Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
со скутер од 50цц колку км најмногу може да се извозат без да прегрее,пошто планирам малце на поголема релација да го возам?
Што скутер, водено или воздушно ладење? Ако станува збор за џилера ранер, или за априлиа ср (најчестите модели у државава со водено ладење) немаш гајле другарче мое со ранер од скопје до охрид, али пропратни паузи нормално

Што скутер, водено или воздушно ладење? Ако станува збор за џилера ранер, или за априлиа ср (најчестите модели у државава со водено ладење) немаш гајле другарче мое со ранер од скопје до охрид, али пропратни паузи нормално
воздушното повеке нема да прегрее но по добро е од водено во врска со квалитетот..

Hamachi иначе е со воздушно ладење

Hamachi иначе е со воздушно ладење
Пробај си ја среќата, јас неби ти препорачал поише од 150км ( по пат праи си паузи обавезно и никако не го вози на пуна гас)

Пробај си ја среќата, јас неби ти препорачал поише од 150км ( по пат праи си паузи обавезно и никако не го вози на пуна гас)

па ја планирам да го возам 60 км од кичево до охрод со попатни паузи.

Дечки ве молам доколку некој можи да ми помогни во врска со отсранување на следниве проблеми.
Пред некој ден купив скутерче 50cc од малите каросерии за 250евра, со машината нема ич проблем, не е никогаш отворена се си е ок, пластиките се добри ама електрониката му беше чепкана, поради тоа му спуштив на цена.
Беа пуштени жици до акомулатор со тастер за предно и задно светло, жмигавците не работеа. Другиот ден го расклопив целосно, сите пластики му ги извадив и увидов дека е преправан во жиците. Другарче има скрос ист мотор и ги средив сите освен една жица која иди од назад кај штопот и уште една од кај цди-то. Пробав да го заверглам на тастер но не палеше, беа скинати 2 жици од реглерот, ај и тие ги поправив но не верглаше повторно, пробав од релето со спојување и моторот почна да вергла па се запали т.е. си работеше. Од десната страна жмигавците си работаат но од левата не работаат, кога ќе притиснам за на лево иди некое зуење од кај автоматчето за жмигавците. Светлата не работаат, значи пред тоа кога беа поврзувани жиците дирекно светеа што значи не се прегорени. Се мислам можеби е реглерот за тоа што не пали на верглање, ама немие јасно за светлата зашто не светат. Инаку назад има една жица од штопот и неможам да и го најдам местото на истата, а кај ЦДИ-то кај другаров црвената жица со осигурачот идеше на + додека кај мене беше во цди-то, само што поттргнав малце и се извади, ја поставив на +. Друга работа е што кај мене од каде што доаѓа црвената жица со отпорникот доаѓа уште една црна жица со отпорник која на моторчето од другаров воопшто не постои. Па би ве замолил за помош што да правам, има еден човек ми помага, не чепкам све на моја рака, но сепак ме интересира ваше мислење бидејќи овдека кај мене не верувам некој да ми го среди.

Еве и слики.
1
2
3
Поздрави благодарност од напред, ако можи некој нека кажи зошто нерви искинав :'(

Пиши што модел е скутерот, ваљда ке се најде шема на нет, патем би требало да иде тоа со него. инаку онаа розовата жица најверојатно е за блокажата не и се секирај премногу. Смени го автоматчето за жмигавците и така изгледа се универзал за сите скутери. патем провери го реглерот дали е исправен.

Пиши што модел е скутерот, ваљда ке се најде шема на нет, патем би требало да иде тоа со него. инаку онаа розовата жица најверојатно е за блокажата не и се секирај премногу. Смени го автоматчето за жмигавците и така изгледа се универзал за сите скутери. патем провери го реглерот дали е исправен.
Скутерот е Yiying 50q2, на другаров е истиот само што на неговиот пишува Glanz. Во врска со шема не најдов во прирачниците ништо, баш ќе го прашам дали има нешто другаров. Неговиот го отворивне напред и беше се скрос исто по боја на жици. Барав на нет шеми и најдов една посаглам ама некако зафркнато ми изгледа :/. Таа жицата зелена од штопот не знам кај треба да оди па ако знае некој нека помага.. Реглерот исто така дали можи да се испита дали е ок?... Исто и во врска со светлата доколку можиш да ми кажиш што да проверам бидејќи не светат :/.
Еве слика , ова од лево е моето кое ми се гледа ќе заврши во вечна уште малку :P

Едит: Прикачив слика ама озгледа не се аплоадора бидејќи сум од мобилен, ќе поставам утре.[DOUBLEPOST=1403946247][/DOUBLEPOST]Едит 1: Еве го моторчето, ова од лево..
2efudc4.jpg

Последно уредено:
еве најдов нешто http://help.meta.ua/userpic/moto_schem_Hyosung_RT_125_Karion_Yamaha_TW_125.jpg оваа ми изгледа дека би требало да биде таа, но сепак ако можеш провери според бојата на жиците и местото каде што одат. Кај мене ја има и шемата во прирачникот, испечатена на еден мал лист, нешто налик на оваа погоре. за светлата провери кај прекидачите најверојатно проблемот е таму.

Имам проблем со моторот, хамачи 2Т.

Лулето на свеќицата не пренесуваше убаво па купив друго луле ама големо е и свеќицата мрда, не е стегната.
Купив друго, се свитка, и тоа не го бива.
Кабелот ( жиците од кабелот ) ги поврзав директно на свеќицата, без луле и одеше три недели, може месец дена максимум и одма имаше промена, повеќе влече моторот и далеку подобро оде ама се скина жицата што беше поврзана на свеќицата.
Пак го поврзав и пак исто.
Трет пат го направив убаво со клема, плус изулирбан и штраф горе на свеќицата за да не излева. Помина една недела од тогаш, сега го палам моторот и гледам пак 600 обртај и знаев дека е пак тоа.

Да ми каже некој некое квалитетно луле да купам или како да го поврзам кабелот на свеќицата без да се скине/изваде ?

еве најдов нешто http://help.meta.ua/userpic/moto_schem_Hyosung_RT_125_Karion_Yamaha_TW_125.jpg оваа ми изгледа дека би требало да биде таа, но сепак ако можеш провери според бојата на жиците и местото каде што одат. Кај мене ја има и шемата во прирачникот, испечатена на еден мал лист, нешто налик на оваа погоре. за светлата провери кај прекидачите најверојатно проблемот е таму.

Преку шемава некако зафркнато ми изгледа :/.. Кај прикидачите проверив со инструмент и колку што увидов се си е ок. Реглерот пробав да го испитам со инструмент на угаснат мотор како што видов на интернет, не знам баш дали точно направив но сепак ги испробав сите пина и нонстоп беше 0 на АЦ и ДЦ мод. Го ставив автоматчето за жмигавци на брзински мотор и се си беше ок т.е. исправно. Во врска со жицата назад ја отворив пластиката и бидејќи беше прекината ја споив, арно ама најдов еден џек кој не знам кај требит да го поврзам, не најдов друг џек. Еве слика.

Имам проблем со скутерот баотиан 125 ка не беше пален 4-5 месеци и денес го запалив и работи ама кога му давам гас бучи и не се врти задното тркало и гасне . што е работата?

За колку ке ми се зголеми потрошувачката скутерот да го направам од 50 на 80цц.И дали вреди да го направам (кинески скутер) Намерата ми е да добијам на старт а за крајна брзина многу многу не ми значи (60км на час ми се сосема доволно)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom