Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Не си фантазирајте :icon_lol:

Темава е разбирливо осетлива, а дискусијата е сведена на класично лечење фрустрации. Модераторите и другиот персонал не се овде да судат кој е во право, туку да придонесат во почитувањето на правилата и кодексот на однесување што се во интерес на форумот.

Тоа е на хартија.

Реалната слика е ваква: Форумов не е држава, не е влада, не постои институционала или морална одговорност, и најбитно од се - овде не важи Рамковниот. Значи, ако некој има потреба од повеќе "права", постојат локации на земјинава топка каде што може да ги добие.
Другата реална слика е фактот што не се бираат зборови кога се генерализира и омаловажува албанската популација. Се пријавуваат мислења и членови кои претходно биле испровоцирани на исти начин.

Доколку се продолжи со вакво темпо, постојат големи шанси темава да биде заклучена.
Кога 90% од нив размислуваат у стил смрт за каури тоа више не е генерализација и не омаловажуваме никој туку само ја доловуваме вистинската слика за нив. Имаат гадно лоша слика и нема потреба тоа да се крие, тоа е вистината.
Значи да убиеш деца и после да излезеш да ги браниш убијците па најмалку што може е да се омаловажува на форум.
Ајде, ја само чекам кога и тоа ке се забрани.
Тоа е вистината, ако некој го боли нека превземе нешто за да се смени на позитивно, овака само ке плукаме по нив, а најмалку се за плукање.

Кога 90% од нив размислуваат у стил смрт за каури тоа више не е генерализација и не омаловажуваме никој туку само ја доловуваме вистинската слика за нив. Имаат гадно лоша слика и нема потреба тоа да се крие, тоа е вистината.
Значи да убиеш деца и после да излезеш да ги браниш убијците па најмалку што може е да се омаловажува на форум.
Ајде, ја само чекам кога и тоа ке се забрани.
Тоа е вистината, ако некој го боли нека превземе нешто за да се смени на позитивно, овака само ке плукаме по нив, а најмалку се за плукање.
citam komentari negde pola saat, i ne mozam da mu veruvam na ocite kolku prost narod zivee vo ova zemja,
prvin, ne gi podrzuvam nasilnite protesti, ako treba negde da se pravat protesti toa e pred stabovite na vladeackite partii.
vtoro ova omraza ne vodi nigde, gledam si pisal 90% od niv mislat ''smrt za kauri'', sprotivnoto go citam ovde, genocid-ednistveno resenie''- dete smesen si, steta sto lecite kompleksi vo forumi, dodatno nekoj se fali deka diplomiral vo kiril i metodij a vamu bara etnicko cistenje. koj ke ja sprovede toa etnicko cistenje ti?
pa sega i erdogan bil kriv i los, daj be mislite malku so tie glavi nadvor od toa sto vi go nudi sitel.
se dodeka mladite generacii se hranat so ova ideologija, za etnciki cisti zemji bla bla bla, ova drzava nema bel den da gleda, i vie mozete po cel den na forumi da se mavate po gradi

citam komentari negde pola saat, i ne mozam da mu veruvam na ocite kolku prost narod zivee vo ova zemja,
prvin, ne gi podrzuvam nasilnite protesti, ako treba negde da se pravat protesti toa e pred stabovite na vladeackite partii.
vtoro ova omraza ne vodi nigde, gledam si pisal 90% od niv mislat ''smrt za kauri'', sprotivnoto go citam ovde, genocid-ednistveno resenie''- dete smesen si, steta sto lecite kompleksi vo forumi, dodatno nekoj se fali deka diplomiral vo kiril i metodij a vamu bara etnicko cistenje. koj ke ja sprovede toa etnicko cistenje ti?
pa sega i erdogan bil kriv i los, daj be mislite malku so tie glavi nadvor od toa sto vi go nudi sitel.
se dodeka mladite generacii se hranat so ova ideologija, za etnciki cisti zemji bla bla bla, ova drzava nema bel den da gleda, i vie mozete po cel den na forumi da se mavate po gradi

Дечкото од тебе има муда и на врат да си ги обеси. Не му кажувај ти на Темплар приказни од типот на Сител, не е он од тој тип на двоцевки за едни Вемеро да му кажуваат чиста Македонија.

Иако не се сакаме, се гледа кој е кој. Го најде човекот да му кажуваш раскази.

имаш право, треба и ние како вас континуитетно да работиме на тоа да ви го направиме животот невожможен во оваа наша земја. треба на дневна база да тепаме деца на автобуска додека идат/враќаат од училиште, старци да клоцаме по автобуси, да направиме база во која нема да смее полиција да припари (а бандите од таму секојдневно да ве тероризираат), треба да ................ многу треба за да ве натераме да си отидете од ова парче земја. едноставно не припаѓате тука.
обвинети се, докажана е вината, осудени се!!! нели тоа беше вашата преамбула пред пресудата? дека ако се докаже и осудат, дека ќе си седите мирни? ЛАЖГОВЦИ и ЛИЦЕМЕРИ!!!

od koga mudava pocnaa da rastat po forumi?
nema sega jas da ti raskazuvam kako se pravi zivotot nevozmozen vo ova ''nasa zemja'' , oti ne e samo tvoja.
nemoj so tie avtobusi vise molim te, tepani luge po avtobusi imase od dvete strani, a koj pocnal i koj povece tepal mozete cel vikend da debatirate.
sepak za temata, nikoj ne podrzuva ubijci, problemot e vo instituciite so pravdata ja pretvorija vo politicki instrument.

nema sega jas da ti raskazuvam kako se pravi zivotot nevozmozen vo ova ''nasa zemja'' , oti ne e samo tvoja.
nemoj so tie avtobusi vise molim te, tepani luge po avtobusi imase od dvete strani, a koj pocnal i koj povece tepal mozete cel vikend da debatirate.
sepak za temata, nikoj ne podrzuva ubijci, problemot e vo instituciite so pravdata ja pretvorija vo politicki instrument.
институијата ги пронајде виновни!!! што не фрлавте камења пред да ги осудат?
иди лажи други кои не ве знаат.
и ДА, тие автобуси и тепани луѓе не се за броење, нели? исто ко со децата (плус возрасниот) од смилковци? не не, не се бројат тие.
а за твоја земја, твоја ќе биде кога ќе се грижиш за неа, ќе ги почитувате сите граѓани во неа, кога нема да убивате секој месец барем по еден невин каур. ај во контекст на ова, ...... кога би те прашал што си? ти што ќе ми одговориш? биди искрен!!!

...nemoj so tie avtobusi vise molim te, tepani luge po avtobusi imase od dvete strani, ...
Јака логика нема што.
Веројатно ќе се сложиш со мене кога ќе кажам дека во Сребреница и Србите убиваа Муслимани и Муслиманите убиваа Срби. Затоа и зачудува сиот тој анимозитет кон Србите околу овој случај.

институијата ги пронајде виновни!!! што не фрлавте камења пред да ги осудат?
иди лажи други кои не ве знаат.
и ДА, тие автобуси и тепани луѓе не се за броење, нели? исто ко со децата (плус возрасниот) од смилковци? не не, не се бројат тие.
а за твоја земја, твоја ќе биде кога ќе се грижиш за неа, ќе ги почитувате сите граѓани во неа, кога нема да убивате секој месец барем по еден невин каур. ај во контекст на ова, ...... кога би те прашал што си? ти што ќе ми одговориш? биди искрен!!!
kamenja bea frlani od koga bea uapseni ako pamtis dobro,
nikoj ne rece deka ne se za broenje, no broj od dvete strani. sekako slucajot ima golemi sansi da stigne do strazburg, a ako tamu izlezat nevini, sto bi kazale togas, Iluminatite se so albancite?, ako se krivi dozivoten DA, steta sto omrazata ve zaslepil.
moja e, a mozda se grizam mnogu poveke jas otkolku ti za nea a i drzavata za mene.
sto bi sakal da ti odgovaram jas tebe, najnormalno albanec. kako bi se pretstavil makedonec vo albania?

Токму така, еве, види ги си деформираниве.
Screenshot - 05_07.png
Оној лево со маската уште лебот ам-ам го вика на протест скока да скокнам на мајкаму.

Што се замарате да се објасните со интелектуално заостанати припадници на овчарско племе со тоалет папирни дипломи од тетовски не ми е јасно?!?

bratuqed jaz moram tebe neçto da te prashuvam
kako ti i braqata go ras kazuvate kako mnogu ste mu bile protif ubijac i sfe tova
ama sllabo nekako go po kazhuvate toa vo praksitët
mnogu zborite ama xhe su dela?
Zaçto na mesto da go odite vo apelacionitet i vroven sut da go barate pravdata da se zadovoli
vie go krshite site duqan na vashi braqa?
ska racionalitet
Kako uspeva sekoj sluçaj stho go zasega bratot orel dae montisan a nikate dokas za toa, nego samo sprotivnoto?
Zarem e cel sfet protiv Ilirida?!
Eden kup Sfedoci za sekoj brutalitët ima bratuqet. Koga ste go slavili bajrak ste tepali staro babi i dedo.
Koga go urlafte za Talat Xhaferi peefte Allahu Ekber shto go nema nikakov funkcionalitet vo politiki.
Brzo zaboravuvash bratuqed ama kafir pamti.

Што се замарате да се објасните со интелектуално заостанати припадници на овчарско племе со тоалет папирни дипломи од тетовски не ми е јасно?!?
nekoj, intelektualno zaostanat proba kulturno nesto da kaze, ubeden sum deka bi bil mnogu pokulturen koga bi se sretnale na ulica.

утре наводно ке имало протести и во струга, тетово, гостивар, кичево и дебар а можно е и низ скопје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom