Законот на Телема

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Eh ....? Da fuq people!?

@Bog - Од сите со кои можеше да го скопчаш заговоров на дупли јузер, со Хепта ме спои бре? :D Без навреда до Хепта, супер си е, ама доста сме различни ко луѓе според мене. Не знам од каде ти е тоа.

Ако ѕирнеш претходни мои мислења на темава ќе видиш и дека имам разговор со Ипси и Хепта околу телемава, и каде стојам во врска со неа. Да бев ултра-пропаганден со неа па некако да сфатам зошто би ме смешал.

Инаку некој на заебанција кажа дека ради аватарот мој дека ја и Хепта сме еден исти човек (демек Хепта така изгледал во живо), а ти сериозно си го сфати тоа изгледа :D.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Eh ....? Da fuq people!?

@Bog - Од сите со кои можеше да го скопчаш заговоров на дупли јузер, со Хепта ме спои бре? :D Без навреда до Хепта, супер си е, ама доста сме различни ко луѓе според мене. Не знам од каде ти е тоа.

Ако ѕирнеш претходни мои мислења на темава ќе видиш и дека имам разговор со Ипси и Хепта околу телемава, и каде стојам во врска со неа. Да бев ултра-пропаганден со неа па некако да сфатам зошто би ме смешал.

Инаку некој на заебанција кажа дека ради аватарот мој дека ја и Хепта сме еден исти човек (демек Хепта така изгледал во живо), а ти сериозно си го сфати тоа изгледа :D.
Дозволи да згрешам!

Сепак да сум модератор ќе размислам???
Многу брзо ипси те предложи за модератор, мноооогу брзо!

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дозволи да згрешам!

Сепак да сум модератор ќе размислам???
Многу брзо ипси те предложи за модератор, мноооогу брзо!
A ако ме предложеше друг, немаше да се сомневаш? Не му е дозволено на Ипси да има позитивно мислење за некој друг освен Хепта и себе? Не те сфаќам ...

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
A ако ме предложеше друг, немаше да се сомневаш? Не му е дозволено на Ипси да име позитивно мислење за некој друг освен Хепта и себе? Не те сфаќам ...
Кажи ми кој би предложил некој, кој на подфорумов религија никогаш не дискутирал?
Сумљите се реални, мнооогу реални.

И ова твое докажување дека ти не си тој е сумљиво.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кажи ми кој би предложил некој, кој на подфорумов религија никогаш не дискутирал?

Колку си ти забеган човече......:facepalm:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Колку си ти забеган човече......:facepalm:
Ајде да видиме колку си спремен да дискутираш
Изјави дека Луцифер е Егото кај човекот.
Кој те излажа дека имаш Его?
Што е тоа Его?
Најде нешто за Егото на гуглето, или напамет ќе дискутираш?
Нели си спремен да дискутираш?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Сум дискутирал овде, само не пречесто, и не преобемно. Многумина се предложуваат од чиста мира, не дека имаат врска со некој подфорум, дали ради впечаток за другата личност или ради непознавање на критериумите под кои се избира некој за модератор (како на пример толку и толку отворени теми, активност на тој подфорум итн).

А како според тебе би докажал дека сум друг, а не истиот со Хепта? Интересно ми е ова параноја некоја што те фрка, не викам не, само љубопитен сум што би те убедило во спротивното? (бидејќи знаеме што те убедило во заговоров веќе :D)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Најде нешто за Егото на гуглето, или напамет ќе дискутираш?
Нели си спремен да дискутираш?
Да дискутирам со тебе за нешто што е мое субјективно мислење?! И ај објасни ми што да дискутираме за тоа? Од каде знаеш што подразбирам јас под Его? Од каде знаеш дека твоето поимање на тој концепт не е различно од моето? И на кој начин тоа воопшто има било каква врска со темава?

