Македонско фудбалско првенство 2013/14

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Каква бедотија од фудбал играме ние сме живо проклетие. Овие Грузијциве беа катастрофа и да те победат дома со еден шут на гол...незнам...стварно немам коментар. Очобол. Како на газдиве им се дава пари за вакви дрва. 50 евра да им дадеш на играчиве во ''фудбалов'' наш е многу.

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
http://sportmedia.mk/ffm-nema-da-se-igra-prva-liga-vo-bitola-tetovo-i-na-zhelezarnitsa/

Ова е одлуката на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија, која на седницата одржана минатата недела го усвоила извештајот на Телото за инфраструктура при ФФМ. Со одлуката, на стадионите „Тумбе кафе“ во Битола (Пелистер), „Градски стадион“ во Тетово (Шкендија, Тетекс и Ренова) и „Железарница“ во Скопје (Металург) воопшто не може да се игра прволигашки фудбал. На стадионите во Кратово, Турново и Штип, како и стадионот на Македонија Ѓорче Петров, каде најверојатно Тетекс ќе ги игра своите домашни натпревари, ќе мора да се извршат реконструкции, проширувања и санации со рок до 1 септември, за тие да можат да бидат домаќини на прволигашите Силекс, Хоризонт и Брегалница.

Според мене одлука која малку ќе ги притисне газдите на клубовите малку да ги потсредат стадионите да заличат на нешто, ќе видиме каква ќе биде реакцијата на клубовите. Гарант сите ќе го пријават Филип 2 за свој стадион.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
http://sportmedia.mk/ffm-nema-da-se-igra-prva-liga-vo-bitola-tetovo-i-na-zhelezarnitsa/

Ова е одлуката на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија, која на седницата одржана минатата недела го усвоила извештајот на Телото за инфраструктура при ФФМ. Со одлуката, на стадионите „Тумбе кафе“ во Битола (Пелистер), „Градски стадион“ во Тетово (Шкендија, Тетекс и Ренова) и „Железарница“ во Скопје (Металург) воопшто не може да се игра прволигашки фудбал. На стадионите во Кратово, Турново и Штип, како и стадионот на Македонија Ѓорче Петров, каде најверојатно Тетекс ќе ги игра своите домашни натпревари, ќе мора да се извршат реконструкции, проширувања и санации со рок до 1 септември, за тие да можат да бидат домаќини на прволигашите Силекс, Хоризонт и Брегалница.

Според мене одлука која малку ќе ги притисне газдите на клубовите малку да ги потсредат стадионите да заличат на нешто, ќе видиме каква ќе биде реакцијата на клубовите. Гарант сите ќе го пријават Филип 2 за свој стадион.
Баш убаво им направиле, да видиме сега Општина Тетово дали ќе се обиде сама да го среди стадионот или конечно ќе го дадат на Еколог!

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Од 10 екипи во лигата, може 3 да отпаднат :facepalm:
Се знае дека кога лигата има по 10 екипи, една треба да отпаѓа и максимум една да игра бараж.
Како само набрзина ги смислиле системиве за натпреварување, катастрофа жива.
Дали ќе биде исто и во втора лига? :confused:
formatot e sosem ok. DVe neka ispagjaat sigurno edna baraz, posto ako ispagja edna a edna baraz ke se potepaat mestenje, ne eka sea nema ali pak ke bide intersno vaka ke mora da igraat jako, definitivno ke se zgolemi kvalitetot. Nema da ima potreba da se nosat igraci od vtora liga kolku da se ostane u liga sega ke mora stranci (skapanici) koi sekako se bolje od nasive (skapanici) . Se na se ke bide dobra sezona godinava se nadevam \Pelister ke bide megju prvi 6 da gleame poise derbinja, ako moze i da se kaze derbi so ogled na situacijata na Pelister ali ajde nadesta posledna umira.

P.S. Sakame jak Pelister i stadion vo Bitola!!!

F

FARANG

Гостин
Требаше само 4 круга да се игра, секој со секого по 2 дома и во гости. Можеа да го направат и ко во јужна америка со апертура и клаусура (есен/пролет) каде на крај би имало плеј оф за титула ако веќе сакаат да експериментираат. Вака после 2 круга, третиот ти е зависно од пласман и четвтиот во повтроно зависно од пласман па може да се случи во една сезона 3 пати да си домаќин на некого или 3 пати да да гостуваш.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
И брзо му текна на овие од ФФМ, на нецел месец од стартот на сезоната...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Абе можда планираат во плејофот, за да не игра некој 3 пати дома, да се играат обратно од Бергеровиот систем шт оодредилк во 3тиот кру да се играат, значи ако Вардар гостувал кај Метлаург во третиот круг, авотматски ако и Металург се пласира во плеј офот да игра Вардар како домаќин. Ќе виидме ама пак не ми се свиѓа овој кошаркарски систем, живи глупости ова е фудбал бе се знае как осе игра во два круга, пошо не не бива за во 2 круга ете нека бидат 4ти.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Баш убаво им направиле, да видиме сега Општина Тетово дали ќе се обиде сама да го среди стадионот или конечно ќе го дадат на Еколог!
А со кое право Еколог би го добил стадионот?

