Прашања до Атеистите II

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.290
Поени од реакции
12.288
Нема негација атеисту еден низаеден. :P Сакам да знам.
Е тоа заборавив да му го кажам на @Donald Sikert , разликата помеѓу незнаењето и врската атеист-верник:
Едниот доволно му е да верува: наложено му е да верува и да не прашува многу!
Додека атеистот, нема да верува во бог додека нема искуство и не дознае за боговите... :)

Така атеистот ќе биде поголем верник од самиот верник, заради искуството и знаењето, што би рекол и самиот Елифас Леви!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Епа ако сакаш да знаеш, тогаш слушај што ти зборувам:cool:
Не батка, ти ќе слушаш, избиј си ги тие христијански догми дека атеизмот бил негација, паметен момак си ти, го можеш тоа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Е тоа заборавив да му го кажам на @Donald Sikert , разликата помеѓу незнаењето и врската атеист-верник:
Едниот доволно му е да верува: наложено му е да верува и да не прашува многу!
Додека атеистот, нема да верува во бог додека нема искуство и не дознае за боговите... :)

Така атеистот ќе биде поголем верник од самиот верник, заради искуството и знаењето, што би рекол и самиот Елифас Леви!
Е ова е најинтересното и за кое си тераме дискусии:D

Кој му наложил бе да верува?

Зошто мислиш дека некој верник немал соодветно индивидуално искуство?

Зошто априори отфрлаш опција дека верникот немал искуства?

Јас не сум научен да отфрлам туку така одредени опции од ракав.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.290
Поени од реакции
12.288
Нечие субјективно мислење(на христијанските свештеници и мирјани) влијае на политичарите кои се избрани од народот(и кои голем број се субјективни христијани) - а тие ми донесуваат закони и за мене и ме ограничуваат со оправдување дека „богот не создал различни, богот ни дал етика и морал“ и слично...

Верникот е опасна работа кога зборува за боговите за кои нема поима... само верува во нив.

Атеистот едноставно не верува дека има богови бидејќи не знае дека има...

Како може бре да си христијанин кога не знаеш за богот во кој што веруваш а толку зборуваш со сигурност за неговата вера како да постои реално ? Како може да ги оправдуваш и рамниш верниците со атеистите?

Нормален си ти? Или што, инает сега водиме? Не те разбирам...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не батка, ти ќе слушаш, избиј си ги тие христијански догми дека атеизмот бил негација, паметен момак си ти, го можеш тоа.
Добро бе извини "не верувам", не е негација на "верувам".

Јас се водев досега по основите на логиката. Ама ете друго било.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.290
Поени од реакции
12.288
Јас не сум научен да отфрлам туку така одредени опции од ракав.
Ти ништо не си научен во однос на боговите - таква ти е религијата!

Затоа и не ја сакаш својата религија и си „индивидуален“ верник кој што се нарекува православен христијанин...

Ти не сакаш институција-религија и тоа е едно од добрите работи :)

Сличен си на атеистите, до некаде...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Нечие субјективно мислење(на христијанските свештеници и мирјани) влијае на политичарите кои се избрани од народот(и кои голем број се субјективни христијани) - а тие ми донесуваат закони и за мене и ме ограничуваат со оправдување дека „богот не создал различни, богот ни дал етика и морал“ и слично...

Верникот е опасна работа кога зборува за боговите за кои нема поима... само верува во нив.

Атеистот едноставно не верува дека има богови бидејќи не знае дека има...

Како може бре да си христијанин кога не знаеш за богот во кој што веруваш а толку зборуваш со сигурност за неговата вера како да постои реално ? Како може да ги оправдуваш и рамниш верниците со атеистите?

Нормален си ти? Или што, инает сега водиме? Не те разбирам...
Хепта што да ти кажам батка. Многу те ограничиле верниците во животот и тешко ти е.

Гледам еден куп закони кои ги ограничуваат само атеистите, а оние другите живеат во мед и млеко.

Единствен верник што во овој момент е опасен е радикален муслиман.

Се друго нема никаков импакт врз твојот живот.[DOUBLEPOST=1405599272][/DOUBLEPOST]
Ти ништо не си научен во однос на боговите - таква ти е религијата!