П.С. Ова е за спасување на децата да не бидат во секта нели?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Да дискутирам со тебе за нешто што е мое субјективно мислење?! И ај објасни ми што да дискутираме за тоа? Од каде знаеш што подразбирам јас под Его? Од каде знаеш дека твоето поимање на тој концепт не е различно од моето? И на кој начин тоа воопшто има било каква врска со темава?

П.С. Ова е за спасување на децата да не бидат во секта нели?
Па затоа е форумов нели, да се дискутира.
нели ти кога одиш на тема христијани дискутираш?
Дозволи и јас да дискутирам на тема ОТО.
Концептите за Его најверојатно се различни затоа што ти немаш јасна претстава што тој поим значи, нити дали постои или е мисловна заменка, нити како тоа егзистира и многу други работи кои ти се непознати.
Затоа и не смееш да го искажеш твоето мислење, оти ќе ти ставам гол со пета.
Ајде ако си за дискусија, пошто ти секогаш си за дискусија,одговарај на прашањата, не мудрувај со цинизам и не слушај сугестии од туторот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па затоа е форумов нели, да се дискутира.
нели ти кога одиш на тема христијани дискутираш?
Дозволи и јас да дискутирам на тема ОТО.
Концептите за Его најверојатно се различни затоа што ти немаш јасна претстава што тој поим значи, нити дали постои или е мисловна заменка, нити како тоа егзистира и многу други работи кои ти се непознати.
Затоа и не смееш да го искажеш твоето мислење, оти ќе ти ставам гол со пета.
Ајде ако си за дискусија, пошто ти секогаш си за дискусија,одговарај на прашањата, не мудрувај со цинизам и не слушај сугестии од туторот.
На темите за христијанство или ислам се дискутира за конкретни нешта од религијата за која е отворена темата. Ти сакаш да дискутираш за мое мислење во врска со концепт што е 100% субјективен. Значи, ниту има врска со темава, ниту пак има било каква логика да се дискутира за тоа што претставува за некого нешто толку апстрактно и субјективно, како што е Егото. Да беше дискусијава за Егото во одредена религија разбирам, ама ти сакаш да спориш за тоа што означувал некој концепт за мене......

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
На темите за христијанство или ислам се дискутира за конкретни нешта од религијата за која е отворена темата. Ти сакаш да дискутираш за мое мислење во врска со концепт што е 100% субјективен. Значи, ниту има врска со темава, ниту пак има било каква логика да се дискутира за тоа што претставува за некого нешто толку апстрактно и субјективно, како што е Егото. Да беше дискусијава за Егото во одредена религија разбирам, ама ти сакаш да спориш за тоа што означувал некој концепт за мене......
Егото е еден од најзначајните поими во религијата.
Целиот Будизам е основан на поимот Его.

Ти самиот го спореди поимот Его со Луцифер.

Значи, кога најдеш соговорник кој ќе ги побие твоите религиозни знаења си ги повлекуваш трупите инаку ќе испаднеш смешен.
Па сега ти види кој е кловн.

Наравоучение, не си ставај газот дека магарињата си мерат ОНа.

ПС. Требе уште многу да учиш, мнооооогу.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Егото е еден од најзначајните поими во религијата.
Целиот Будизам е основан на поимот Его.

Ти самиот го спореди поимот Его со Луцифер.

Значи, кога најдеш соговорник кој ќе ги побие твоите религиозни знаења си ги повлекуваш трупите инаку ќе испаднеш смешен.
Па сега ти види кој е клов.

ПС. Требе уште многу да учиш, мнооооогу.
Абе ти реков и предходно, фала му на Хорус што ми те прати тебе, незнам што ќе правев сега инаку.[DOUBLEPOST=1404661044][/DOUBLEPOST]
Уште еден доказ дека си Хептаграм....

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Абе ти реков и предходно, фала му на Хорус што ми те прати тебе, незнам што ќе правев сега инаку.
Па сега ти види кој е клов.

[DOUBLEPOST=1404661129][/DOUBLEPOST]
Така е Усаин..:cenzura:

Kajgana Shop

На врв Bottom