Законот на Телема

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е исто од проста причина што во Liber Oz нема ништо кое би се толкувало! Во куранот, нострадамус и сите слични споредби има!
Бидејќи слабо нешто капираш у последно време, малку споредба:
- Пред 1920, ниеден муслиман не тврдел дека универзумот настанал со нагла експанзија, тоа тврдење кај муслиманите е присутно дури одкако науката почна да го смета Биг Бенгот како се поверојатна теорија! Исто е и со Нострадамус.
- Точките што се присутни во Liber Oz го имале истото значење и пред обединетите нации, и после нив! Што ќе толкуваш во нив? Објасни ми? По втор пат те прашувам!
Епа убао си заклучив ја претходно.

Обединетите нации го консултирале либер оз, бидејќи увиделе дека е таму вистината и дека се е јасно и нема толкување.

Во спротивно обединетите нации ќе се потпреле на куранот или библијата.[DOUBLEPOST=1404598376][/DOUBLEPOST]
Провидни ти се провокацииве и залудни. Знам дека намерата зад секој збор на темава ти е сеир, но нема да ти успее да ме испровоцираш.
Скраја да е да те нервирам.

Само ти укажувам дека истото ова се лсучува на другите теми (хриситјанство и ислам)

Ништо различно не сте:)

И како такви сте подложни и на критики и на пофалви и на сеир религиски.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Епа убао си заклучив ја претходно.

Обединетите нации го консултирале либер оз, бидејќи увиделе дека е таму вистината и дека се е јасно и нема толкување.

Во спротивно обединетите нации ќе се потпреле на куранот или библијата.
Не!! Сакам да кажам дека Новиот Еон се манифестира без разлика на тоа што некој мисли или посакува! Не ми беше поентата дека обединетите нации го консултирале Liber Oz, туку дека принципите наведени во Liber Oz, се дел од колективната свест на човештвото, што го прави Еонот на Хорус реалност. Тоа се резултатите од "проектот".
Спореди ги и види кое му предходи на кое.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Скраја да е да те нервирам.

Само ти укажувам дека истото ова се лсучува на другите теми (хриситјанство и ислам)

Ништо различно не сте:)

И како такви сте подложни и на критики и на пофалви и на сеир религиски.
Еве и по трет пат: Ако е исто, што е тоа што ќе се толкува? Дали на пример: "Човекот има право да љуби како сака –
исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја. "
Значело нешто друго пред да постојат обединетите нации?[DOUBLEPOST=1404598788][/DOUBLEPOST]
Не го консултирале, ама им текнало дека иде Хорус?

ЈАс сепак мислам дека имало тројански коњ и го консултирале.
Јас мислам дека си трол, ништо подобар од останатите.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еве и по трет пат: Ако е исто, што е тоа што ќе се толкува? Дали на пример: "Човекот има право да љуби како сака –
исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја. "
Значело нешто друго пред да постојат обединетите нации?
Абе исто значело. Ама тоа ти викам, морало некој да им поткаже за либер оз на тие од обединетите нации.[DOUBLEPOST=1404598924][/DOUBLEPOST]
Јас мислам дека си трол, ништо подобар од останатите.
Мислиш значи постоиш.

Јасно ми е дека нема никогаш да сфатиш дека си класичен верник.:)

Убеден си дека има разлика.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Абе исто значело. Ама тоа ти викам, морало некој да им поткаже за либер оз на тие од обединетите нации.[DOUBLEPOST=1404598924][/DOUBLEPOST]

Мислиш значи постоиш.

Јасно ми е дека нема никогаш да сфатиш дека си класичен верник.:)

Убеден си дека има разлика.
И мене ми е јасно дека инаетот, тврдоглавоста и евтиниот сарказам се се што ќе ти остане како замена за аргументи на темава.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И мене ми е јасно дека инаетот, тврдоглавоста и евтиниот сарказам се се што ќе ти остане како замена за аргументи на темава.
Мене ми личи дека премногу ги употребуваш зборовите инает, тврдоглавост и сарказам кон сите што не мислат како и ти.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мене ми личи дека премногу ги употребуваш зборовите инает, тврдоглавост и сарказам кон сите што не мислат како и ти.
Значи кога ме праша зошто не велам "фала му на Исус", тоа беше само различно мислење?

Провиден си, ако си за сериозна дискусија пишувај, во спротивно имаш доволно други теми за да си тепаш време.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Значи кога ме праша зошто не велам "фала му на Исус", тоа беше само различно мислење?

Провиден си, ако си за сериозна дискусија пишувај, во спротивно имаш доволно други теми за да си тепаш време.
Прашањето беше на место - зошто наместо Исус велиш Хорус? Тоа ли е твојот нов Бог?

Ти одговори дека не си бил иста генерација со Исус.

Сето ова доведе до заклучок дека вие сте сосема легитимно наречени секта, од аспект на Христијанството .

