Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
[DOUBLEPOST=1405531214][/DOUBLEPOST]
Znaci volja ali civa volja da ne se lazeme ako beshe slobodna volja ili volja so integritet nemase da ja bacuvas knigata niti da se klanjas pred oltar niti da prizivas i obozavas .
Но треба да разбереш каква Волја... а за тоа е зборувано...
Не се клањаш пред олтар, не сме ние старо-еонски настроени... не се клањаме пред никој и ништо!
Ние не молиме!
Ние призиваме како што велиш ти ;) А како ќе призиваш ако не се распламти највнатрешниот оган преку Љубов? Затоа се бакнува Законот и се прифаќа со цело срце бидејќи Тифарет мора да засвети како Сонце! (ете и малку симболика) :)

И види го Законот: таму пишува „чиста волја неослабната од страста за резултат“ - а не слободна волја ! Но толку знаете, толку Ви кажуваме!

Ако се лажеме: ти немаш слободна волја ниту пак знаеш зошто си тука на Земјата! Така бидува?

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
А нели рековме да ја разгледаш темата за одговори?
Знаеш на колку провокации сме давале одговори иако не требало - не заради тој што прашува - ами за некој што навистина некогаш ќе бара одговор и можеби ќе му помогне некој збор од тука (барем малку помош)?
Не си свесен воопшто за тоа...

Или тебе ти е подобро вака... да покажуваш со прст како „сакам да бидам рамо до рамо“ со „богот“ иако како пес бегаш да ми одговориш од каде тоа дека сакам да бидам рамо до рамо со било кој или било што... и за кој бог зборуваш?

Повели, па да се разјасниме „со кој тоа бог би сакал јас да бидам“ еднаков! :sneaky:
Na tvoeto prasanje e veke odgovoreno samo previse se slusas samiot sebe :)

Da ne e taka nemase da se vikas heptagram sedum kraci toa znaci imas ogromni ambicii decko ali za koe sonce rabotish i cija je ono zvezda[DOUBLEPOST=1405531638][/DOUBLEPOST]
Но треба да разбереш каква Волја... а за тоа е зборувано...
Не се клањаш пред олтар, не сме ние старо-еонски настроени... не се клањаме пред никој и ништо!
Ние не молиме!
Ние призиваме како што велиш ти ;) А како ќе призиваш ако не се распламти највнатрешниот оган преку Љубов? Затоа се бакнува Законот и се прифаќа со цело срце бидејќи Тифарет мора да засвети како Сонце! (ете и малку симболика) :)

И види го Законот: таму пишува „чиста волја неослабната од страста за резултат“ - а не слободна волја ! Но толку знаете, толку Ви кажуваме!

Ако се лажеме: ти немаш слободна волја ниту пак знаеш зошто си тука на Земјата! Така бидува?
Dobro be ne e sija nego vrat ne se klanjas pred oltar pa zasto onda imas misa i oltar drugarche nemoj pogresno da drugaruvas :)

Ej se prasuvam kakva e taa ljubov so tolku pozuda,hedonizam ,droga ,bez redie i perverzii od razlicit karakter .Drug lazes ili neznaes kakvi se zapravo brakata i sestrite :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Na tvoeto prasanje e veke odgovoreno samo previse se slusas samiot sebe :)

Da ne e taka nemase da se vikas heptagram sedum kraci toa znaci imas ogromni ambicii decko ali za koe sonce rabotish i cija je ono zvezda
Пак истото... За моето Сонце и мојата Ѕвезда! Немој сега и Луцифер да ми го мешаш во муабетот, што, христијанин си нешто? :)
Што вели „Книгата на Законот“ за секој човек?

„Секој маж и секоја жена е Ѕвезда“ - Книга на Законот, Поглавје I:3

П.С. А Хептаграм е заради ова! ;) И тоа е зборувано тука ! Не слушате Телемит што Ви зборува, туку вашите староеонски разбирања ги туркате во нашите патишта! Не иде то тако брате!
[DOUBLEPOST=1405531702][/DOUBLEPOST]
Ej se prasuvam kakva e taa ljubov so tolku pozuda,hedonizam ,droga ,bez redie i perverzii od razlicit karakter .Drug lazes ili neznaes kakvi se zapravo brakata i sestrite :)

За да знаеш - треба да си иницијант.
Вака ќе оставам ти да градиш фантазии со твојот перверзен ум кој сакаш мене да ми го препишеш ! ;)

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
„Ако добро сте ја студирале Liber Oz (и философски и практично) заедно со „Книгата на Законот“ (философски и практично) ќе сфатите дека овие Права на Човекот дадени во Liber Oz, се во дирекнта врска со вашата чиста волја која ве брка по животот, без разлика свесно или несвесно!
Ако не ја спознаете вашата чиста волја, неослабната од страста за резултат, Правата на Човекот ќе ви бидат јалови обиди да ги оправдате вашите дејствија во очите на другите и нема да постигнете ништо освен конфликти и погрешни дејствувања во однос на другиот!
Кога дејсвувате по вашата чиста волја, Правата на Човекот се најразумното нешто на Земјата и никогаш не се доаѓа до овој последен стих да биде извршен од било кој свесен човек кој што го разбира универзумот во кој што живее!“ –
Мои Коментари на Liber Oz

Не бидете негацијата на нечие постоење!

