Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Уште два нови протокола!. Околу 800 за последниве десет дена.

W

wernstrom

Гостин
Има некој овде како мојот случај? Бев на интервју септември 2012та, дополнителни документи однесов (оригинал потврда од бугарска војска за дедо ми) во почетокот на февруари оваа година. Статусот сеуште не ми е сменет од дополнителна. Посредникот ме убедува дека ќе се среди работата, демек зависело и на која комисија е доделена мојата преписка, мислам дека рече дека биле 8 различни комисии. Проблемот е што помина многу време, а читам овде луѓе кои аплицирале после мене веќе добиле државјанство.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Има некој овде како мојот случај? Бев на интервју септември 2012та, дополнителни документи однесов (оригинал потврда од бугарска војска за дедо ми) во почетокот на февруари оваа година. Статусот сеуште не ми е сменет од дополнителна. Посредникот ме убедува дека ќе се среди работата, демек зависело и на која комисија е доделена мојата преписка, мислам дека рече дека биле 8 различни комисии. Проблемот е што помина многу време, а читам овде луѓе кои аплицирале после мене веќе добиле државјанство.
Осум различни комисии од различни институции. Секоја молба поминува низ сите осум, и кога ќе помине последната, се одобрува, се одбива, или се иде на дополнителна. Нема правило. Некои со бројче 5000/12 не добиле, а некои од 2013 добиле. Заглавило во системот. Ќе се одглави.

Член од
9 јуни 2014
Мислења
82
Поени од реакции
21
Осум различни комисии од различни институции. Секоја молба поминува низ сите осум, и кога ќе помине последната, се одобрува, се одбива, или се иде на дополнителна. Нема правило. Некои со бројче 5000/12 не добиле, а некои од 2013 добиле. Заглавило во системот. Ќе се одглави.

Vie zboruvate za procedura pred da izleze na dopolnitelna proverka. Stom izleze na dopolnitelna proverka nema povtrono 8 komisii tuka samo 1. Da proveris dali posrednikot ja odnel potvrdata ne ke e loso oti negovoto epten nedrzi voda soglasno procedurata.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Vie zboruvate za procedura pred da izleze na dopolnitelna proverka. Stom izleze na dopolnitelna proverka nema povtrono 8 komisii tuka samo 1. Da proveris dali posrednikot ja odnel potvrdata ne ke e loso oti negovoto epten nedrzi voda soglasno procedurata.
Ако отиде на дополнителна, значи ги поминало сите проверки, и се чека на дополнителни документи. нормално дека не иде од почеток по сите нивоа на проверка (правда, внатрешни, безбедност, итд).

Член од
9 јуни 2014
Мислења
82
Поени од реакции
21
zatoa velam deka posrednikot go laze koga veli deka brojceto ne se znae vo koja od 8 komisii ke se padne koga e vrateno na dopolnitelna proverka. Na dopolnitelna proverka ima samo 1 komisija i taa odlucuva dali dopolnitelnite dokumenti prilozeni se vo red ili ne. Vo negoviot slucaj dokolku potvrdata deka dedo mu sluzel vojska e izdadena od Bugarska institucija togas do sega trebal da ima drzavjanstvo.

W

wernstrom

Гостин
zatoa velam deka posrednikot go laze koga veli deka brojceto ne se znae vo koja od 8 komisii ke se padne koga e vrateno na dopolnitelna proverka. Na dopolnitelna proverka ima samo 1 komisija i taa odlucuva dali dopolnitelnite dokumenti prilozeni se vo red ili ne. Vo negoviot slucaj dokolku potvrdata deka dedo mu sluzel vojska e izdadena od Bugarska institucija togas do sega trebal da ima drzavjanstvo.
И мене веќе ми станува сомнително затоа и прашав дали има некој со случај како мојот. Е сега се прашувам дали ќе ми дадат инфо на тој бројот на дирекцијата за бугарско државјанство што го има на страната на mjs.

Член од
7 јули 2014
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ако задоволуваш услови ќе си земеш и ако е тоа законски.
od koga toa za pari i korist (vo nivna polza) da ne mozes da zemes nesto i toa vo bugarija ?
pa neli sega so klubot vo strumica e se po staro ........ i toa za toj sto e makedonec e i bugarin , toa koga se mena ?

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Da I jas sum veke 4 meseci na dopolnitelna gi dostaviv site dokumenti I dakvi od bugarska egzarhija a intervjuto go pominav noemvri 2012

Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
Jas imam proishod od 2008.no na intervju bev 2013 maj.ima li vrska data od proishod

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
има ли неκој инфоρмација за тие потвρди од стρумица κаκо да стапиме во κонтаκт

Член од
9 јуни 2014
Мислења
82
Поени од реакции
21
И мене веќе ми станува сомнително затоа и прашав дали има некој со случај како мојот. Е сега се прашувам дали ќе ми дадат инфо на тој бројот на дирекцијата за бугарско државјанство што го има на страната на mjs.

Твојата потврда посредувачот ја искористил за некој друг, имаат начин како ,веројатноста за ваква работа е голема. Ако имаш копија од неа пали колата и право во Правосудието и кажи им што се случило со оригиналот, по телефон ништо не се прави.

Посредувачите за оригинал документ да го препродадат добиваат некојпат 1000евра + зависи кој во каква зорт е, фалсификатите се 150-300е. Во посредувачите верба немај колку и да ти изгледаат чесно тие за пари работат. Кога запреа со давање документи ниту еден посредувач не кажа каква е ситуациија, зошто пари лапаа, продолжија со лажги 24/7. Не за џабе не сакаат да ги видат во институциите на државата дури и тие што полномоштва имаат.

Последно уредено:
Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Zdravo,dali znae nekoj zosto seuste ne se izlezeni proishodite,jas podnesov vo fevruari i dokument za poteklo podnesov i eve uste go cekam proishodot,ako moze nekoj da mi kaze zosto se ceka volku?

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Dali nekoj ima zemeno pobrzo proizhod i na koj nacin? ,jas imam podneseno dokumenti oktomvri mesec preku konzulatot no seuste nee stasan koga da se nadevam deka ke izleze nekoj nesto da ne znae sto ke bide.
i sakam da prasam za toj klubot vo strumica koga treba da pocne so rabota i koj ke bide nacinot na rabota?
toj dokumentot sto ke go izdavaat ke treba da go dostavam i da go zemam proizhodot a potoa i za drzavjanstvo da podnesam dok? i kade da se dostavi direktno vo soffija ke mozi ili ke mora preku konzulat?
ako nekoj nesto znae za procedurava sto kako ve molam pojasnete i pomognete da zememe pasos.
Marko klaber jas sum istio slucaj kako tebe podnesov dokumenti za bg proishod vo oktomvri 2013 vo Bg konzulat vo Bitola mi rekoa da se javam vo juni 2014 dokolku ne ne viknat porano koga se javiv vo juni 2014 rekoa javi se posle 10 juli se javiv rekoa od 1 septemvri natamu pa posto sme ist slucaj mozeme da razmenuvame informacii togas koga podnesuvavme dokumenti ne ni baraa dopolnitelni dokumenti ne znam dali ti imas nesto dopolnitelno odneseno? I za onie koi se podobro informirani da prasam tatko mi e roden 1941 god Avgust za vreme na vladeenje Bugarska administracija vo MK samo krstenice original nemam se e frleno ako nekoj znae neka kaze dali toa nesto moze da mi pomogne vo procedurata zatoa so toj prakticno e roden na bg teritorija vo toa vreme i vo makedonskiot izvod pisuva data na raganje. Pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom