Феминизам!

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Значи ако жените не се истовремено поливано со ацид и слично другите видови угнетувања не важат?
Разбрано!(y) Значи нема смисла на привлигиран идиот ко тебе да трошам време? Добро, чао.:гик:
Kои други угнетувања? Како си ти угнетена? Што ти е оневозможено? Кој дел од уставот, кој закон те изолира и угнетува бидејќи си жена?

Уствари, ај заеби.

Види, девојко.
Ти си ризница на погрешни заклучоци. Огласна табла на мисинтерпретации. Музеј на фрустрации и комплекси. Школски пример “Како да не се дебатира 101”.
Од досегашните твои 100тина мислења на теми како влакнестите мажи, корелација на религија и интелигенција а сега и феминизам, единствено е евидентно дека си wanna-be smartass напета кучка која во “арсеналот” нема ништо повеќе од кочијашки речник и основно, магливо и нецелосно знаење за ракатка теми.
Се надевав дека барем на една тема ќе бидеш способна да изведеш рационален и аргументиран став ама со секој твој нареден пост ме фаќа серка надмината само од дијареата што ми ја предизвикува новиот TMNT.
Јебига.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Некако многу навреди ко за 4 дена форумско искуство а? :)

Така учи феминизмот да се води дискусија.
јас водев дискусија со идиотиве на поивеќе страници на поивеќе теми и со исти “аргументи“ сите ми доаѓаат, без да проверат што сум рекла или воопшто да си ја истражат темата. Ако не знаеш ќути и глеј си работата.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
јас водев дискусија со идиотиве на поивеќе страници на поивеќе теми и со исти “аргументи“ сите ми доаѓаат, без да проверат што сум рекла или воопшто да си ја истражат темата. Ако не знаеш ќути и глеј си работата.
Не ти се пишува со тој ум долго на форумов. Продолжи си, па за некое време ќе го видиме пречкртано именцето без можност да истреси некој саглам бисер.

Инаку да ти кажи турвиор зошто е измислен феминизмот? За да грдите, неатрактивни девојки имаат занимација, додека во меѓувреме си создаваат илузија дека општеството(или поточно меинстрим шемата) ги прифаќа и ними кроце кроце.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Не ти се пишува со тој ум долго на форумов. Продолжи си, па за некое време ќе го видиме пречкртано именцето без можност да истреси некој саглам бисер.

Инаку да ти кажи турвиор зошто е измислен феминизмот? За да грдите, неатрактивни девојки имаат занимација, додека во меѓувреме си создаваат илузија дека општеството ги прифаќа и ними кроце кроце.
:facepalm:aj gugliraj gi poznatite feministki osobeno denesnive i ne se praj seljak.
PS. vie anti-feministite ste pravi ubavici, aj postiraj slika lepotance.:pos:
Toa e se.:)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
:facepalm:aj gugliraj gi poznatite feministki osobeno denesnive i ne se praj seljak.
PS. vie anti-feministite ste pravi ubavici, aj postiraj slika lepotance.:pos:
Toa e se.:)
Шо им фали на селјаците? Секој селјак е поатрактивен од феминистка, пошто статистиката вика дека денешните селјаци се рушеле од ебаЈне.

И јас не сум анти феминист. Ако бев анти-феминист ќе ти говорев за пресупција на виноста, т.е дека секоја жена е виновна се додека не се докажи невината. Или дека секоја жена па дури и феминистка е скината, која од промаја која од нешто друго.....

И не мисли со сиот ум дека ќе гуглирам феминистки па макар и 300 килобајти да треба да потрошам.

Л

Лигеја

Гостин
А што кажа толку многу паметно па за да може да се истражи? И немаш никакви аргументи освен моментот каде влегуваш целосно во напад на машкиот род со girl power како лизгава основа на која можеш многу лесно да потфрлиш во наводново ''дeбатирање и резонирање'' затоа што досега те срушија со искази,многукратни дефиниции и примери од правен и од општествен аспект а ти возвраќаш со неандерталско ниво од типот на идиоти,неписмени итн наместо да ги згазиш достоинствено.Доволно е само да ти го исцитирам Уставот на Р.М заокружено со Основни слободи и права на човекот и граѓанинот во државава и да ти отидат сите ''лекции'' по наводен феминизам во вода.[DOUBLEPOST=1404423555][/DOUBLEPOST]
Жени не ни можат да почнуваат војни, затоа што немаат таква физичка и психичка моќ. Те молам не треси глупости тука поради твоите прочитани романчиња.
Било кое машко може да згомни девојка од ќотек ако сака, затоа што постои огромна физичка разлика помеѓу маж и жена како што постои и голема разлика во улогите.

И во Шведска каде што сум возел и работел 2 години жените работат претежно женски работи, затоа што не можат да одговорат на машки работи и ги буткаат со сила поради квоти за родова еднаквост. Помирете се со тие глупости дека мажот и жената треба да се исти, затоа што не сме исти. Да бевме исти ќе имавме и исти плати, ќе работевме и исти работи се ќе беше исто, но не е, затоа што мажот има таква природна моќ да командува и доминира. Тоа не ја прави жената помалку вредна, затоа што не може маж да функционира без жена, туку жената има друга улога во природата, а тоа е семејството и грижата околу децата, родот и се останато поврзано со куќата.
На вакви па мислења кога ќе налетам...:facepalm: Јас сум докторка,ти си рудар,јас добро заработувам си плаќам мајстори (мажи) да ми ги завршат сите груби работи.И не,не сум феминистка над тебе сум професионално и интелектуално.Изумре времето каде силата се мереше во мускули,трендот го почна Стивен Хокинг.

