е , тогаш што би било поекстремно од тоа?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Ај научи се да ги делиш постовите и тоа што сакаш да цитираш и да ми кажеш кажи ми...
И разбери дека мене не ме интересира твоето мислење за симболите..
Секако јас нема отворено да зборувам за работи што ги знам а би можеле да се разберат погрешно...
Nemam ja problem protiv nivniot verski sistem ali imam problem so bolni satanisti u koj spagaat pedofili ,sadisti,kanibalisti,zrtvuvaci na deca i fetusi ,jadenje fekalii,siluvanje ,ritualno orgianje so prizivanje ,ritualno zrtvuvanje na zivotni .Se so cel da napravat konekcija so entiteti ili da otvorat portal kade sto mozat da stanat vozilo i da imaat mok i kontrola na ovoj svet sluzejki im hirearhiski na tie entiteti bez razlika na genetikata :).
Од каде тоа дека луѓе кои се педофили, канибали, кои јадат фекалии, силувачи, оргии и жртвување на животни се сатанисти? Демек ако се христијани не може да имаат тајни работи кои „ги палат“? :)

Не ги оправдувам педофилите, канибали и силувачи од проста причина што сигурно одат против волја на друг човек - тоа не ми оди дека е Телема! :)
За жртвување животни - секаде го има тоа! Крвта е света работа, ако не си знаел...

За хиерархијата на „небесата“ - веруваш во тоа или знаеш дека е можно нешто такво? Си читал некаде, признај... :)

И што има врска ова со Телема, ако смеам да прашам?

П.С. Исус за мене е само симбол... така да, можеби и него погрешно со погрешна „фреквенција“(што и да ти е тоа) вибрира кај народот наш насушен...
не знам со сигурност да ти кажам :)

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Тоа е официјален документ со кој се посочува и потенцира што означуваат термините што вие во својата злонамерност и неукост ги извртувате и користите за креирање на предрасуди и лаги. Дали за тебе ќе биде new age паковање или стара филозофија, тотално е небитно.
Zlonamernost hahah,pa sto ako e oficijalen dokument zar za volja treba so dokumenti da maftam ccc.
Pa nebitno e i ti sto pustas linkovi od tvoja strana kako strazar :)

Немам потреба да ја бранам, веќе кажав тука сме да дискутираме. Кажи ми, дали поради тоа што огромен број на свештеници од ватикан злоупотребуваа деца, тоа значи дека католичката црква постои за да злоупотребува деца?
И кажи ми....дали концептот за рај, каде постоењето се сведува на безгранична блаженост и среќа не е екстремен хедонизам? И ако не е , тогаш што би било поекстремно од тоа?
Katolickata crkva e postavena da mu sluzi na pogresen gospodar i za masovna kontrola i za tako zvani satanisticki rituali .Katolickata crkva postoi za mnogu zloupotrebi i paganski obicaii :)

Ekstremen e ama zasto baras potvrda od mene ako veke znaes baras istomislenici li :)
Najbolje bi bilo da nema koncept :)

A sega kazi mi ti mene kako moze Ljubovta da e pod volja toa e nekako suludo i ne prirodno :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
A sega kazi mi ti mene kako moze Ljubovta da e pod volja toa e nekako suludo i ne prirodno :)
А каква е Љубовта според тебе?
Како може Љубовта? :)

П.С. Батали христијански цркви тука на темава, тоа се старо-еонски школи... нивните ритуали се сосема нешто друго!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Katolickata crkva e postavena da mu sluzi na pogresen gospodar i za masovna kontrola i za tako zvani satanisticki rituali .Katolickata crkva postoi za mnogu zloupotrebi i paganski obicaii :)
Абре ова сите сатанисти испаднаа....на крај само ти ќе испадне дека си олицетворение на доброто. Браос.
Ekstremen e ama zasto baras potvrda od mene ako veke znaes baras istomislenici li :)
Najbolje bi bilo da nema koncept :)
Не барам потврда, ти правам паралела за да видиш колку ти чини аргументот.
Ако Љубовта во случајов ја поистоветуваш со сентименталност а волјата со желба или намера, тогаш да, сулудо е. Но Љубовта во телемата не е емоција или сентименталност. Зошто ти го посочив Liber II? Човек ви објаснува, вие го занемарувате и игнорирате објаснувањето и потоа доаѓате на темава да кажувате што и како било сулудо.
Љубовта во случајов е концептот што стои зад привлекувањето како универзална карактеристика. На пример гравитацијата, хемиската, електромагнетната, атомската привлечна сила.....сите тие сили се базираат на метафизичкиот концепт што ние го нарекуваме Љубов. Волјата пак е исто така метафизички концепт што стои позади динамичките својства на физичките закони.
Пример што најчесто го користам за да објаснам како љубовта по волја функционира во природата е обичното атомско јадро. Привлечната сила помеѓу јадрото и електронот постои поради концептот на "љубов", а таа љубов е подредена на динамичката активност на системот - орбитирањето на електронот. Електронот нема дестинација каде што треба да стигне, самото орбитирање е неговата цел (волја) тој е динамичкиот аспект на системот наречен - атом.

Kajgana Shop

На врв Bottom