Прашања до Атеистите II

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Постоењето на каузалност е, шпекулативно. Да се биде атеист не значи да се биде учен, писмен, паметен, мудар. Едноставно не верува во богови атеистот и толку.

.
Е така де.:)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Постоењето на каузалност е, шпекулативно. Да се биде атеист не значи да се биде учен, писмен, паметен, мудар. Едноставно не верува во богови атеистот и толку.

.
:cuc:
Најпосле еден паметен атеист да се појави на форумов.
Ашколсум....сега може да се разговара на рамна нога, иако сте заспани.
Доста беше со атеистичките изјави дека верниците се слепци.[DOUBLEPOST=1405442673][/DOUBLEPOST]
Ovie 3 relig skoli site li veruvaat vo ist " Бога "?
Бог е Еден, трите школи се само 3 различни патишта до врвот,...до Бог!
Тие што залутале по патот , тие се секти, и нема никогаш да се искачат на врвот!

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Постои конкретна дефиниција, ете ја погоре, ја пишав.

Меѓутоа никој не се држи до нарекувањето некого секта, согласно таа дефиниција. ВО игра велгуваат други елементи.

Сакаш да кажеш дека атеизмот оди рака под рака со напредокот на науката? Па нели е само став, односно неверување во Бог? Откај сега ова.

Црвеното - Да бе друже. Имаш приврзаници, сакаш да си напраиш религија ќе си напраиш.
Нејќеш да се вика религија, ќе му смислиш друго име.
значи се согласуваме за дефиницијата секта, така?

јас не дискутирам за кој, што и како од лична песпектива сака, него од објетивна. тие други елементи (кои верувам се најмногу содржани во зборото “омраза“) не ме интересираат.

за овој дел гледам дека сталкерот дал објаснување, така да нема што да надополнам.

пак ми бегаш од дискусијата. дали од ова твоево и саентологијата е религија? или вуду? пошто нели они сакаат да си се нарекуваат религија?
не ќе да е тоа вистинското. гледаш дека сакам/барам конкретни работи, ништо апстрактно. ама никако да се дојде до тоа кога сектата станува религија?
Тие што залутале по патот , тие се секти, и нема никогаш да се искачат на врвот!
ај заради поконкретна дискусија, кои се тие 3? па да знаеме кои се' други спаѓаат во категоријата секта. да беа 50+ немаше да ти ги барам али вака само 3 се, па те молам наброј ги

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
ај заради поконкретна дискусија, кои се тие 3? па да знаеме кои се' други спаѓаат во категоријата секта. да беа 50+ немаше да ти ги барам али вака само 3 се, па те молам наброј ги
На мене ми резулта дека ти не сакаш дискусии со мене, те иритираат.
Или не се сеќаваш на таа твоја изјава? Сега дошло друго Его на власт кај тебе и заборавило што зборувало предходното Его.
Ако видам поправки на подобро кај тебе, можеби и ќе ти одговорам некогаш.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
:cuc:
Definicijata za religija i sekti ti e ok od teisticka strana. Prasanjeto e:
Koj e edniot Bog? Islamskiot,Hristijanskiot,Budustickiot?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Jas tipuvam deka ke go izvadi negovoit poznat post (koj gi izrenda mnogumina)
Deka site nie sme zaspani i deka samo on ja znae vistinata.
I posle ke ne prasa za ego i za centrite kaj covekot svest...pa dali postoi dusa... itn itn...
Ednostavno Reboot ke naprai.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Jas tipuvam deka ke go izvadi negovoit poznat post (koj gi izrenda mnogumina)
Deka site nie sme zaspani i deka samo on ja znae vistinata.
I posle ke ne prasa za ego i za centrite kaj covekot svest...pa dali postoi dusa... itn itn...
Ednostavno Reboot ke naprai.
Repetitio est mater studiorum :D

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Заспани, мајмуните попрво ќе еволуираат, него вие да разберете.
Ако ги знаете одговорите ,зошто чекате јас да ви одговорам?
Нели атеистите сте мудри, паметни, сезнајковци.....ние религиозноите сме слепци.
Ај сега мучнете малку со лејките, и ако не знаете да одговорите, љубезно ќе ме замолите да ви дадам одговор.
Буона ночес.....

Kajgana Shop

На врв Bottom