Последно уредено од модератор:
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
А што кажа толку многу паметно па за да може да се истражи? И немаш никакви аргументи освен моментот каде влегуваш целосно во напад на машкиот род со girl power како лизгава основа на која можеш многу лесно да потфрлиш во наводново ''дeбатирање и резонирање'' затоа што досега те срушија со искази,многукратни дефиниции и примери од правен и од општествен аспект а ти возвраќаш со неандерталско ниво од типот на идиоти,неписмени итн наместо да ги згазиш достоинствено.Доволно е само да ти го исцитирам Уставот на Р.М заокружено со Основни слободи и права на човекот и граѓанинот во државава и да ти отидат сите ''лекции'' по наводен феминизам во вода.[DOUBLEPOST=1404423555][/DOUBLEPOST]
На вакви па мислења кога ќе налетам...:facepalm: Јас сум докторка,ти си рудар,јас добро заработувам си плаќам мајстори (мажи) да ми ги завршат сите груби работи.И не,не сум феминистка над тебе сум професионално и интелектуално.Изумре времето каде силата се мереше во мускули,трендот го почна Стивен Хокинг.
Тоа е тоа убијање у поим.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Androdaria, те гледам како не знаеш да цитираш на форумов.
Ако немаш вештини за ова, општеството ли е криво?

Тоа шо немаш вештини за дискусија, општеството ли е криво? :D А ги немаш.

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Тогаш плати жени нека ти ги завршат сите груби работи штом сме еднакви, нели?

Друга е природата на мажот, а друга на жената. Џабе се форсира таа глупост. Ако бевме природно створени да бидеме еднакви тогаш и ќе бевме. П.С. Стивен е машко колку што знам. Повторно си удираш заушка на самата себе.

И тука не зборуваме за некаква војна меѓу полови коишто сакаат да ја претстават така пар лезбејки мажомразачи, затоа што сме си потребни едни на други. Нема среќен и задоволен маж кој покрај себе нема жена.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.899
Поени од реакции
25.229
Androdaria, те гледам како не знаеш да цитираш на форумов.
Ако немаш вештини за ова, општеството ли е криво?

Тоа шо немаш вештини за дискусија, општеството ли е криво? :D А ги немаш.
Ти ли најде да зборуваш за немање вештини за дискусија? Човекот кој кога снемува аргументи, мава по приватниот живот на соговорникот. А чудна работа, едно време Сусаро им ја препишуваше таа особина на жените...

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Ти ли најде да зборуваш за немање вештини за дискусија? Човекот кој кога снемува аргументи, мава по приватниот живот на соговорникот. А чудна работа, едно време Сусаро им ја препишуваше таа особина на жените...
Твоите примери од некои погранични села ли се аргументи? :d

Т

Триптико

Гостин
@Androdaira леле која среќа ја имаш во животот што не си ми поблиску :D Читав на брзина, ама ве обожавам ваквите што барате "рамноправност", а всушност сакате надмоќ.

- сакав инжињер да бидам, ама таму не се носат миничи
- сакав војник да бидам, ама не сакам да ми се скрши ноктето
Ама, затоа немам проблем да бидам директор, политичар, доктор, педагог и сл. Така? :D
Море да си до мене, па да те впрегнам на нива да ораш и копаш...или во рудник едно 300-400м под земја, целата испотена и со прашина врз тебе што не се мие месец дена... Ќе те видам тогаш дали ќе бараш рамноправност.

Да не заборавиме: природно жените имаат проблем со ориентација во простор, па затоа кажување професија шофер и жена е граматички неточно да ги ставиш во иста реченица :P

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Сега и со глупости ли почна да се браниш? :icon_lol:
А со шо да се браниме?
Со тоа дека жена и маж шо се градежни мајстори, жената е 20 посто послабо платена, ама лошите капиталисти место да ги намалат трошоците со тоа шо ќе вработуваат жени, вработуваат мажи градежни мајстори, пошто има светски заговор против жени мајсторки. :D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.899
Поени од реакции
25.229
А со шо да се браниме?
Со тоа дека жена и маж шо се градежни мајстори, жената е 20 посто послабо платена, ама лошите капиталисти место да ги намалат трошоците со тоа шо ќе вработуваат жени, вработуваат мажи градежни мајстори, пошто има светски заговор против жени мајсторки. :D
Душо, јас на оваа тема можам да те закопам со факти за кои не си свесен, али помина тоа кога си го трошев скапоценото време на залудни дискусии на форумов. Еднаш те предупредив дека не знаеш што зборуваш на друга тема, не ме послуша. Сега ќе те оставам да расправаш некои евтини приказни и да се бламираш. Ете ти ја Андродаира, прајте си муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom