Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
^ Бро ти пишува под аватар 23...одлучи се или си 23 или 18...Како и да е опет е малолетна крвава пичка...нека порасне бе од толку жени ти за дете се фати.

Wiz

Член од
17 јуни 2008
Мислења
88
Поени од реакции
50
^
i jas se nadovrzuvam na ova i jas istitot problem go iam samo so maski
moze fb ot tebe :love:
konecno da si najdam srodna dusa se nadevam i ti mislis taka, i jas zenkite ti kaj maskite vo ista situacia vaka mnogu ubavasi devojcence, zadovolsto kemi bide dase zapoznaeme poveke megusebno pisimi cao pozz kis4e i fala dasi gi resime site problemi so bog napret

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Последнава година имаше 2-3 девојчиња што стварно ми се свиѓаат, со кои немам искочено, ама како и увек, тие у кои ќе се затрескам = корпа. :D
Две од нив ми го кажаа истото, дека демек сум бил премногу добар за нив, они биле разлигавени, у нив бил проблемот не у мене. Нејќеле да излезат, ќе било за еден пат, ќе ме изгубиле како другар - а па ја никад не сум бил другарски настроен спрема нив, секогаш сум давал до знаење дека сакам нешто повеќе... И, чаре, што да правам сега, кутар јас? :cuc:

Зар мора да се променам, да се понашам како говедо, како други машки шо им прават, да ги теглам за коса или да ги вреѓам кога стигнам?
Да оставам од дома да ме чуват, да не работам и да ги трошам парите мама и тато кои ќе ми ги дадат за да им купам Џек Дениелс кога ќе излегуваат за викенд?
Или па да дувам трава и тук там по некое розево апче, пошо изгледа на тие денес највеќе им се палат?

:facepalm:
До тебе е проблемот, не до нив.
Мене ова instructional видео ми помогна многу. Ептен се пронајдов.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Зборот friend zone треба да се исфрли од речникот. Премногу е злоупотребуван.

Он:
Последнава година имаше 2-3 девојчиња што стварно ми се свиѓаат, со кои немам искочено, ама како и увек, тие у кои ќе се затрескам = корпа. :D
Две од нив ми го кажаа истото, дека демек сум бил премногу добар за нив, они биле разлигавени, у нив бил проблемот не у мене. Нејќеле да излезат, ќе било за еден пат, ќе ме изгубиле како другар - а па ја никад не сум бил другарски настроен спрема нив, секогаш сум давал до знаење дека сакам нешто повеќе... И, чаре, што да правам сега, кутар јас? :cuc:
Зар мора да се променам, да се понашам како говедо, како други машки шо им прават, да ги теглам за коса или да ги вреѓам кога стигнам?
Да оставам од дома да ме чуват, да не работам и да ги трошам парите мама и тато кои ќе ми ги дадат за да им купам Џек Дениелс кога ќе излегуваат за викенд?
Или па да дувам трава и тук там по некое розево апче, пошо изгледа на тие денес највеќе им се палат?

Од болдов ми беше доволно за да сфатам што човек си, затоа и следниов совет. Немам нешто конкретно, али ете, некаков да речеме... патоказ да пробам да ти дадам. Значи ова не е муабет за наоѓање сродна душа, барајќи се вистинскиот себеси и слично. Совет од мое лично убедување, за кое ти можеш да си размислиш, па како ти одговара повеќе така постапи.

Сфаќам отприлика како се осеќаш, ко ти да си едно, нешто што никој не го бара, па си праиш некој притисок врз себе велејќи си дека ако се смениш, ќе го добиеш тоа што сакаш. Да, само малце луѓе ќе ти кажат дека ако се смениш себеси, тогаш ќе го смениш и тоа што го бараш. Да, ти можда моментално ќе добиеш некакво задоволство дека си го постигнал тоа што си го сакал (ако сме убедени дека тоа е начинот секако). Само што со самото тоа што ти се прашуваш ова што го болдирав, јасно е дека ти не треба да се промениш. Има луѓе кои ги прават овие работи, од машка страна тоа што ти го наведе, а од женска страна тие што се палат на такви ствари. И да, за добар дел од нив тоа е среќа. За нив, тоа е вистинската среќа. Али за тебе не е. А и за добар дел исто така не е. Има многу луѓе што размислувале така, и почнале да ги прават истите ствари, барајќи ја таа среќа како ти што ја бараш. Само, не ја добиле, односно имаат таква квази среќа. Важи и за момците и за девојките. Лажната среќа е заебана работа. Да знаеш само, не само у љубовта, општо во животот колку често очајно сме барале нешто, а кога сме го добиле сме си рекле "ова не е тоа тоа". Ретко се прашуваме зашто, али тука е одговорот. Не гледај по другите. Ниту тие не се среќни како што навидум делуваат, барем добар дел од нив. Неверојатно е и тоа како општото мислење е оформено дека само такви луѓе добиваат што сакаат, па има огромна тенденција да се биде како нив. На истото и ја мислев долго време, поготово тоа второто за клошари со сепариња и флаши, како и курви и спонзоруши што се лепат околу нив. Да, у таква ситуација си викаш "заеби, и ја ќе бидам таков". Само после ќе биде "го доби тоа што го сакаше и пак не си среќен". Ти си таков каков што си, и каков што си треба да ја бараш својата среќа, не да се трансформираш во некој друг пошто на него му е "бољи" од твоја гледна точка.

Ова не значи дека ти треба да бидеш тврдоглав и да не се мрдаш од твојата замисла, да цепаш по свое и да не дозволиш никаква промена. Промената е океј, најчесто и позитивна секако, али не на начинот кој ти ја замислуваш т.е ја опиша. Промени се на подобро, не знам, вежбај ги своите квалитети, како да ти кажам. Не се променувај на полошо, т.е не пробувај да копираш друг за да ја добиеш навидум неговата среќа, пошто таа нема да е твоја среќа :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Што има врска ако има 16 години ? Мала е за врска и за излагањесо машки ? немој да ме јебеш..
Не се секирај, ни со стап не те пипкам.
Мала е за излегување со 23 годишни момци, како што ти пишува на профил. Ако имаш 18, тогаш е ок да речеме, али твојот проблем сега не се годините, ами тоа што родителите нејќаат никој да им се приближи на нивната мала, малолетна ќерка. Строги родители, што да праиш. Едино да ја чекаш да наполни 18, со тоа богами ќе ја докажеш твојата сериозност кон чупето.

Последно уредено:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Мала е за излегување со 23 годишни момци, како што ти пишува на профил. Ако имаш 18, тогаш е ок да речеме, али твојот проблем сега не се годините, ами тоа што родителите нејќаат никој да им се приближи на нивната мала, малолетна ќерка. Строги родители, што да праиш. Едино да ја чекаш да наполни 18, со тоа богами ќе ја докажеш твојата сериозност кон чупето.
Тешко и тоа, ретко кој кај нас би рекол "чим наполни 18, прај што сакаш". Реално, дете си све дур родителите те одржуваат, па колку сакаш години имај :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Тешко и тоа, ретко кој кај нас би рекол "чим наполни 18, прај што сакаш". Реално, дете си све дур родителите те одржуваат, па колку сакаш години имај :D
Може ќе омекнат родителите за едно 2 години па и ти. :D

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Односно она нивното "Дури си под мој покрив, јас командувам"

@Suzuki01
Инаку мала е бе за врска 16 години, шо зборуваш. Нејзе сега и лета паметот на секаде и мисли дека се шо лета се се јади ама не е така. Остај ја нека порасни малку па после пробај си ја среќата, а ако имаш 18 години тогаш во ред е. Со 23 никако не е во ред пошто ти сосем различно гледаш на животот од неа.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612

- Лапај ги;
- Драпај ги;
- Фаќај ги за г`з;
- Фаќај ги за ______ *дополни дел од женското тело што те пали*

Ова се само предлози и не мора да ги следиш по тој редослед, туку по оној што ти одговара тебе.

