Прашања за Исламот III

S

Samurai_Sk

Гостин
ќе се задржам само на последниот дел.ми пречи бучавата!!! дали е од џамија или црква МИ ПРЕЧИ!!! тоа е силување на моите сетила. ме силува секојдневно вашата вера. но пошто сум кафир, нели кој ме ебе? сакам да бидам оставен на мира, да не ме замара никој. ете затоа ми пречи џамија. веќе со хатаб имаме дискутирано порано, живеам во населба покрај вардар на 3-4, можда и 5 км од најблиската џамија. али ете, ехото што се ствара ми пречи, ме буди од најслаткиот сон. ете зошто ми пречат џамиите. исто и со камбаните, но тоа во друга тема. сакам да спијам, а не да ме будат редовно во 4ч сабајле. односно сега во 3ч, пошто нели ви почнува постот. саможивници сте, насилници, без трунка почит кон другите и поинаквите од вас. и после сакате некој да ве почитува? па тоа иде во двата правца. мојата почит кон вас е тоа дека клањањето е ваша и само ваша приватна работа и не ви го бранам ак ого изведувате тоа на цивилизирано ниво.
мислам дека бев повеќе од јасен.

но каде е одговорот на моето прашање? треба да се само-цитирам?
ти имаш проблеми со нервите бе батка, на 4-5 километри да ти пречи бучава дома во затворен објект ти имаш дефинтивно проблеми иди на доктор најозбилно, и немој сега оџата не прави толку бучава да те буди сред спиење на оџата и треба 2 минути да повика на молитва,2 минути бучава ако воопшто има бучава никој нема да го разбуди од спиење читај малку психологија, медицински магазини, а концертите на Billy Idol,Пиво Фест и ред други концерти што се одржават во близина на кеј не ти пречат,исто музиката од кафаните во близина таа нивна бучава ја има преку цела ноќ се до утринските часови,оџата не повикува цела ноќ за молитва,само во утринските часови 2 минути максимум, мене џамијата ми е 200 метри далеку и озбилно ти кажувам ме има случено илјада пати да не се будам за утринската молитва, кога работев во близина на католичката црква камбаните не ми пречиа и некогаш трае прекѕ 10 минути, а тоа дали си кафир, што си не ме интересира само немој молим те безвесни причини да најдеш само да ги лечиш комплексите што ги имаш во врска со Исламот, малку почит. јас не те осудувам бидејќи не сум никој да те осудувам,барам истото. Ти го имаш својот живот Господ ти го дал тоа право прави што сакаш, јас правам што сакам нели. само без прерасуди.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Знам:D. Не треба да ме потсетуваш на благодетите на религијата на мирот и покојот.
Ako si se fatil raka za raka so tvojot priatel Beric, si ja utnal rabotata on ke te opsipe so omraza,a omrazata nikogas ne ke mozes da ja unistis ;)

S

Samurai_Sk

Гостин
Сакаш ли да кажеш дека на верник со такво однесување, па уште и за време на Рамазански пост му е потребен верски објект за молитва?

Дали воопшто знаеш дека за време на Рамазанскиот пост, верникот не треба само да се воздржува од храна, вода и секс, туку треба да се воздржуваат од било какви пороци, лоши мисли и зборови.

Јазикот треба да се воздржи од озборување, очите од незаконски нешта, раката од допирање нешта кои не ѝ припаѓаат, ушите од туѓи или непристојни разговори, стапалата од чекорење по грешни места, им се простува на оние кои згрешиле итн.

Дали муслиман кој не почитува ништо од горенаведеното, туку работи сосема спротивно, има право да бара да му се изгради џамија?
Да излегуваат сите на протест, само ова да потенцирам протестот не е греота или незаконски акт во било која вера и држава колку што знам ама кога излегуват муслиманите греота е и незаконски, но да се навратам да излегуват сите на протест од џамите во близина на центар од петочната молитва ти ке имаш лава од луѓе над 30.000 луѓе да не зборам од другите места, било поделку или руралните, второ со камења фрла не повеќе од 100 души на тој протест други не правеа немири, а на последниот протест имаше 5000 илјади немаше немири тоа не потенцираше само тоа што ти одговара потенцираш, и сега ти 100 души сакаш да ги ставиш во иста група со сите муслимани во Р.М. Каде е овде логиката? кажи ми.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.643
Поени од реакции
9.256
Потсети ме зошто беше протестот.

