СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ај може сум пристрасен нормално , ама го нокаутира , на што личи она.
Како не му е срам, со намера отиде да му влезе така, куче касапско. Прв пат во историјата на фудбалот се случува вакво нешто, ваков старт...ова не црвен, за доживотна робија во турски затвор е!

R

Rigel Kent

Гостин
Како не му е срам, со намера отиде да му влезе така, куче касапско. Прв пат во историјата на фудбалот се случува вакво нешто, ваков старт...ова не црвен, за доживотна робија во турски затвор е!
Не , само го погали онака со колено , тоа е мошне корисно , се користи за медицински цели за разубавување.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
а она на Агуеро врз Швајни што беше за втор жолт? тоа што решивме дека е?

R

Rigel Kent

Гостин
а она на Агуеро врз Швајни што беше за втор жолт? тоа што решивме дека е?
Беше втор жолт картон , правилата треба да важат за сите , а не една ситуација да се компензира со друга.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не , само го погали онака со колено , тоа е мошне корисно , се користи за медицински цели за разубавување.
Абе каков црвен не ме заебавај, ко прв пат да се дешава ваков старт од голман. Едноставно, тоа можеби не се оние 5 метри на голманот, ама пак голманот е доминантен бидејќи може да скокне и со рака да игра на топката. Нит имаше намера, нит ништо.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Беше втор жолт картон , правилата треба да важат за сите , а не една ситуација да се компензира со друга.
чек, сакаш да кажеш дека искомензирал Рицоли за ова од Ноер?

:cuc:

не е крив Ноер што е физички посилен од Игуаин. Се си беше според правилата. End of.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Па Ноер прв стаса до топката шо ја тупете да закаснеше малку да допреше прво Игуан ке му дадеа картон и слободен.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Е ај престанете стварно. Правилото вика дека се гледа кој прв ќе дојде до топката. Ноер стигна прв, плус што беше во голмански простор и има предност. Така да, нема пенал. У секој случај огромен ризик, не се сеќавам кој пиша поназад за Ноер, мислам Ел Нињо дека секогаш е на границата во вакви ситуации, ама секогаш завршува добро за него. Да каснеше секунда само, ќе имаше црвен и пенал за Аргентина.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Каков пенал и црвен какви бакрачи :D

Единствена грешка во таа ситуација беше што судијата досуди фаул за Германија кој беше непостоечки. Требаше играта да продолжи и да има аут за Аргентина. Игуаин не очекуваше таков старт и затоа беше буквално срушен. Немаше никаква намера во стартот иако со сплет на околности изгледаше доста страшно.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Ноер е моментално најдобриот голман у светов.
Комплетен голман, не само shot stopper како еден куп таму.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.228
Поени од реакции
7.318
All aside, честито Жермани. :cuc:
Неизмерно драго ќе ми беше за Меси и Маске, но исто толку ми е драго и за Швајни, Лам, Клосе.. Какви легенди.

Многу израмнето финале, многу лесно можеше скорот да биди обратен и затоа не ми се допаѓа ова куроперчење, but hey, кој ќе го запреше Ригел да беше обратно, а и Џонтра некој сензационален камбек ќе направеше. :D (kaj e toj be). Значи буквално моменти, милиметри решаваја во неколку наврати, но Германците испаднаа посреќни во ова финале.

Kajgana Shop

На врв Bottom