СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Интересно споредба BsgSIRGCUAArdfp.jpg

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дали има еден кој го подржа Меси и рече дека му е залужена златнава топка... ?? У гз нека си ја пикне
Ригел бе. :D :D

Иначе @Џони Вајсмилер Донев и драгонски се бавтаат околу Ши(у)рле затоа што змејски викаше дека е грешка неговото купување, дека боље да сме ги задржеле Марин/Мозес, бла бла. :D У кратки црти, тоа е. Плус они двајца се во прашање, мора во сe' да си контрираат. :P

Член од
14 април 2012
Мислења
32.949
Поени од реакции
67.695
Oна беше чист џрвен за Ноер.
Како не му е срам да иде со колено у фаца у простор каде што смее да игра со раце. Педерче германско.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Не знам шо се заебаваат толку Донев и драгонски за Ширле ама поинтересен играч немам видено....типичен германски играч каде трча премногу,борбен е,дава се од себе и не губи топка,плус има добар шут...влегва во многу шанси а и заебан играч е ...стварно интересен играч, ниту емоции покажва,па и да изгуби и да победи пак ја прај истата ретардирана фаца со фризурата никаква...чуден чоек нека сиби глата
Не се заебавам јас, еден од омилените ми е и одличен трансфер беше лани. Драгонски тоа. Шурле си е супер играч.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Oна беше чист џрвен за Ноер.
Како не му е срам да иде со колено у фаца у простор каде што смее да игра со раце. Педерче германско.
Бога чува еј, незнам што им е на луѓево што викаат не е црвен, нормални ли се???
Треба да го казнат и да не игра наредни утакмици..
Стварно нема смисла го утепа со мајагери му влезе, безобразен еј...

Член од
17 март 2014
Мислења
670
Поени од реакции
917
Е ај престанете стварно. Правилото вика дека се гледа кој прв ќе дојде до топката. Ноер стигна прв, плус што беше во голмански простор и има предност. Така да, нема пенал. У секој случај огромен ризик, не се сеќавам кој пиша поназад за Ноер, мислам Ел Нињо дека секогаш е на границата во вакви ситуации, ама секогаш завршува добро за него. Да каснеше секунда само, ќе имаше црвен и пенал за Аргентина.
Не сакам да коментирам околу одлуката ниту да навлегувам во дебатирање ама тоа не е голмански простор па да има он предност во сЕ. Голмански простор се нарекува првиот правоаголник што започнува од рамките на голот каде што голманот би имал предност при воздушни дуели од нафрлени топки. Ова со Игуаин беше опасно, можеше да заработи црвен и пенал за Аргентина само доколку Игуаин беше за влакно побрз и прв да ја чепнеше со глава. Вака Нојер отиде на се или ништо и по кој знае кој пат на светсково и во кариерата воопшто, доби СЕ!

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Колку не разбираат луѓево не ми е јасно еј...

Значи тоа на НОЕР беше КЛАСИЧНО ГОЛМАНСКО ИЗБИВАЊЕ (БОКСИРАЊЕ).
И тоа што си го болдирал е така и точно..

Гледај снимки на јутуб, сите голмани како боксираат, рипаат, и поставуваат колено па боксираат..

Тоа ако се повреди Игуин е негов проблем.. зашто си ја пика главата кај што нетреба..

тоа е тоа[DOUBLEPOST=1405344274][/DOUBLEPOST] LOL

Член од
17 март 2014
Мислења
670
Поени од реакции
917
Па ја реков дека беше фаул? Прочитај убаво пишав ДОКОЛКУ БЕШЕ ИГУАИН ЗА МАЛКУ ПОБРЗ и прв ја чепнеше, односно стигнеше до топката тогаш Нојер ќе им ја искомплицираше задачата на Германците со тоа што ќе беше исклучен и ќе имаше пенал. А за голманскиот простор нема што да се пуваш дека не сме разбирале, појасно од ден е дека голманот е заштитен само во првиот квадрат, всушност тоа и се нарекува голмански простор затоа што таму он царува, он прави што сака, и што и да се случи (секако во рамките на дозволеното) он е во право, а другите фаулираат, затоа и често први нафрлени топки од корнер или слободен во тој дел од шеснаесетниот се суди фаул у напад.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.949
Поени од реакции
67.695
0: Premier League players shortlisted for the best player, best goalkeeper and best young player of the tournament