Затоа и не ја сакаш својата религија и си „индивидуален“ верник кој што се нарекува православен христијанин...

Ти не сакаш институција-религија и тоа е едно од добрите работи :)

Сличен си на атеистите, до некаде...
:D Бесценето.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Добро бе извини "не верувам", не е негација на "верувам".

Јас се водев досега по основите на логиката. Ама ете друго било.
Чек сега малце не мути вода, ако негација од верувам е не верувам, тогаш нема негација на став постои бог, т.е. став бог не постои. Правиш ли ти разлика воопшто? Ах кога ти реков да не го читај тој грко ерменецот.... ццццц што арен си беше порано.....
Единствен верник што во овој момент е опасен е радикален муслиман..
А тоа ли билоооооо, ахам, па така кажи бе. Ти си станал христијанин за инает на муслиманите. Добро. Да си знаеме.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Чек сега малце не мути вода, ако негација од верувам е не верувам, тогаш нема негација на став постои бог, т.е. став бог не постои. Правиш ли ти разлика воопшто? Ах кога ти реков да не го читај тој грко ерменецот.... ццццц
Има бе, како може да нема.

А што тебе ти менува во животот дали Бог постои или не?:eek:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Има бе, како може да нема.

А што тебе ти менува во животот дали Бог постои или не?:eek:
А што тебе ти менува дали има атеисти и каков став имаат? Ај оди бркај си муслиманчиња на “прашања за исламот“ доста ти беше тролање тука.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.290
Поени од реакции
12.288
Опасни се сите верници - зависи колку се притиснати до ѕид...
Ти велам ти не знаеш што значи православно христијанство по се изгледа, да не треба и тоа да те учам? :)
За верникот секој закон што не се коси со нивниот „верски закон“ - е мед и млеко!
А за еден верник не се бара знаење - ами вера и послушност!
А повеќето се такви... за жал.
Ме ограничуваат религиите мене... пробувам да патувам низ нивните пукнатини кои не се мали, за доброто на другите :)

Нема демократија има само религии кај нас и политика - што за мене религија = политика :)

Замисли да не се верува дека постојат богови? Да нема религии и индивидуални „вери“...
Да го мразиш другиот бидејќи нешто ти згрешил директно... да сакаш некој бидејќи едноставно е човек и го бидува за нешто...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А што тебе ти менува дали има атеисти и каков став имаат? Ај оди бркај си муслиманчиња на “прашања за исламот“ доста ти беше тролање тука.
Не ми менува.:)

Навивам за другата страна.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не ми менува.:)

Навивам за другата страна.
Гледам, и само навиваш, твое право, но не си и играч.

Додека не дошле правиве христијани да ти речат “аман немој повеќе да не браниш“ :D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Опасни се сите верници - зависи колку се притиснати до ѕид...
Ти велам ти не знаеш што значи православно христијанство по се изгледа, да не треба и тоа да те учам? :)
За верникот секој закон што не се коси со нивниот „верски закон“ - е мед и млеко!
А за еден верник не се бара знаење - ами вера и послушност!
А повеќето се такви... за жал.
Ме ограничуваат религиите мене... пробувам да патувам низ нивните пукнатини кои не се мали, за доброто на другите :)

Нема демократија има само религии кај нас и политика - што за мене религија = политика :)

Замисли да не се верува дека постојат богови? Да нема религии и индивидуални „вери“...
Да го мразиш другиот бидејќи нешто ти згрешил директно... да сакаш некој бидејќи едноставно е човек и го бидува за нешто...
Хепта се повеќе мислам дека имаш големи трауми од вернициве:) што ти сториле?

Ете црвениот болд се слагам. Кон почетокот на минатиот век религиозните групации ги зменија политичките партии.[DOUBLEPOST=1405600112][/DOUBLEPOST]
Гледам, и само навиваш, твое право, но не си и играч.

Додека не дошле правиве христијани да ти речат “аман немој повеќе да не браниш“ :D
Зошто би ми рекле така?

Кај нив постои еден поим - "пријател на верата".

Kajgana Shop

На врв Bottom