Ова особено применувај го на оние што те корпирале, бидејќи веќе немаш што да загубиш, а ќе ќариш малку повеќе физички контакт. Плус тоа, нема да смеат да се лутат ако истото тоа го правиш и со други девојки, бидејќи веќе се изјасниле дека си премногу добар за нив, т.е. дека не сакаат да се со тебе. Единствено треба да внимаваш тоа да не го правиш пред нивните дечковци, ако ги имаат (од прилично јасни причини); не е проблем ако го правиш дури и ако имаат дечковци, но тие да не се присутни (самата девојка ќе те спречи ако не ѝ се бендисува да ѝ обрнуваш внимание... а таква девојка не постои).

Со лесно.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.807
Поени од реакции
42.441
- Лапај ги;
- Драпај ги;
- Фаќај ги за г`з;
- Фаќај ги за ______ *дополни дел од женското тело што те пали*

Ова се само предлози и не мора да ги следиш по тој редослед, туку по оној што ти одговара тебе.

Ова особено применувај го на оние што те корпирале, бидејќи веќе немаш што да загубиш, а ќе ќариш малку повеќе физички контакт. Плус тоа, нема да смеат да се лутат ако истото тоа го правиш и со други девојки, бидејќи веќе се изјасниле дека си премногу добар за нив, т.е. дека не сакаат да се со тебе. Единствено треба да внимаваш тоа да не го правиш пред нивните дечковци, ако ги имаат (од прилично јасни причини); не е проблем ако го правиш дури и ако имаат дечковци, но тие да не се присутни (самата девојка ќе те спречи ако не ѝ се бендисува да ѝ обрнуваш внимание... а таква девојка не постои).

Со лесно.
сакаш да кажеш дека секоја ќе ти дозволи да ја драпаш, лапаш доколку и обрнуваш внимание?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
сакаш да кажеш дека секоја ќе ти дозволи да ја драпаш, лапаш доколку и обрнуваш внимание?
Не сосема... Лапањето, драпањето итн е обрнување на внимание. А ако дотичната девојка не е спремна за толку и такво внимание во даден момент, постои друга што е. А дотичната ќе стане спремна, само можеби во друго место и друго време, или пак со друг човек.

Ништо лично, исто како и нивното одбивање, т.е. корпирање, на дечкото.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
18 имам..

Односно она нивното "Дури си под мој покрив, јас командувам"

@Suzuki01
Инаку мала е бе за врска 16 години, шо зборуваш. Нејзе сега и лета паметот на секаде и мисли дека се шо лета се се јади ама не е така. Остај ја нека порасни малку па после пробај си ја среќата, а ако имаш 18 години тогаш во ред е. Со 23 никако не е во ред пошто ти сосем различно гледаш на животот од неа.
Како бе мала ? Со оглед на тоа што гледам по светов (13/14/15 годишни девојчиња, 30 мувачи, 50 дечковци, курви и незнам што) нема ништо лошо во тоа на 16 години да си има сериозен дечко..
Освен тоа братучед ми со женаму одат од кога таа имаше 14 години (тој 15)... Во врска беа 6 години и сега пред 3 месеци си имаа бебе :D

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
18 имам..

