СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.896
не зезај...не беше жалосно Снајдер што не доби златна топка поради Меси? жалосно е ова што му го дадоа а ништо ама ништо не покажа во нокаут фазата... он можеби не е крив што го избрале ама ипак што е претерано претерано е...
Жалосно беше, ама што има врска тоа со она што го напиша, дека заради ваквите награди не бил најдобар на сите времиња. Дали е најдобар или не се гледа со игрите на теренот, а таму е и повеќе од добар. Награди како награди, сигурно Меси не ургирал за него да му ја дадат наградата...

Вистина е дека не беше играч на првенствово. Според мене имаш добар настап, но не доволен за да ја добие златната топка. Се гледа дека е преморен од сезоните кои ги игра во Барселона, и нема сила да ги прикаже истите игри, ама кога ја зема топката во 80% од случаевите има добар дриблинг и одличен пас или шут. Тоа што беше опкружен со трупци откако Ди Марија се повреди е сосема друга работа. Огромна грешка беше влегувањето на Агуеро место Лавеци кој му беше најактивен соиграч на Меси. Па ни Паласио никогаш не би го ставил место Игуаин. Мислам дека друга приказна ќе беше ако беше земен Тевез.
Колку и да го хејтав ради глумата против Мексико, според мене РОБЕН Е ИГРАЧОТ НА ОВА СП. Само тој од сите Европски играчи имаше свежина да игра на ова СП. Со каква само леснотија ги минуваше противниците, во поголем дел од мечевите цела игра на Холандија беше само додај му ја на Робен и крсти се во него.
Од германија не можеш да издвоиш најдобар играч, затоа што буквално растурија ТИМСКИ.
Кога би бирал ако не му ја дадев златната топка на Робен, ќе му ја дадев на Ноер. Имаше маестрални одбрани со Алжир и Франција кои ги донесоа до овде. Да не коментираме дека и како дефанзивец се покажа одлично.
И Меси беше тука некаде иако нормално не играше како во Барселона. Истотака и Маскерано би влегол во тој потесен круг, а да дотуркаше Колумбија до полуфинале веројатно и Родригез ќе имаше шанси за златната топка.

R

Rigel Kent

Гостин
Ти врати се на Барса, Интер, Гетафе, Рајо Ваљекано, Рома, ФК Смрдена Вода и 100 останати екипи кои се во твоето срце :LOL:

Лам е светски шампион:love:
Сега кога ќе се сретне Манчестер со Баерн во ЛШ ќе бидеш во дилема .
Упссс , извини заборавив Манчестер на плејстејшн ќе го гледаш на ЛШ.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Христијан за Германија е од увек, не шалта репрезентации, џабе го тролаш Ригел :) Не знам каква веза има Манчестер со било кој од Германија.

R

Rigel Kent

Гостин
он бар на едно место ќе се врати..ти неможеш да постигнеш од што си толку лојален фан....
Стварно , конечно да се израдуваш за некоја твоја екипа , омилената Германија ти освои трофеј , ајде сега врати се во Милан и мизеријата.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Германија заслужено, Ноер заслужено, Меси ебано незаслужено. ФИФА е тотална лакрдија од организација, веќе ова е смешно.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.452
Поени од реакции
30.971
Ај смири се да не ти спојлнеме ГОТ со @Röddást

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.984
presedan e ova so nagradava za mesi be, sto se objasnuvate, pa u Argentina samo ne bese glaven igrac, tuku Di Maria izgazi na prvenstvovo, a ne pa mvp na celo prvenstvo.
ne mora da se diskutira, da se cepidlaci, ova samo destruktivno vlijae vrz nego ama sve e igra na sponzori be, pari se vo prasanje i trista drugi trakatancii nadvor od fudbalskite tereni, ja tuka ja baram logikata zasto denes Mesi, a ne nekoj sto trebase da dobie, kolku i da mu zvuci ova glupo nekomu, ja drugo objasnuvanje iskreno nemam.

super fudbaler e, ne go sporam negoviot kvalitet, ama na ova svetsko niza igraci bea podobri od nego, vklucuvajki i eden koj mu e soigrac.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
И меси ќе освои Светско на Плејстејшн.
Само ти мешаш клубови во тема за репрезентации.

Јас имам аргентински пасош, прадедо ми е живеен таму(Аргентина), дедо ми е роден таму ама баш ништо не ме поврзува со нив па ме тера да навивам за нив.

А на крај од денот

C

Castiel

Гостин
Стварно , конечно да се израдуваш за некоја твоја екипа , омилената Германија ти освои трофеј , ајде сега врати се во Милан и мизеријата.
Тренираш или природно си ваков?

R

Rigel Kent

Гостин
Христијан за Германија е од увек, не шалта репрезентации, џабе го тролаш Ригел :) Не знам каква веза има Манчестер со било кој од Германија.
Нема врска ете сега Лам освои првенство , кутриот не знае за кого ќе навива во ЛШ.

Kajgana Shop

На врв Bottom