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153

Абе ФФМ мафиози, ја одпаднаја Победа го помогнаја Младост од село Царев Двор и сега немале стадион, Прилеп има стадион за прва лига Гоце Делчев, и стадионот во паркот на револуцијата кој лани беше прилагоден за играње во втора лига значи два стадиони, а градот нема ни прволигаш ни второлигаш :tapp: и после пак да ги поддржува ффм селските екипи...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
А со кое право Еколог би го добил стадионот?
Со пρавото деκа само Еκолог може да ја сρеди таа мизеρија.
Ќе се баρа κонцесионеρ и Еκолог ќе κонκуρиρа и може да го добие под κонцесија κаκо лоповите што го добиле низ годините.
А и не знам зошто те засега толκу κога вие игρате во Ѓоρче.

F

FARANG

Гостин
Абе можда планираат во плејофот, за да не игра некој 3 пати дома, да се играат обратно од Бергеровиот систем шт оодредилк во 3тиот кру да се играат, значи ако Вардар гостувал кај Метлаург во третиот круг, авотматски ако и Металург се пласира во плеј офот да игра Вардар како домаќин. Ќе виидме ама пак не ми се свиѓа овој кошаркарски систем, живи глупости ова е фудбал бе се знае как осе игра во два круга, пошо не не бива за во 2 круга ете нека бидат 4ти.
Што ако во плеј оф успеат да се пласираат сите екипи со кој веќе во 3тиот круг си играл дома? 6те последни утакмици треба да ги играш во гости? Лош е системот не гледам зошто само не се играат 38 кола (тоест гледам, немаме стадиони) ама пак можеше да се реши тоа... Може порано да почне лигата на пример...[DOUBLEPOST=1404828968][/DOUBLEPOST]
Со пρавото деκа само Еκолог може да ја сρеди таа мизеρија.
Ќе се баρа κонцесионеρ и Еκолог ќе κонκуρиρа и може да го добие под κонцесија κаκо лоповите што го добиле низ годините.
А и не знам зошто те засега толκу κога вие игρате во Ѓоρче.
Мене ме интересира што ако го добие Тетекс и реши да не ве пушти да играте?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Што ако во плеј оф успеат да се пласираат сите екипи со кој веќе во 3тиот круг си играл дома? 6те последни утакмици треба да ги играш во гости? Лош е системот не гледам зошто само не се играат 38 кола (тоест гледам, немаме стадиони) ама пак можеше да се реши тоа... Може порано да почне лигата на пример...[DOUBLEPOST=1404828968][/DOUBLEPOST]

Мене ме интересира што ако го добие Тетекс и реши да не ве пушти да играте?
Не може Тетеκс да го добие, а има многу пρичини за тоа.

F

FARANG

Гостин
Не може Тетеκс да го добие, а има многу пρичини за тоа.
Во тој случај јас сум Тетекс да лобира во локална самоуправа да не се дава стадионот под концесија не никого. Време е бадинтерово мнозинство да го почуствувате на свој грб. Играјте/градите си стадион на некое друго место.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.141
Поени од реакции
8.101
Во тој случај јас сум Тетекс да лобира во локална самоуправа да не се дава стадионот под концесија не никого. Време е бадинтерово мнозинство да го почуствувате на свој грб. Играјте/градите си стадион на некое друго место.
Абе Фаранг реално ако тргниме на страна политики и националистички срања Шкеднија поорганизирана е и на здрави нозе е, глеаш на Тетекс шо му прават си играат курташак со клубот.

Z

ziko bt

Гостин
Настрана политика и националност,ако стадионот е граден со средства на фабриката Тетекс,нив треба да му припадни,ни на општината,ни на Шкендија,ни на Ренова или некој четврт.Не сум правник ама мислам ако се дај ова на суд,би требало сигурно Тетекс да го добие споров.
Ако е толку јак Еколог,па и можи најпаметно е нов стадион на друга локација да си изгради,шо ќе се заебават со концесии,па и пред општината да одговара.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom