GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Dumbldore,@MIKI1
Се надевам дека ова нема да биде “утописно прашање„.
Дали треба да се спречи исламизацијата пред се во Македонија, и потоа во Европа? Дали овие “кутри“ и “истоштени“ наши сограѓани кои протестираа “многу“ мирно би ја воделе државата поубаво или би биле немилосрдни кон останатите (помалите) религиозни групации? (нормално ако дојде до тоа, а вака ко што тргнало, за жал, ќе не чека таква иднина).
(одговорот на првото прашање е очигледен па затоа сметам дека ова е еден дел)
Начинот го знам, ама не го кажувам...И уште побитно- како да се спречи?![]()
Технички имаше 2 прашања. А одговорот на првото е очигледен. А за второто потребно е мислење т.е. тоа го барам од тебе. И не гледам зошто истото би било реторичко.Dumbldore,
прашањата кои во себе го содржат и одговорот, се нарекуваат „реторички прашања.„.[DOUBLEPOST=1404816071][/DOUBLEPOST]
Начинот го знам, ама не го кажувам...![]()
Можеби...Технички имаше 2 прашања. А одговорот на првото е очигледен. А за второто потребно е мислење т.е. тоа го барам од тебе. И не гледам зошто истото би било реторичко.
Можеби мислиме за истиот начин.![]()
dumble ako ne si znael soglasno hristijanskoto ucenje islamot e delo na necestiviot.А можеби и не.
Азил (можеби!?) или....
Сум знаел.... и сеуште знам.dumble ako ne si znael soglasno hristijanskoto ucenje islamot e delo na necestiviot.
odnosno vo prikaznata za prorokot i pestereta se veruva deka licno rogatiot se obratil.
Не знам што е тоа „азил„ ама она другото решение е бааги делотворно...А можеби и не.
Азил (можеби!?) или....
Од кај знајш?...dumble ako ne si znael soglasno hristijanskoto ucenje islamot e delo na necestiviot.
odnosno vo prikaznata za prorokot i pestereta se veruva deka licno rogatiot se obratil.
razmisluvam zdravorazumskiОд кај знајш?...![]()
koj e toj problem?Сум знаел.... и сеуште знам.
Но централниот проблем е друг.
И јас не знам што е тоа „азил“, онака напишав колку да се каже.Не знам што е тоа „азил„ ама она другото решение е бааги делотворно...[DOUBLEPOST=1404821588][/DOUBLEPOST]
Од кај знајш?...![]()
Па требаше да го прочиташ моето прашање упатено кон твојот соиграч.koj e toj problem?
@GhostLeader Toa ti e ako sakas da gledas videa deka bog ne postoi odi na youtube i knigi imas mnogu na taa tema. Mislam deka sega sum pojasen.@SuBZerO Тоа ти е ако сакаш да гледаш т.е видео докази,а писмени имаш во Библијата.Мислам дека сега сум појасен.
Црквата Христова е наднационална заедница, која опфаќа слободно волни личности, а не припадници само на одреден народ или народи.Работава е размислувај ко Мики. (ова го претпоставувам уште од самиот почеток).
Враќање на луѓето у црквите и задржување на верата, а со самото тоа и на националниот поредок т.е. комплексот „чистокрвност“, верска чистокрвност..... дали е тоа тоа?![]()
Епа? Кое е твоето решение на овој проблем?Црквата Христова е наднационална заедница, која опфаќа слободно волни личности, а не припадници само на одреден народ или народи.
Ти никако да разбереш,видеото што го дадов е доказ од Стариот Завет,испитувана случка која се случила тогаш.Материјален доказ.Ако ти што имаш очи пак не веруваш,тоа е твое интимно право.Толку.@GhostLeader Toa ti e ako sakas da gledas videa deka bog ne postoi odi na youtube i knigi imas mnogu na taa tema. Mislam deka sega sum pojasen.