СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
R

Rigel Kent

Гостин
MESSI HIGHLIGHTS FROM THE FINAL!

https://pbs.twimg.com/tweet_video/BsdSz9hCcAIbVpO.mp4

*Не е убаво со здравје да се зафркаваме, ама со овој дефинитивно не е нешто нормално, допинзи, мопинзи, чуда, кој го знае може има и вистина у шпекулациите... :cautious:
Меси како мал имал Аспергеров синдром кој е една форма на аутизам , долго време примал терапија , токму Барса кога го зела од најмала возраст во својата академија била обврзана за да се грижи за неговото лекување. Иако неретко во ефектите се и физичка неспособност тоа не е случај со Меси и тој е чудо
Не е ова допинг , посебно од играч на Барса кои се редовно контролирани како од шпанската федерација , така и во останатите натпревари во Куповите во Европа.
Јас се надевам дека ова е некаква психолошка последица , но загрижувачки е што му се случува цела сезона.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.949
meh, stres e u prasanje, pritisok, da e nesto seriozno nema da igra fudbal, simple as that, i na svoj rizik da saka da igra ako mu e zagrozeno zdravjeto i ima opasnost po negoviot zivot ke ima zabrana da se natprevaruva, nema da ima dozvola od lekarski tim, federacija, neznam sea tie sranja kako idat.
ko stan marsh e od south park, koga ke ja vidi wendy.

R

Rigel Kent

Гостин
Да не им дадеш на Милер, Швајни или Ноер Златна топка треба да си болен, друго објаснување нема.
Конзистентност на ниво :facepalm: , нели Крос беше најдобар на првенството , или си менуваш мислење од меч на меч.

Реков веќе, ќе речам пак, за мене Крос е најдобар играч. Фасциниран сум од неговото издание на првенствово, како што рече Фросе човекот е исти Сколс во играта. Неверојатен осет за игра има, пасовите му се беспрекорни, буквално ужива на теренот. Мојот глас оди кај него. (y)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Sto se zamarate so sporedni raboti kako toa koj bil najdobar igrac. Toa nisto ne znaci posto fudbalot e seuste timski sport a toa go pokazaa Germancite na ovaa SP. Pobedi najdobriot tim, ne pobedija poedinci kako Messi, Ronaldo, Neymar i koj ne znam zvezdi, koj se vondredni igraci i vrvni momentalno, no i tie bez tim nemozat nisto da pravat. Zatoa i ne osvoile, posto glavnata taktika im bese da im se dade na tie igraci topkata pa ke napravat nesto. Zatoa i vo Germanskiot tim tesko e da se odvoi poedinec za najdobar igrac posto pobedija kako tim.

Inace koj tovar padna od Germancite mi se cini, posle Brazil deka najgolem pritisok imaa vo sebe. Ama mentalni se ekstremno jaki i vo najvaznite mecevi se tuka, kako Schweinsteiger vcera.

Ф

Флеш

Гостин
:) Која е најдобра 11ка на СП ?! Вестиве како неспособни да известат кои 11 играчи се најдобри.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Овој момент. Е ради овој момент секогаш ќе ми биде антипатичен максимално. Цела екипа се бодри, урла, овој се трга.. „вас ли ќе ве слушам“. Сељачино една. Мило ми е што не освој СП.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Според мене лично Немциве заслужија да освојат, беа најконстантни и највеќе покажаа од играта, едноставно секоја утакмица знаеја што сакаат, додека Аргентина по мое мислење само полуфинале и финалето го изигра како што треба, иако изгубија но самите се виновни имаа шанси не ги искористија и тоа се казнува во денешниот фудбал.
За Меси, никој неможе да ми каже дека тоа е играч со иста форма како до пред две години кога во Барселона создаваше шанси и даваше голови како од шала, баш вчера приметив дека кога противникот ја има топката во нозе тој воопшто не се замара, ниту покрива, ниту оди на играч, а да незборуваме враќање назад за да пополни некоја дупка, па со оваа понашање да е кај Мурињо (Мата), Фергусон, Ван Гал...најверјоатно нема да е ни на клупа, така да човекот е играчина и неверојатна контрола на топка има, но моментално е вон форма и да е кај некој озбилен тренер најаверјоатно би погреал клупа малку, а за добивање награда најдобар поединец е најмалку срамен потег на фифа, бидејќи имаше многу подобри поединци од него на првенството, додека неговото понашање на теренот исто така ме чуди, незнам што е работа неби сакал да коментирам но со дечкото нешто не е во ред, кога самиот се двои од својот тим.
Додека за Филе, дечкото живее во некој посебен филм и некој посебен свет, најверојатно гледа некои работи што ние обичните смртници неможеме да ги видиме ( во стурчна литература тој термин се нарекува шизофренија), јас се сваќам и пристрасност и навијачки страсти и се, ама толку да го тупиш да си брука за сам себе и за твојата фамилија, е тоа несваќам, стартот на Ноер бил за црвен и пенал за Аргентина, прво бев млад и надежен голман ( сега ниту сум млад, а богами ниту надежен) и прво што сум го научил од тренерот е кога излегувам на топка без раазлика дали во 16 метри или надвор треба да сум сигурен дека 100 посто ке дојдам до неа и второ да сум безкомпромисен, е кога си во 16 метри и прв стигнеш до топка ти си заштитен од судијата бидејќи користиш раце и 3 да однесеш нема фаул тука, останатите противнички играчи треба да се пазат од тебе да не ти направат фаул, а не ти од нив, што беше случајот ситуацијата од вчера, така да за човек како Филе кој што гледа доста време фудбал е безмалку срамно да напишеш таков коментар.

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
^Se soglasuvam, gruba situacija so Neuer i Higuain no nema penal tuka.

R

Rigel Kent

Гостин
Наградата за фер плеј ја добива Колумбија .:facepalm:
Посебно Зунига што скрши пршлен на Нејмар е најфер играч.[DOUBLEPOST=1405328861][/DOUBLEPOST]
Тоа беше доста сомнителна ситуација , точно Нојер стигна до топката да ја избие , но тоа не им дава право на голманите да нокаутираат некого за да дојдат до топката . Не одеше Игуаин кон него да му попречи туку овој со страшен удар речиси го онесвести. А Рицоли ѓубрето досуди контра фаул , каде само го виде?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Единствен кривец во таа ситуација е Игуан, бидејќи е професионален играч треба да знае и да се пази ,дека секој просечен голман ако може ке истрча и ке ја однесе топката пред него и него ке го собере по инерција, а не пак Ноер кој е моментално најдобар голман со висина од 2 метри и тежина од 90кг, така да треба да е среќен што е жив, здрав и во еден дел, а не да се буни што нему свиреле пенал, дрво низаедно.

R

Rigel Kent

Гостин
Единствен кривец во таа ситуација е Игуан, бидејќи е професионален играч треба да знае и да се пази ,дека секој просечен голман ако може ке истрча и ке ја однесе топката пред него
Стварно ? Инцидентот на на раб на шеснаесетник , Игуаин треба да се пази да бега од Нојер бидејќи тој се затрчал да удри топка а за да стигне до неа треба да го онеспособи Игуаин . Нема логика ова што го напиша.:)

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
Витали имаше повеќе истрчано од Меси :D
Па нормално уште кога беше допингуван,Меси не беше допингуван затоа.Си ги има забораено апчињата од сабајле:D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Меси како мал имал Аспергеров синдром кој е една форма на аутизам , долго време примал терапија , токму Барса кога го зела од најмала возраст во својата академија била обврзана за да се грижи за неговото лекување. Иако неретко во ефектите се и физичка неспособност тоа не е случај со Меси и тој е чудо
Не е ова допинг , посебно од играч на Барса кои се редовно контролирани како од шпанската федерација , така и во останатите натпревари во Куповите во Европа.
Јас се надевам дека ова е некаква психолошка последица , но загрижувачки е што му се случува цела сезона.
Yeah, yeah, ја знам приказната, баш затоа и пишав. Бил подложен на сомнителни медицински третмани како мал за да го победи синдромот, успеал во тоа и сите се чуделе. Тоа шо е играч на Барса (или Реал, Манчестер, Баерн...) дополнително би било причина за неоткривање доколку (значи доколку, не викам дека има) постои нешто такво.

Kajgana Shop

На врв Bottom