Потоа ти се обиде да укажеш некои други работи, стари еони, нови еони и слично, и притоа единствено паметно што дознавме е дека обединетите нации всушност ги користеле начелата на либер оз за својата декларација. Или, со други зборови кажано, декларацијата на обединетите нации е напишана од телемити.

п.с. Сите теми на религија, вклучувајќи ја и оваа, се добри за тепање време, некои повеќе, некои помалку, зависно од моментот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
п.с. Сите теми на религија, вклучувајќи ја и оваа, се добри за тепање време, некои повеќе, некои помалку, зависно од моментот.
True... но само тука, на форум... :)

Затоа велиме дека ако сакаме да не биде тепање време, мора човек да проба сешто од изнапишаното, да се запознае подобро, да знае подобро, за да не му биде „тепање време“ философијата на Телема, како што е случај нели со на пример учењата на христијанството или исламот... :)

И секој секако ќе те нарече ако сака да проба да те дискредитира - најлесно е така...
О.Т.О. е Ред... а тоа што христијанските мирјани сакаат да им биде секта, нека биде... не знам што ќе биде тогаш Телемата... :)
Или пак A.'.A.'. или пак E.G.C. ...
Лесно е вака: секта и точка... убаво велиме не е така едноставно да се рече и да биде тоа вистина...

Но, што е тука е... форумов е добар за контрола на умот што да се каже и како во врска со Телемата ... :giggle:[DOUBLEPOST=1404632438][/DOUBLEPOST]
@Хептаграм XI не знаев дека на @Ipsissimus му е потребен тутор. Ама еве отсега ќе знам.
Ништо ти не знаеш ни за Телема ниту за @Ipsissimus . ќе те пецне нешто од форум што рекол тој и се забораваш со глупости на Телема темата... ќе помине и ова... :)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
П
Потоа ти се обиде да укажеш некои други работи, стари еони, нови еони и слично, и притоа единствено паметно што дознавме е дека обединетите нации всушност ги користеле начелата на либер оз за својата декларација. Или, со други зборови кажано, декларацијата на обединетите нации е напишана од телемити.

.
Овие бетер и од куранот биле, сега и ОН од нив ги зеле начелата.:facepalm:

После слепци биле верниците....:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
„Оној момент кога се идентфикувавме со Сонцето сфативме дека ние станавме извор на Светлината, дека ние и сега блескаме величенствено, ама исто така сфативме дека таа Сончева Светлина повеќе не ни блеска нам, дека повеќе не можеме да го видиме Сонцето, исто како што во нашата слаба Староеонска свест не можевме да се видиме себе си.

Секаде околу нас е вечната Ноќ, но таа е Ѕвездена Светлина на Телото од нашата Дама Нуит во која живееме, се движиме и во која е нашето Битие. И тогаш од таа висина ние повторно го насочуваме погледот кон малата планета Земја, чиј дел пред малку бевме и замислуваме како ја шириме нашата Светлина на сите оние што ги нарековме нашите браќа и сестри, на робовите што служат. Но, ние не се запираме тука. Да помислиме дека за момент Сонцето ги концентрира своите зраци на една малечка точка, планета Земја. Што се случува?“ - НОВ ЕОН

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
True... но само тука, на форум... :)

Затоа велиме дека ако сакаме да не биде тепање време, мора човек да проба сешто од изнапишаното, да се запознае подобро, да знае подобро, за да не му биде „тепање време“ философијата на Телема, како што е случај нели со на пример учењата на христијанството или исламот... :)

И секој секако ќе те нарече ако сака да проба да те дискредитира - најлесно е така...
О.Т.О. е Ред... а тоа што христијанските мирјани сакаат да им биде секта, нека биде... не знам што ќе биде тогаш Телемата... :)
Или пак A.'.A.'. или пак E.G.C. ...
Лесно е вака: секта и точка... убаво велиме не е така едноставно да се рече и да биде тоа вистина...

Но, што е тука е... форумов е добар за контрола на умот што да се каже и како во врска со Телемата ... :giggle:[DOUBLEPOST=1404632438][/DOUBLEPOST]
Ништо ти не знаеш ни за Телема ниту за @Ipsissimus . ќе те пецне нешто од форум што рекол тој и се забораваш со глупости на Телема темата... ќе помине и ова... :)
Како не знам?

Отсега натаму знам за врската меѓу либер оз и обединетите нации.

Добар си Хепта (болдовите). Не за џабе те нареков нечиј тутор.

Знаеш да ја смириш топката на гради, да повлечеш рачна, и да завртиш кога е најпотребно.

Пренеси го ова и на помладите браќа и сестри.[DOUBLEPOST=1404637459][/DOUBLEPOST]
Овие бетер и од куранот биле, сега и ОН од нив ги зеле начелата.:facepalm:

После слепци биле верниците....:pos:
Не е до ОН Гурџи.

Важен е моментот кога некој се обидува да го прикаже своето "религиско" учење како вистина преку нешто сосема друго.

Тоа е истиот момент на пример, кога еден кутар муслиман се обиде преку биологија да докаже дека нивниот пророк навистина зборувал со мравките, бидејќи мравките имале говорен апарат, и дека науката само го потврдила тоа што однапред они го знаеле.

Така и тука, ОН преку својата декларација само потврдува дека либер оз го нуди најдоброто за човештвото

Мене у принцип не ми сметаат воопшто ОТО И телемата:)

Само ми е интересна нивната реакција, кога ќе се најдат во ситуација во која тие ги ставаат останатите верници:)

Некој реагира со ладна глава, но некој реагира бетер од муслиман:cool:

Секој во согласност со својот отворен ум, своето искуство и ниво на развиена духовност.

Последно уредено:
Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Al-Uzza - утринска ѕвезда, зорницата (Венера, т.е. Луцифер, Ушас, (उषस्; uṣas), Sanskrit for “dawn”, е Ведско божество, следователно и Хунду. http://en.wikipedia.org/wiki/Al-‘Uzzá
Al-Lat –
го носи и името Menat , божица на Судбината и Времето. http://en.wikipedia.org/wiki/Al-lāt
Allatu –
вавилонска божица на подземјето.
http://en.wikipedia.org/wiki/Allatu
Култот кон Алах во исламот, представува еден ”миш-маш” од овие три божици. Alla e истотака и иметно на едно демонско сумерско божество, поточнo Alla Xul, Богот на Злото. Сите големи религии сe создадени од Јахве, од советниците на Енлил, за да го пооробат човештвото, иако мистицизамот е нешто сосема реално како и апсолутниот Бог истотака. Така, секогаш зад сите легенди и древни истории се појавуваат драконијанците. Они се тука дефинирани и насочени кон активностите на Советот -13.
Дрвото на Животот во Кабалата, која представува во суштина обожување на црната магија на чудоземците, со цел да доминираат на ближните, иако секој поединец поседува своја сопствена духовна страна. Кабала означува буквано традиција. Но каква? Додколку ги прашате Кабалисти, ќе ви одговорат дека станува збор (хебрејски: קַבָּלָה = „предание, примање“) – дисциплина и школа која се занимава со мистичните аспекти на јудаизмот. Претставува збир на езотерички учења наменети за одредување на духовното значење на Танахот (хебрејската библија) и на традиционалната рабинска (раби=роб) литература, за која верува дека дисциплината настанала уште во антиката преку усмените преданија, додека во вистинска смисла била создадена меѓу Евреите во 12 век. Низ историјата се создала и кабалистичката литература која се темели на четири основни книги. На почетокот на новиот век, таа имала големо влијане врз западната философија, со што била прифатена од познати ренесансни мислители. Денес, постојат организации кои се предводени од главните концепти на кабалата. Потеклото на поимот „кабала“ е од хебрејскиот збор „кабале“ што значи „предание“, и има почетоци уште од древната Месопотамија, (околу XVIII век п.н.е.) Изучувајќи ги законите на природата на околниот свет, Авраам ги систематизирал своите спознанија и на нивна основа го разработил методот на една едниствена управувачка сила, откривајќи ја преку множеството на различни сили, кој човекот ја прима во себе и ги чувствува. Тој метод тој го нарекол „кабала“.
Но!
Што незнаат Кабалистите – марионети? Они незнаат за суштината на значењето на овој збор.Ка – Дух Ба – тело или вратаЛах или Ал-Лах – Луна. Да се подсетиме дека црните магови го распнале волхвата Радомир, за време на точно определена лунарна фаза, претходно е ритуално мачен во ноќните часови, кога црните магови имаат највеќе моќ. (може да го погледнете документираниот филм со бугарска синхронизација - http://www.youtube.com/watch?v=3fvWHnI0SeU).На древносумерскиот јазик Аllal означува и Деструктор. Дрвото на животот е енергетско устројство, кое може да ги доведе луѓето во транс, затоа што тоа работи со Ковчегот на заветот. Она истотака делува како медиум како средство за комуникација со подземниот свет на површината на Земјата. Во Енциклопедијата Британика на Рокфелер напишано е дека Дрвото на Животот ги спојува небето и подземниот свет.Исламот е религија на поклонение кон роговите на Satán и Saturn (Кааба) како и кон Луната и тоа е коренот на ционизмот. Садистичкиот Господ Бог Јахве, Јехова, /Yahvé/ од Библијата е всушност вонземскиот Ану, кој во всушност е злобен и осветољубив. Енлил и Енки се двата сина, наречени во Библијата – Каин и Авел. Според сумерската митологија човекот бил создаден од прашина и глина, и го копирале тоа во Стариот Завет. Библијата и Талмудот се фотокопии од Сумер/Вавилон. Всушност името на некогашната позната музичка АBBA, така се користело во Библијата, означувајќи ”татко” или ”стари” на сумерски, акадијски и асиријските јазици.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
И ти онака по интуиција, осети дека текстов треба копи пасте да му напраиш у темата за Телема?

Kajgana Shop

На врв Bottom