Како бе мала ? Со оглед на тоа што гледам по светов (13/14/15 годишни девојчиња, 30 мувачи, 50 дечковци, курви и незнам што) нема ништо лошо во тоа на 16 години да си има сериозен дечко..
Освен тоа братучед ми со женаму одат од кога таа имаше 14 години (тој 15)... Во врска беа 6 години и сега пред 3 месеци си имаа бебе :D
Абе добро чим имаш 18 ај тука сте некаде и со памет и се. А тие 13/14/15 остај ги ти...тие се "усреќиле" уште на 16 години. Со среќа нека ти е чим си запнал :D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Значи прати шо ти се дешава.
Те сфаќам скроз. Супер дете си ти уствари. Али правиш една грешка, а тоа, во самата суштина е не прифаќање на реалноста.
Еден форумски лик еднаш кажа "Ние со жените не делиме ист морален свет." што гаѓа директно во целта.
Ти си све супер, само не си им привлечен. А не си им привлечен затоа што си све супер.
Очекуваш од жена да те поштуе пошто си добар. Немоеш. И сами ти рекле дека си премногу добар за нив.
Тоа, да ти преведам, значи дека не ги сфаќаш. Значи дека ја третираш како што не заслужува. И она за тоа е свесна и неа таквиот однос не ја привлекува.
Мора да ја прифатиш реалноста, да продреш во нејзиното јадро и да ја третираш онака како што она сама себе се осеќа. Не како што она сама се замислува, не она што она го проектира на околината, туку точно како она сама себе се доживува, како она се осеќа. Ме сфаќаш одприлика?
Значи моеш ти сеа и ништо да непраиш и да си останеш супер, да си го имаш истиот метод со сите жени и кад тад ќе се најде супер девојче со кое ќе се засакате и ќе си тераш. За секое лонче, капаче. Ама не е тоа поентата пеер. Поентата е да имаш избор. Да си на степен да моеш да бираш. За коа ќе кажеш "девојка ми е најбоље" да имаш референтно тело, да знаеш за шо збориш. Е сеа, за тоа да го праиш, мора пристапот да го смениш. Тоа не значи да станеш говедо. Коа се пласираш ти као продукт на пазарот на секс мора да имаш таргет група, и сеа ако ти се таргет курвиња, стани говедо, зашо курвиња и говеда највише се осеќаат, си го имаат. Ако сааш све топ профи девојче, не станувај говедо, само имај малце принцип. Уше у прва реченица кажуваш "тие у кои ќе се затрескам.". Не се затрескувај. Пет дена не си ја имал за девојка, ти се затрескуваш.
И као очекуваш да ја привлекуваш бе брат, жити се? Океј е, ти се свиѓа, ово оно, немора одма да се шокираш, олабај се, ако стварно веруеш дека не ја заслужуваш (пошо нешо шокиран си, затрескан) ондак не ја ни заслужуваш. Има она другарки за тоа. Она бара муж. Ти си муфле. Све "да, да, супер, све, културно, чекај девојче е, дај ова дај она..". Немоеш. Стави ја на нормално рамниште со сите луѓе, со другари, и имај ги истите очекувања. Да вииш само колку 90% не ги исполнуваат али им прогледуеш низ прсти пошо се убави или пошо е девојче. Почни да не им прогледуваш низ прсти и ќе почнат да ги исполнуваат. Ова ти е една дупка (кратер) у гејмот шо ја вака од еден пост некако осеќам дека го имаш според фидбеков жениве шо ти го даваат.
Друго, размислувај Зашо неќат? Шо е работава? Шо и нудиш ти на неа шо го нема на друго место? Дали правите ствари и ги нудиш? Дали тоа шо го имаш и гази, не го манифестираш? Пошо ако очекуеш хиено она да сака пошо си ти све топ фин и добар, културен, смисла за хумор ово оно, ќе дркаш уше дугачко.
И ја би сакал да е така брат, ама не е. Исто ко они шо би сакале да не ги мериме прво у лепота па у све остало, па јебига, тоа ти е.
Ниски страсти се у прашање, остај ги шо се фураат. Немаш простор за метафизика у ствар као репродукција. Све ти е еволуција и прагматизам.
Си го уредила природата све тоа фино лепо со закони и сеа ти не треба да стануеш говедо, само да отвориш очи да ги согледаш правилата на игра и да се прилагодиш.
Не да се изгубиш себе си и да бидеш фејк, тоа го мирисаат од авиот, не вродуе резултат тоа. Него Ти да се прилагодиш на она шо се бара од ситуацијата.
И за крај, не заборавај дека perception is reality. Тоа ти шо мислиш дека си, и другите шо мислат дека си, се 2 различни ствари. Work on it.

S

sramezliviot blesavko

Гостин
Sovet za slednovo, ima li nekoj iskustvo so obrezuvanje od fizicka priroda od zdravstvena pricina, nemozam da penetriram pobrzo i do kraj osekam nekakvi sitni peckanja bolki neprijatni fala vi unapred, znaci predhodno ne sum imal takvi problemi sea zadnjive meseci

Kajgana Shop

На врв Bottom