P.S. Ова во иднина можеби ќе се промени (зависи колку искуство ќе се собере по Патот)! :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Kakvi navredi be sekta i organizacija ne e licnost ,
A taka li pa zasto onda go tupite so Thelemata tolku Koj saka ke vi dojde koj neke nema sto probuvate so diskusija da ubedite nekogo :)
Погрешен заклучок дека некого убедуваме на било што. Тука сме да зборуваме што е телемата и да посочиме што не е. На пример не е пиење крв на мачки, не е оргијашење на гробишта, не е бацување книги на олтари и не е клањање....
Ако некој смета дека таа не е за него, нека си оди по својот пат, никој нема да му замери поради тоа.[DOUBLEPOST=1405533700][/DOUBLEPOST]
За ова зборам.....зошто лажеш? Зошто се служиш со невистини? Какви дроги? Какво безредие?
Со кое право го правите ова? Мислите дека едноставно може да дојдете на темава и да клеветите и лажете? Ти иницијант си па виде какви биле Браќата и Сестрите?
Мислите дека може да плукате туку така по нечие достоинство и чест? Што луѓе сте вие?

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Мислите дека може да плуклате туку така по нечие достоинство и чест? Што луѓе сте вие?
Не се сите луѓе @Ipsissimus , заради нивните перверзни умови и нашата тајност - ние сме им криви :)
Телема :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
74
Поени од реакции
82

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
А не, нека не мора... :)

Скраја да е... од толку жени ти со мене ќе се „спознаваш“... будала работа :)

Со вакви луѓе околу мене, нека, ќе си останам таен и мирно ќе си го одам патот... заморување од ваков тип во реален живот - навистина би било заморно...

А се имаат други работи за завршување... не сте само вие и само тука :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Вашата тајност не убива!!! Дај покажете се да ве познаеме (библиски)!!!
Тие што сакаат да не познаат библиски, потребно е да ни го свртат и другиот образ.....ама тој задниот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Тие што сакаат да не познаат библиски, потребно е да ни го свртат и другиот образ.....ама тој задниот.
Јас барам да биде и „женски заден образ“... ако пак тој што бара да не спознае а е маж, има женски образ по дома посекако.. нека понуди па ќе видиме.. а не вака, глупости читам само од нивна страна...

За другите:
А ако сакате да научите нешто за Телема и Редот - има книги и има начини како да дознаете искрено и сериозно за се што ве интересира во врска со ова и од луѓе кои се во Редот... ако не ве интерериса, ледајте си животот и тоа е тоа :)

P.S. Лесно е да бидеме како вас и да се навредуваме и исмејуваме едни со други, но што со тоа? Ништо...

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
74
Поени од реакции
82
А ако сакате да научите нешто за Телема и Редот - има книги и има начини како да дознаете искрено и сериозно за се што ве интересира во врска со ова и од луѓе кои се во Редот...
Не им кажувај бе!!! Тајно е!!!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Ајде оди биди Гурџиевски христијански дервиш или обратно и не ме заморувај... едно та исто... треба да се повторувам кога зборувам со тебе... подобро снимај свое ауидо и постирај го тука за да не се мачиш да пишуваш едно та исто...
Како плоча си... дрн дрн...
Значи колку исчезна бесконечно откако ти се сруши идејата да продаваш Гурџиевски размисли и „вистини“ по форумив отече :)
Не мислев дека до толку ќе се налуштиш што не си „големиот спасител што сите ќе ги ослободи“ преку делата на Гурџиев, Ошо и сите религии во едно!
Абе ајде..

Гледај си верата и крстот и уживај. Ти велам ли јас дека си ти секташ кој што испомешал од сите религии сешто? Не... твој пат твои гревови твои отплати откако че умреш нели...

Телема бре брате :)[DOUBLEPOST=1405538447][/DOUBLEPOST]
Не им кажувај бе!!! Тајно е!!!
Не за сите бре :) Пишува за оние кои ги интересира... не како тебе такви, шегаџии :)
Ти си имаш други маки во животот, не ти е дојдено до ова... секако.

Kajgana Shop

На врв Bottom