S

Samurai_Sk

Гостин
Ова ти е верски форум, гледате да отворите теми на кои не им е местото тука, само да се чуствувате триумфални.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
ти имаш проблеми со нервите бе батка, на 4-5 километри да ти пречи бучава дома во затворен објект ти имаш дефинтивно проблеми иди на доктор најозбилно, и немој сега оџата не прави толку бучава да те буди сред спиење на оџата и треба 2 минути да повика на молитва,2 минути бучава ако воопшто има бучава никој нема да го разбуди од спиење читај малку психологија, медицински магазини, а концертите на Billy Idol,Пиво Фест и ред други концерти што се одржават во близина на кеј не ти пречат,исто музиката од кафаните во близина таа нивна бучава ја има преку цела ноќ се до утринските часови,оџата не повикува цела ноќ за молитва,само во утринските часови 2 минути максимум, мене џамијата ми е 200 метри далеку и озбилно ти кажувам ме има случено илјада пати да не се будам за утринската молитва, кога работев во близина на католичката црква камбаните не ми пречиа и некогаш трае прекѕ 10 минути, а тоа дали си кафир, што си не ме интересира само немој молим те безвесни причини да најдеш само да ги лечиш комплексите што ги имаш во врска со Исламот, малку почит. јас не те осудувам бидејќи не сум никој да те осудувам,барам истото. Ти го имаш својот живот Господ ти го дал тоа право прави што сакаш, јас правам што сакам нели. само без прерасуди.
Emi ako e taka zosto bre u Evropa ne se derete bukvalno od dzamiite? Nie potrepelivi li sme ? Neli evropa sakame? Kade vaka u sreden vek? Ete pocnaa i burkite da vi gi zabranuvaat. Toa od ljubomora izgleda.Clenot ti kaza deka mu smetaat i kambanite ama nekoj ocigledno go ignorira toa i se fati za kambanite.Posle otide i na koncertite. Ziva patetika. Pocit kon islamot? Pocit kon tie koi sto se spremaat za kalifat? Ne fala! Niedna ubava recenica nemoze da vi gi ispere gomnata koi sto gi napravivte ili opravduvate vo imeto na vaseto imaginarno drugarce.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.643
Поени од реакции
9.256
Ako si se fatil raka za raka so tvojot priatel Beric, si ja utnal rabotata on ke te opsipe so omraza,a omrazata nikogas ne ke mozes da ja unistis ;)
Нема Берик што мене да ми кажува, не сум ќор.
Но ми се чини дека и ти самиот не знаеш што прават муслиманите по светот. Од генитално сакатење на жени (Shafi школата вика дека обрежувањето на жените било обавезно) во Египет, Судан, Етиопија, Сомалија, Нигерија, инфибулацијата во Судан и Сомалија, браковите помеѓу крвните сродници во целиот муслимански свет освен кајшто преовладува Ханафи школата (Балкан и Средна Азија), бракови со малолетни девојчиња како во Јемен, фрлање на жените киселина во лице, бичување доколку пријави дека е силувана, упропастување на здравјето на жените со тоа што им се оневозможува синтетизирање на витаминот D за кој што е потребна сончева светлина, која не може да се импровизира бидејќи ги облекуваат во џакови на кои им се гледаат само очите, а некаде не можеш ни очите да ѝ ги видиш на +50 степени. Модерното ропство на жените во KSA, третирање на хинду-девојчињата и жените во заливските земји како робови, Талибан, Боко Харам, ИЗИЛ, исламистите во Алжир и Мавританија, каменување во Иран, Авганистан и Пакистан, бичување, сечења раце, клиториси, глави и многу други благодети на кои не ми текнува во моментот

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ова ти е верски форум, гледате да отворите теми на кои не им е местото тука, само да се чуствувате триумфални.
Грешка си. Ова не е верски форум. Верски форум на ИВЗ, овде не.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Nekoj spomna sozivot.Prasanje dali postoi drzava vo koja pokraj dominantno muslimansko naselenie ziveaat i pripadnici na drugi verski zaednici ili ateisti.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Види вака ти не знам што си зионист или илуминати или не знам во кој филм си не ме интересира оџата не знам кој е и што е но до некаде има право муслиманите им дават пари на ова држава, плаќат данок и пак се нај дискриминирани од сите други верски заедници, нели Македонија според вас е православна земја имаш католичка црква сред центар на градот,имаш протестанска црква сред центар, евангелистичка, синагоги, имаш голем објект изградено како некој храм од евреите сред плоштад, кога дојде да се гради џамија во центар (имало порано во тоа место џамија) everyone loses their mind, и мене ке ме убедуваш дека ви сте толеранти, демократи само муслиманите не се.
Од просто прашање - дали османлиите дошле тука со освојување и убивање или со делење цвеќиња....ја сврте работава на зионисти, илуминати....и нормално - кутрите дискриминирани муслимани! Толку се дискриминирани, што во 3 наутро можат да разбудат глув човек на 50 километри и никој ништо не им прави! Дискриминација невидена!

S

Samurai_Sk

Гостин
Од просто прашање - дали османлиите дошле тука со освојување и убивање или со делење цвеќиња....ја сврте работава на зионисти, илуминати....и нормално - кутрите дискриминирани муслимани! Толку се дискриминирани, што во 3 наутро можат да разбудат глув човек на 50 километри и никој ништо не им прави! Дискриминација невидена!
Јас ти одговорив и како дошле османлиите, и со џамите и околу нивната "бучава" а за зионисти, илуминати ти се обратив тебе не дека ја свртев работава на нив, приметив дека имаш нивен симбол на сликата, затоа и така ти се обратив така.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас ти одговорив и како дошле османлиите, и со џамите и околу нивната "бучава" а за зионисти, илуминати ти се обратив тебе не дека ја свртев работава на нив, приметив дека имаш нивен симбол на сликата, затоа и така ти се обратив така.
Како ќе ја оправдаш исламизацијата на Балканот и пошироко? Зш гледам дека го браниш Исламот во секој сегмент. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom