Прашање за Христијанството III

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
@SuBZerO Тоа ти е ако сакаш да гледаш т.е видео докази,а писмени имаш во Библијата.Мислам дека сега сум појасен.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
@MIKI1
Се надевам дека ова нема да биде “утописно прашање„.:)
Дали треба да се спречи исламизацијата пред се во Македонија, и потоа во Европа? Дали овие “кутри“ и “истоштени“ наши сограѓани кои протестираа “многу“ мирно би ја воделе државата поубаво или би биле немилосрдни кон останатите (помалите) религиозни групации? (нормално ако дојде до тоа, а вака ко што тргнало, за жал, ќе не чека таква иднина). :)
(одговорот на првото прашање е очигледен па затоа сметам дека ова е еден дел)
И уште побитно- како да се спречи? :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@MIKI1
Се надевам дека ова нема да биде “утописно прашање„.:)
Дали треба да се спречи исламизацијата пред се во Македонија, и потоа во Европа? Дали овие “кутри“ и “истоштени“ наши сограѓани кои протестираа “многу“ мирно би ја воделе државата поубаво или би биле немилосрдни кон останатите (помалите) религиозни групации? (нормално ако дојде до тоа, а вака ко што тргнало, за жал, ќе не чека таква иднина). :)
(одговорот на првото прашање е очигледен па затоа сметам дека ова е еден дел)
Dumbldore,

прашањата кои во себе го содржат и одговорот, се нарекуваат „реторички прашања.„.[DOUBLEPOST=1404816071][/DOUBLEPOST]
И уште побитно- како да се спречи? :)
Начинот го знам, ама не го кажувам...:D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Dumbldore,

прашањата кои во себе го содржат и одговорот, се нарекуваат „реторички прашања.„.[DOUBLEPOST=1404816071][/DOUBLEPOST]

Начинот го знам, ама не го кажувам...:D
Технички имаше 2 прашања. А одговорот на првото е очигледен. А за второто потребно е мислење т.е. тоа го барам од тебе. И не гледам зошто истото би било реторичко. :)

Можеби мислиме за истиот начин. :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Технички имаше 2 прашања. А одговорот на првото е очигледен. А за второто потребно е мислење т.е. тоа го барам од тебе. И не гледам зошто истото би било реторичко. :)

Можеби мислиме за истиот начин. :)
Можеби...:sneaky:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
dumble ako ne si znael soglasno hristijanskoto ucenje islamot e delo na necestiviot.

odnosno vo prikaznata za prorokot i pestereta se veruva deka licno rogatiot se obratil.
Сум знаел.... и сеуште знам. :)
Но централниот проблем е друг.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А можеби и не.:)
Азил (можеби!?) или....
Не знам што е тоа „азил„ ама она другото решение е бааги делотворно...:D[DOUBLEPOST=1404821588][/DOUBLEPOST]
dumble ako ne si znael soglasno hristijanskoto ucenje islamot e delo na necestiviot.

odnosno vo prikaznata za prorokot i pestereta se veruva deka licno rogatiot se obratil.
Од кај знајш?...:P

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не знам што е тоа „азил„ ама она другото решение е бааги делотворно...:D[DOUBLEPOST=1404821588][/DOUBLEPOST]

Од кај знајш?...:P
И јас не знам што е тоа „азил“, онака напишав колку да се каже.
Работава е размислувај ко Мики. (ова го претпоставувам уште од самиот почеток).
Враќање на луѓето у црквите и задржување на верата, а со самото тоа и на националниот поредок т.е. комплексот „чистокрвност“, верска чистокрвност..... дали е тоа тоа?:)
Па требаше да го прочиташ моето прашање упатено кон твојот соиграч.
Па она посакување да се сруши судот,“ние не сме терористи“, а пред 2 месеци полицијата тепаше наши деца! Колку љочки беа истепани пред некој ден? Одговорот е едноставен, замисли еден број и помножи го со 0.
Прашањето е ,како да се сопре исламизацијата на Македонија? :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
@SuBZerO Тоа ти е ако сакаш да гледаш т.е видео докази,а писмени имаш во Библијата.Мислам дека сега сум појасен.
@GhostLeader Toa ti e ako sakas da gledas videa deka bog ne postoi odi na youtube i knigi imas mnogu na taa tema. Mislam deka sega sum pojasen.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Работава е размислувај ко Мики. (ова го претпоставувам уште од самиот почеток).
Враќање на луѓето у црквите и задржување на верата, а со самото тоа и на националниот поредок т.е. комплексот „чистокрвност“, верска чистокрвност..... дали е тоа тоа?:)
Црквата Христова е наднационална заедница, која опфаќа слободно волни личности, а не припадници само на одреден народ или народи.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Црквата Христова е наднационална заедница, која опфаќа слободно волни личности, а не припадници само на одреден народ или народи.
Епа? Кое е твоето решение на овој проблем?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
@GhostLeader Toa ti e ako sakas da gledas videa deka bog ne postoi odi na youtube i knigi imas mnogu na taa tema. Mislam deka sega sum pojasen.
Ти никако да разбереш,видеото што го дадов е доказ од Стариот Завет,испитувана случка која се случила тогаш.Материјален доказ.Ако ти што имаш очи пак не веруваш,тоа е твое интимно право.Толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom