Изгубени телефони во МК

• Креатор на темата Креатор на темата Mr. Mojo Risin'
  • Време на започнување Време на започнување
Што телефон изгуби бре баце,пазете ги малку,тешко да си го вратиш..

Ако знаете како да си го заштитите Ајфонот/Андроидот САМИ ќе го лоцирате телефонот било каде во светот... доколку се вклучи на интернет. Проблемот е ако не... но кој смартфон не се користи на интернет? ;) Дури и ќе си праќате selfiе од тој што го користи на имејл.

Одговорно тврдам дека еден Ајфон, уредно заштитен, може само да му користи за делови на некој доколку сте решителни да го "замрзнете". А и може да си го лоцирате како што кажав погоре.

A за наоѓање на телефон што се користи со МКД картички - piece of cake е доколку стварно се запне да се пронајде/се има врски. Со тоа триангулацијата ќе те лоцираат до собата дома. Не се толку затуцани МВР за тие работи како што генерално се мисли.
ајде дај некое инфо за како да го примениме ова. еве за андроид мене ме интересира
пиши и ПП ако сакаш.

Си слушнал за icloud ?
Или телефоните ги купувате само за игри.[DOUBLEPOST=1404467615][/DOUBLEPOST]
ајде дај некое инфо за како да го примениме ова. еве за андроид мене ме интересира
пиши и ПП ако сакаш.
Android Device Manager, имам слушнато дека е такво нешто како шо бараш, незнам немам пробано јас, не ми затребало за Андроид.
Ама изгледа ова ќе да е
● Locate Android devices associated with your Google account
● Reset your device's screen lock PIN
● Erase all data on the phone

пиши и ПП ако сакаш.

http://www.makeuseof.com/tag/4-android-anti-theft-solutions-compared-which-is-the-best/

Не знам баш за Андроид што-како е во последно време со тие апликации пошто користам Ајфон, но еве статијата погоре ќе ти помогне.

http://www.littlegreenrobot.co.uk/tutorials/set-up-cerberus-the-ultimate-android-security-app/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&hl=en_GB

The app works even if the device does not have an internet connection thanks to remote control by sms messages. Also, the SIM Checker feature allows you to know the new number to send texts to, if the SIM card is changed. Texts received and sent for Cerberus remote control will not start any notification and will not appear in the Messages application.

Доколку користам Андроид, дефинитивно вреди да се плати за апликацијата

Последно уредено:
Ако си го пријавил како изгубен, прости се со телефонот. Има некои шанси да ти го најдат ако е пријавен како краден.

За наоѓање можат да го најдат, но поголема е веројатноста да си го видиш телефонот во продажба на Бит Пазар :)

Мајка ми има изгубено телефон, пријави во полиција и веќе 2 години поминаа ништо, исто и другар изгуби телефон пријави, и шо ај погодоте дали го најдоа ?

Шансите да го најдат се еднакви на сунгерот боб да престани да пишува во секоја тема.

Смарт телефон уште кога ќе го купиш си го заштитуваш. Срамота е покрај толку апликации да бараш полицијата да ти го лоцира.

Доколку телефоните воопшто не ги користат со сим или пак се однесени надвор како мислите да ги најдат?
Исто доколку се смени имеито да се најде е невозможно. Но најчесто се разменуваат со соседниве држави

Смарт телефон уште кога ќе го купиш си го заштитуваш. Срамота е покрај толку апликации да бараш полицијата да ти го лоцира.
А ти си мислиш дека ако го најде некој толку е глуп да ја остави апликацијата ? за андроид зборуваме.

Ма јок бе какво ти наоѓање, поздрави си се искрено. Ги заболе тулето во станица, не го бараат то е факт, реалност.

А ти си мислиш дека ако го најде некој толку е глуп да ја остави апликацијата ? за андроид зборуваме.
Па нема ни да може да влезе во менито а не да избрише нешто ако заклучувањето е со лозинка или со Smart app lock, AppLock за заклучување на апликации

Па нема ни да може да влезе во менито а не да избрише нешто ако заклучувањето е со лозинка или со Smart app lock, AppLock за заклучување на апликации
За да му дадеш factory reset на телефонот не мора да влезеш во менито има и други начини.

За да му дадеш factory reset на телефонот не мора да влезеш во менито има и други начини.
Да де тоа мислиш сите го знаат. Сите што крадат телефони прво ја вадат сим картичката а за ова ни не знаат.

пиши и ПП ако сакаш.
Airdroid си симни обавезно, многу е јако се можеш да го гледаш преку предната камера тој инема да знае, да му пишиш порака, да му сменш шаблонот...
си симнуваш и AppLock и ги ставаш во папка овие две :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom