Дечки ве молам доколку некој можи да ми помогни во врска со отсранување на следниве проблеми.
Пред некој ден купив скутерче 50cc од малите каросерии за 250евра, со машината нема ич проблем, не е никогаш отворена се си е ок, пластиките се добри ама електрониката му беше чепкана, поради тоа му спуштив на цена.
Беа пуштени жици до акомулатор со тастер за предно и задно светло, жмигавците не работеа. Другиот ден го расклопив целосно, сите пластики му ги извадив и увидов дека е преправан во жиците. Другарче има скрос ист мотор и ги средив сите освен една жица која иди од назад кај штопот и уште една од кај цди-то. Пробав да го заверглам на тастер но не палеше, беа скинати 2 жици од реглерот, ај и тие ги поправив но не верглаше повторно, пробав од релето со спојување и моторот почна да вергла па се запали т.е. си работеше. Од десната страна жмигавците си работаат но од левата не работаат, кога ќе притиснам за на лево иди некое зуење од кај автоматчето за жмигавците. Светлата не работаат, значи пред тоа кога беа поврзувани жиците дирекно светеа што значи не се прегорени. Се мислам можеби е реглерот за тоа што не пали на верглање, ама немие јасно за светлата зашто не светат. Инаку назад има една жица од штопот и неможам да и го најдам местото на истата, а кај ЦДИ-то кај другаров црвената жица со осигурачот идеше на + додека кај мене беше во цди-то, само што поттргнав малце и се извади, ја поставив на +. Друга работа е што кај мене од каде што доаѓа црвената жица со отпорникот доаѓа уште една црна жица со отпорник која на моторчето од другаров воопшто не постои. Па би ве замолил за помош што да правам, има еден човек ми помага, не чепкам све на моја рака, но сепак ме интересира ваше мислење бидејќи овдека кај мене не верувам некој да ми го среди.
Еве и слики.
1
2
3
Поздрави благодарност од напред, ако можи некој нека кажи зошто нерви искинав :'(