Направи Шкендија , да , но со буџет од над 2 милиони евра... Пелистер со буџет од 160 К можи да се слика само.Турново и Силекс испаѓаат какво испаѓање Пелистер у 5 до 12 ќе направат екипа ќе дојде некој спонзор секогаш се ваделе битолчаниве остајте што кукаат .
Кај нас на полусезона да направиш екипа од опстанок за Европа можеш да се бориш...Шкендија лани како направи?!
Истото е сега и во Велес, има стадион кога испаднаа од втора лига Борец. Без финансии е џабе, добро почнаа но без пари нема шанса да опстанеш.Струмица,Прилеп а од сега и Пробиштип имат стадиони а немат никакви клубови тоа ти е.Само у Македонија клубови играт без стадиони.А за Турново не ми се верува да отпаѓа не е луд сигурно ќе се бори 5-6 место.
ФФМ од УЕФА ..... ќе се градат неколку терена низ цела Македонија^Ме интересира кој ги даде средствата за стадионот ? Општина Велес или владата?
Баш на овој во Велес освен вештачка трева, друго ништо не се гледа градено (поправено).ФФМ од УЕФА ..... ќе се градат неколку терена низ цела Македонија
Донација од УЕФА е травата, трибини околу ќе средува општината. +атлетската стаза^Ме интересира кој ги даде средствата за стадионот ? Општина Велес или владата?
Колку би бил добар стадионов доколку ги средат трибините и просториите. Тогаш со сигурност би се играло и европски натпревари во Велес.Истото е сега и во Велес, има стадион кога испаднаа од втора лига Борец. Без финансии е џабе, добро почнаа но без пари нема шанса да опстанеш.
во нацртот ги имаа сите трибини да ги направат околу и атлетската, нешто почнаа со трибините..како што рекоа ќе играат млади репрезентации или сениори некој пријателски ако се среди се..има хотел во близина и така ќе ги исполнува сите услови.Колку би бил добар стадионов доколку ги средат трибините и просториите. Тогаш со сигурност би се играло и европски натпревари во Велес.
Јас лично обожавам вакви стадиони. Вака на прв поглед ми наликува на стадионот на ФК Земун. И тие како и во Велес немаат една трибина позади гол.
Сепак, ќе кажам доколку сакаат тоа да го овозможат ќе го направат. Мислам дека е редно полека полека да се средуваат некои работи.
Има ли некој информација колкав е капацитетот на стадионот во Велес?