Холандија - Костарика | 05.07.2014 | 22:00 | 1/4 финале СП | Fonte Nova

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
сеуште не ми се верува,Холандија без тренер до полуфинале на светско !!!

Сосема заслужено Холандија во полуфинале, не знам шо не е јасно. 120 минути се бранеа циганите, едвај центарот го поминаа, најдобрата шанса им беше во 116та минута, наспроти многубројните обиди на Холанѓаните, шанси, стативи преку целиот меч...толку им се силите на Костарика, па и уште у полуфинале да гледам ваква репрезентација...лежење по 2 мин при секој контакт, голманот де за око, де нешто друго, вадеа во аут, задржување време при секоја можност, искрено ми се здосади гледајќи ги. Требаше да ги решат 2-3:0 да не читам барем смешки овдека. Чекаа пенали цели 2 саати, таа им беше тактиката, браво. Знаев на пеналите дека Крул ќе ги сјебе, мајсторски изведени сите од Холандија. Одлични двојките во полуфинале.

zasluzeno holandija
vo vistinski moment ja skina zamenata so golmanot van gaal :)

zasluzeno holandija
vo vistinski moment ja skina zamenata so golmanot van gaal :)

Крул уште пред тоа се спремаше,го дадоа во кадар неколку моменти.
И Ван Гал очекуваше да има пенали после сите оние шанси на Холандија и тоа што не сакаше да влезе топката во гол.А и одбраната на Костарика со 10 души на нивна половина го налагаше сето тоа,пенали.

А зошто уствари Крул не брани на утакмиците на Холандија?

Мурињо го предвиде полуфиналето иначе. Better than LVG :cuc::cuc::cuc:

За Ван Гал, факт е дека ако не беше назначен за тренер на Јунајтед во меѓувреме, едно 90% од коментарите ќе беа како е „генијалец“ со потегот, али сеа ај као ПЛ фанс vs. UTD фанс. Генијално или не, план или само среќа каква што е пенал серијата, факт е дека тој потег се покажа како клучен. Сеа можеме да мрсиме како не им дале гол на Костарика 120 минути, ама тоа не го менува фактот дека заради измената ги добија пеналите.

Сите четвртфиналиња беа неизвесни до крај, и сите кои минаа, едвај го сторија тоа. Ниту една репрезентација не се истакна, освен Бразил во првото полувреме и Холандија у последниве минути. И да, тоа што го играше Аргентина по постигнатиот гол не беше ништо подобро од ова што го играше Костарика денеска, ама ае пошто ова е Костарика, ќе речеме дека имало автобус.

Кога сме кај нив, комплетната одбрана заслужи пофалба, али дефинитивно Гонзалез најмногу, кој и те како би бил добра опција за некој mid-table клуб од Шпанија или Англија. :cuc:

До тука им било на Костариканците, ми беа една од омилените екипи на првенството, успеаа да го направат најголемото изненадување на ова првенство завршувајќи прво место во една пеколно тешка група.
Против еден голем фаворит пред себе една Холандија очекувана беше оваа дефанзивна формација со која излегоа, огромна беше разликата во квалитет во полза на Холандија.
Добро си ја завршија дефанзивно работата во текот на целиот натпревар, имаа и многу среќа но си ја исполнија целта.. успеаа да стигнат до пенали и ја изнамачија Холандија.
Честитки за храбрата и тимска игра, искрено никој не очекуваше да прогураат до четврт-финале.
Холандија си победи заслужено имаа многу шанси, огромен посед и имаа цела контрола на играта во текот на целиот натпревар.
Првенството не дозволи да видиме изненадување во полуфиналињата. :)

Да беше баба машко ќе беше дедо.
Заврши утакмицата.Резултатот е тој.

Иначе примети некој дека од паника да ја изврши побргу замената на голманите, четвртиот судија два пати го пиша бројот на Крул? На семафорот два пати имаше 23, и на црвеното и на зеленото. А и пред тоа кога покажуваше колку минути продолжување ќе даде му изгасна часовник/семафорот. :pos:

едит: еве ги моментите:

Br0Dr4BCEAAcRpc.jpg

Br0L0WkCcAMdmt2.jpg

Како само ве подигаме со Ван Гај еј. :icon_lol: И не ми е јасно, Холандија се бранела цело време? Холандија доминираше цело време, Костарика имаше среќа што не загуби по 90 минути, имаа стативи Холанѓаните, вадеа од гол линија, Навас фати 2 зицера... Костарика на крај направи една - две шанси. Како и да е, секоја чест за нив, дефинитивно се најпозитивното изненадување на овој турнир. :) Сеа здравје Холандија до титула, па ВАН ГАЛ да дојде како Светски првак во ПЛ. :cool::icon_lol:

да да, најјакиот тренер на денешницава издоминира со својот подмладен тим и со 3 гола разлика ја наполни коста рика . Абе очај сте вие фановите на Манчестер,ОЧАЈ. Го потековте за за мената, абе алал да му е на тренерот,ама заброавате дека играше против КОСТА РИКА.Не дека имам нешто против него, ама го потите и вие манчестеровците со него а и хејтериве.Ајде, ме потсетивте на времето кога роналдо педеров играше за вас, досадно ко пролив бевте тогаш па долго ве немаше мораше да се појавите пак.И лани со МОЈСИЕ се возбудувавте пред почеток на сезона па ве снема некако во ноември.позз кис, и очекувам да ме цитира некој просветител и да ми одговори со ОК.

да да, најјакиот тренер на денешницава издоминира со својот подмладен тим и со 3 гола разлика ја наполни коста рика . Абе очај сте вие фановите на Манчестер,ОЧАЈ. Го потековте за за мената, абе алал да му е на тренерот,ама заброавате дека играше против КОСТА РИКА.Не дека имам нешто против него, ама го потите и вие манчестеровците со него а и хејтериве.Ајде, ме потсетивте на времето кога роналдо педеров играше за вас, досадно ко пролив бевте тогаш па долго ве немаше мораше да се појавите пак.И лани со МОЈСИЕ се возбудувавте пред почеток на сезона па ве снема некако во ноември.позз кис, и очекувам да ме цитира некој просветител и да ми одговори со ОК.
Aбе КОСТАРИКА ги тепа Грција, Уругвај и Италија, нерешено изигра со Англија. Што и фали на Костарика? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom