СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Наградата за фер плеј ја добива Колумбија .:facepalm:
Посебно Зунига што скрши пршлен на Нејмар е најфер играч.
Реална си е наградата,Колумбија не играше воопшто груб фудбал и секогаш беа фер плеј.
Тоа што Зунига ненамерно го повреди Нејмар е сосема друга работа.

Исто и Меси со наградата за најдобар играч

M

Mario Gómez

Гостин
Don't cry for me Argentina.

Меси истрча 10км човече, Месит факинг Озил најголемиот вошкар у фудбалот после Пандев кој има сила за 60 минути истрча 14км, Ноер истрча 7 километри во текот на натпреварот.

Ахх бе Меси, така ли се игра на финале на светско, двајца напаѓачи дремат напред а другите не излегуваат од шестнаесетникот. Незнам шо да кажам за Меси, се виде дека ни у Аргентина неможе да биде лидер како што беше Марадона, а у Барса без Чави и Иниеста прашање дали ќе беше најдобар.

Не ми се верува дека Гетце го реши натпреварот, толку го замразив у последно време. @Донев честитки за Шурле, страшно првенство за него од клупа, одлично го замени Ројс.

Боатенг изигра партија на кариерата, двете најдобри утакмици му беа лани против Дортмунд и оваа. Хумелс не беше 100 % фит, одлично првенство и за него. Џонтра и ти повлечи си ги зборовите за Боатенг, таква партија како централен у финале никој не изиграл од кога гледам фудбал.

Швајни и Лам. :cuc: Колку ми беше страв дека ќе одат у пензија ЛШ и интернационална титула. Ама ете освоија, и тоа како лидери у тимот, како најбитни играчи, не какоо шлепачи!

Клосе, фала ти за се! Од 2002 кога почнав да навивам за Германија секогаш беше тука, никогаш не потфрли. Најдобар стрелец во историјата и титула. :cuc::cuc::cuc:

Секогаш се навраќав и ја читав темата, но Филе и Ригел Кент се усрани и смрди дури и на оваа страна. Филе колку е напатен од Германија памтам пред 4 години, па и пред 8. :)

Идеме на ЕУРО 2016. :vozbud:

R

Rigel Kent

Гостин
Слично на ова со Игуаин се случило во 1982 , за малку ќе останел инвалид Патрик Батистон .

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Стварно ? Инцидентот на на раб на шеснаесетник , Игуаин треба да се пази да бега од Нојер бидејќи тој се затрчал да удри топка а за да стигне до неа треба да го онеспособи Игуаин . Нема логика ова што го напиша.:)
Дали е на раб или не тоа треба судијата да процени, мое јас што видов а очигледно и Рицоли е дека Ноер ја исчисти допката во 16 метри каде што има право да интервенира со раце и прв стигна до неа, додека Игуаин му се најде на патот и заврши под Ноер, секој просечен голман на овој начин би реагирал, и да во 16 метри играчите треба да се пазат од голманите а не обратно, бидејќи истите користат раце и скоро секогаш први доаѓаат до топката и после тоа ако го закачи играчот не е фаул, па побогу милион пати сигурно си видел каде голман со исправена нога ја собира топката за да не го повреди некој, додека противничките играчи му се тргаат од патот, а не па ова од вчера каде што Ноер беше нежен.

R

Rigel Kent

Гостин
Реална си е наградата,Колумбија не играше воопшто груб фудбал и секогаш беа фер плеј.
Тоа што Зунига ненамерно го повреди Нејмар е сосема друга работа.

Исто и Меси со наградата за најдобар играч
Мексико заслужи фер плеј награда.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
значи која плачипичка е овој Ригел Кент леле мајко[DOUBLEPOST=1405329405][/DOUBLEPOST]
Мексико заслужи фер плеј награда.
Не,Колумбија.
Ај сеа најди ми слика од 342353476ѕ година и постави ја тука

R

Rigel Kent

Гостин
значи која плачипичка е овој Ригел Кент леле мајко
Поголема од тебе нема , ама ај , оди задоволувај се со титулата на Германија. Или што би рекол грофот , земи го топот(трофејот де).

M

Mario Gómez

Гостин
Слично на ова со Игуаин се случило во 1982 , за малку ќе останел инвалид Патрик Батистон .
Доста бе досаден еден, спорт е тоа. А Гарај шо ќе го утепаше на малиот Крамер, тоа не се важи. Два жути чисти и еден црвен за Агуеро не даде Рицоли бе. Чист црвен(втор жолт), удар со лакт во глава. Не беше ни фаул тоа од Ноер.

R

Rigel Kent

Гостин
Доста бе досаден еден, спорт е тоа. А Гарај шо ќе го утепаше на малиот Крамер, тоа не се важи. Два жути чисти и еден црвен за Агуеро не даде Рицоли бе. Чист црвен(втор жолт), удар со лакт во глава. Не беше ни фаул тоа од Ноер.
Никаде не го оправдав Гарај , нека му дадеше црвен , ама ова со Нојер беше апла очигледно.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
Поголема од тебе нема , ама ај , оди задоволувај се со титулата на Германија. Или што би рекол грофот , земи го топот(трофејот де).
Меси изгуби Меси изгуби нананананана нананананана ај плачи сега

R

Rigel Kent

Гостин

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Овој Ноер ми иде на живци од шо е толку јак.

Дефинитивно немам видено поладнокрвен (можеби најпотребната карактеристика за голман) од Оливер Кан навака. Продефилираа многу јаки (талентирани) голмани... Чех, Буфон, Касиљас, ама речиси сите тие најмногу се ваделе на рефлекси, додека Ноер се вади на проценка. Неверојатно е како секоја проценка му е на тенката линија меѓу успешна и грешна и увек испаѓа успешен.

Затоа ме нервира, секогаш мислиш дека наредниот пат кога ќе биде толку ризично ќе ја заебе, али не пак му е успешна проценката. Си викав, кај и да е ќе го прими по таква грешка, но изгледа ќе треба да чекаме 5-6 години за такво нешто. Е сеа не му чини шо јаде гомна многу (ко со Рамос) па му се врати мило за драго сезонава, али шваба си е шваба.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Никаде не го оправдав Гарај , нека му дадеше црвен , ама ова со Нојер беше апла очигледно.
Голман во својот шеснаесетик има предност.
Научи основни правила па дојди плачи тука.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.330
Поени од реакции
46.954
file koga go doziveaa debaklot u 2010 od germanija i koga bea rasljakani ko kopilj u beko, imase status u koj se izjasni deka bar igrale fudbal, ne se branele ko murinjo sto se brani tuku igrale maski fudbal, ubav za oko, napagale, a tie 4-0 utepani posramoteni izmocani, se igraa samo ne fudbal ...
od toj moment fino lepo si go izbrisav od prijateli bez pritoa da go citam ponatamu, ne moze sekoj vtor den tugja sramota da me faka dur skrolam na news feedov, seriozno treba da se preispita sramota e ova sto go pisuva, pa uste e u onoj haters gonna hate fazon ... dur nekoj od familija javno u vesnik ne se otkaze od nego.

Kajgana Shop

На врв Bottom