3: Shots on target from Golden Ball winner Lionel Messi during four knockout-stage matches, three of which went to extra-time

6: Germany players who were part of Under-21 side to win Euro 2009 – Neuer, Howedes, Boateng, Khedira, Ozil, Hummels

7: Minutes Argentina were behind during the entire tournament

8: Games which went to extra-time – a joint record with Italia 90

10: Reds cards

12: Penalties scored

12: Managers who have now left their position

16: Teams that had only played one game by the time England had been knocked out

23: Players used by Holland boss Louis van Gaal - his entire squad

26: England's official finishing position out of the 32 teams

30: Seconds taken by Clint Dempsey to open the scoring against Ghana – the fifth fastest goal in World Cup history

32: Goals scored by substitutes – a record

43: Age of Colombia goalkeeper Faryd Mondrago when he became the oldest player in World Cup history

52: Miles covered by Germany’s Thomas Muller – the most at the finals

66: Seconds between Olivier Giroud and Blaise Matuidi scoring for France against Switzerland – least time difference between two goals at finals

100: Six-goal top scorer James Rodriguez was 100/1 to win the Golden Boot before the finals

171: Goals scored, matching record set at France 98

562: Passes completed by Germany’s Philipp Lahm – the most at the finals

618,725: Tweets per minute about the match at the final whistle, the highest-ever peak during an event[DOUBLEPOST=1405346205][/DOUBLEPOST]Глава на Кајт против Бразил му ја зашиле со

Dirk Kuyt has head wound stapled shut by Dutch physio during Holland's World Cup third-place play-off match against Brazil

Глупо прашање, да не има медицинска верзија?
Не ми се верува дека со оригинална, канцелариска го зашиле?http://www.dailymail.co.uk/sport/worldcup2014/article-2690075/Dirk-Kuyt-head-wound-stapled-shut-Dutch-physio-Hollands-World-Cup-match-against-Brazil.html

Последно уредено:
R

Rigel Kent

Гостин
Е ова не им важно , други статистики гледаат овде. :rolleyes:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Стварно ? Инцидентот на на раб на шеснаесетник , Игуаин треба да се пази да бега од Нојер бидејќи тој се затрчал да удри топка а за да стигне до неа треба да го онеспособи Игуаин . Нема логика ова што го напиша.:)

Си видел кога играч му влага на противникот со ѓон, ама не со намера да го унакази, туку да ја исфрли топката, и овој другиот кога гледа дека е опасен старт и дека касни ја трга ногата или го прескокнува?

Си видел кога едниот иде со глава на топката а другиот со нога дека тој првиот се трга за да не го шутнат по глава?

Се судат и за овие работи фаули, точно, ама кога ќе види играчот дека другиот ја стигна топката пред него, се потргнува и не иде во дуел безпотребно за да не се здобие со некоја повреда.

Глупаво е ти и сите што заговарате некаков си пенал или црвен картон за Ноер, тоа да го правите од аспект на тоа што било хумано Ноер да направи, па да се пази Игуаин да го повреди, бла бла бла. Фудбал е ова, не балет. Финале е, не пријателска утакмица. Да беа сменети местата, сигурно Игуаин немаше да се тргне и да ризикува да прими гол, туку ќе отидеше по топката, баш такако како што отиде Ноер.

Игуаин добро знаеше во каков дуел иде, можда мислеше дека ќе му досудат фаул, можда сакаше да го наседне Ноер за црвен, незнам. Ама негов избор беше што продолжи по топката, можеше да го остави Ноер да ја избоксува и ќе беше нивен аут.

Ако имате некои релевантни аргументи од аспект на правилата, ок, а не дали требал Ноер да отиде на топката ради здравјеto на Игуаин.

Kajgana Shop

На врв Bottom