S
Samurai_Sk
Гостин
ти имаш проблеми со нервите бе батка, на 4-5 километри да ти пречи бучава дома во затворен објект ти имаш дефинтивно проблеми иди на доктор најозбилно, и немој сега оџата не прави толку бучава да те буди сред спиење на оџата и треба 2 минути да повика на молитва,2 минути бучава ако воопшто има бучава никој нема да го разбуди од спиење читај малку психологија, медицински магазини, а концертите на Billy Idol,Пиво Фест и ред други концерти што се одржават во близина на кеј не ти пречат,исто музиката од кафаните во близина таа нивна бучава ја има преку цела ноќ се до утринските часови,оџата не повикува цела ноќ за молитва,само во утринските часови 2 минути максимум, мене џамијата ми е 200 метри далеку и озбилно ти кажувам ме има случено илјада пати да не се будам за утринската молитва, кога работев во близина на католичката црква камбаните не ми пречиа и некогаш трае прекѕ 10 минути, а тоа дали си кафир, што си не ме интересира само немој молим те безвесни причини да најдеш само да ги лечиш комплексите што ги имаш во врска со Исламот, малку почит. јас не те осудувам бидејќи не сум никој да те осудувам,барам истото. Ти го имаш својот живот Господ ти го дал тоа право прави што сакаш, јас правам што сакам нели. само без прерасуди.ќе се задржам само на последниот дел.ми пречи бучавата!!! дали е од џамија или црква МИ ПРЕЧИ!!! тоа е силување на моите сетила. ме силува секојдневно вашата вера. но пошто сум кафир, нели кој ме ебе? сакам да бидам оставен на мира, да не ме замара никој. ете затоа ми пречи џамија. веќе со хатаб имаме дискутирано порано, живеам во населба покрај вардар на 3-4, можда и 5 км од најблиската џамија. али ете, ехото што се ствара ми пречи, ме буди од најслаткиот сон. ете зошто ми пречат џамиите. исто и со камбаните, но тоа во друга тема. сакам да спијам, а не да ме будат редовно во 4ч сабајле. односно сега во 3ч, пошто нели ви почнува постот. саможивници сте, насилници, без трунка почит кон другите и поинаквите од вас. и после сакате некој да ве почитува? па тоа иде во двата правца. мојата почит кон вас е тоа дека клањањето е ваша и само ваша приватна работа и не ви го бранам ак ого изведувате тоа на цивилизирано ниво.
мислам дека бев повеќе од јасен.
но каде е одговорот на моето прашање? треба да се само-цитирам?