Помош: Барам еден филм!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Го даваа на тв1000 пред 2-3 недели, и го фатив само крајот.
Мислам дека дејството се одвива у Бразил, група специјалци фаќаат некој дилер на дрога што претходно убил некој специјалец и командантот на единицата што го фаќа дилеров му дава шаатган на партнерот на убиениот полицаец да се одмазди и завршува филмот. Anyone ?

Го даваа на тв1000 пред 2-3 недели, и го фатив само крајот.
Мислам дека дејството се одвива у Бразил, група специјалци фаќаат некој дилер на дрога што претходно убил некој специјалец и командантот на единицата што го фаќа дилеров му дава шаатган на партнерот на убиениот полицаец да се одмазди и завршува филмот. Anyone ?
Elite Squad (Tropa de elite) ?

Odnapred se izvinuvam nemam mak podrzka instalirano na ovoj komputer.

Znaci vaka baram 2 filmovi. Prviot edna mlada zena ke kupi stan i tipot sto ke go najmi da i go renovira stanot ke zivee vo dzidovite vo stanot i celo vreme ke e opsednat so nea imase nesto kako piramida znak na stakloto znam sigurno na nekoj ke mu tekne filmot e od 90tite, Ne e the resident so hilary swank ama dosta slicen e bi trebalo da e od 90tite go davaa dosta na lokalnite televizii porano dosta

Vtoriot film mlad par maz i zena bez presrasudi se se seksaat i toj i taa so koj sakaat.Filmot pocnuva tie se na edna svadba pa zenata si odi so drug a toj ostanuva da se banja vo bazenot so kerkata na negoviot najdobar prijatel mislam na krajot se razdeluvat tipot mislam deka e pisatel no ne sum siguren filmot bi trebalo da e 2004-2008 tuka nekade toj vremenski period

Последно уредено:
Odnapred se izvinuvam nemam mak podrzka instalirano na ovoj komputer.

Znaci vaka baram 2 filmovi. Prviot edna mlada zena ke kupi stan i tipot sto ke go najmi da i go renovira stanot ke zivee vo dzidovite vo stanot i celo vreme ke e opsednat so nea imase nesto kako piramida znak na stakloto znam sigurno na nekoj ke mu tekne filmot e od 90tite, Ne e the resident so hilary swank ama dosta slicen e bi trebalo da e od 90tite go davaa dosta na lokalnite televizii porano dosta

Vtoriot film mlad par maz i zena bez presrasudi se se seksaat i toj i taa so koj sakaat.Filmot pocnuva tie se na edna svadba pa zenata si odi so drug a toj ostanuva da se banja vo bazenot so kerkata na negoviot najdobar prijatel mislam na krajot se razdeluvat tipot mislam deka e pisatel no ne sum siguren filmot bi trebalo da e 2004-2008 tuka nekade toj vremenski period
Првиот http://www.rottentomatoes.com/m/through_the_eyes_of_a_killer/
Вториот да не е овој http://www.imdb.com/title/tt0361474/ или http://www.imdb.com/title/tt1528750/?ref_=nm_flmg_act_13

da toj e prviot so Marg Helgenberger bil blagodaram mnogu a vtoriot ne e toj. Americki e ne e Francuski i bi trebalo da e TV Movie ne e koj znae sto so golem budget.

Страшно ме интересира некој да не го знае насловот на филм или тв драма можеби е во продукција на МТВ приказната е следна барем на тоа се сеќавам дечко и девојка решаваат да се земат и таа ќе го запознае со нејзините и тој ќе раскажува како во војната ги изгубил сите ама бил многу малечок , па незнае кои биле тие само знае дека имал мајка и татко и сестраи такви некои детали знам дека таа тетка или мајка му беше ќе го натера да се соблече и по белегот ќе го познае дека е нејзиниот син или внук битно овие двајцава брат и сестра ќе испаднат. Мислам дека дечкото го глумеше Васил Шишков ако не се лажам.

Imam uste eden film koj sto go baram ako moze nekoj da mi pomogne. Znaci crnec kupuva kuka od belec i se vseluva vo kukata i doaga policija nesakajki mislam deka ke go vkluci alarmot i policijata koga ke vidi crnec misli deka go kidnapiral belecot(ne znaejki deka posteno e kupena kukata) i ke dojde SWAT i mnogu policija 90te e mislam filmot i e dosta smesen ako ne se lazam so poznat glumec bese i to e to sto mi teknuva mislam deka vo nekoj period do filmot crnecot ke odi kaj komsiite i ke ja zema kolata da bega takvo nesto imase...

На некој од локалните телевизиски канали го гледав филмов, пред многу години.

Семејство се сели во нова населба, во која е се божемски нај-нај, огромни куќи со дворови, добри соседи, училиште во кое децата се стекнуваат со "извонредно" знаење, таткото е унапреден и добива висока работна позиција... но за многу брзо време настануваат големи проблеми во штотуку доселеното семејство.
Кучето што го чуваа мораа да го "замолкнат" за да не им смета на соседите; не можеа да слушаат гласна музика; какви било јавни изјави на љубов беа забранети; во училиштето децата исто имаа некои проблеми не ми текнува ... Ако се сеќавам добро, нeмаа никаква дозвола да ја кречат, модифицираат куќата :unsure: - инаку за сите тие престапи, можеа да бидат уапсени.
На крај се обидуваа да ја напуштат населбата, а и нешто битно мислам дека дознаа, па ги бараа.. ич не се сеќавам. :oops:

Imam uste eden film koj sto go baram ako moze nekoj da mi pomogne. Znaci crnec kupuva kuka od belec i se vseluva vo kukata i doaga policija nesakajki mislam deka ke go vkluci alarmot i policijata koga ke vidi crnec misli deka go kidnapiral belecot(ne znaejki deka posteno e kupena kukata) i ke dojde SWAT i mnogu policija 90te e mislam filmot i e dosta smesen ako ne se lazam so poznat glumec bese i to e to sto mi teknuva mislam deka vo nekoj period do filmot crnecot ke odi kaj komsiite i ke ja zema kolata da bega takvo nesto imase...
Amos & Andrew (1993)

Ме заинтересира филмов од @AniMagus , ај некој ако го знае нека го пише :)

Семејство се сели во нова населба, во која е се божемски нај-нај, огромни куќи со дворови, добри соседи, училиште во кое децата се стекнуваат со "извонредно" знаење, таткото е унапреден и добива висока работна позиција... но за многу брзо време настануваат големи проблеми во штотуку доселеното семејство.
Кучето што го чуваа мораа да го "замолкнат" за да не им смета на соседите; не можеа да слушаат гласна музика; какви било јавни изјави на љубов беа забранети; во училиштето децата исто имаа некои проблеми не ми текнува ... Ако се сеќавам добро, нeмаа никаква дозвола да ја кречат, модифицираат куќата :unsure: - инаку за сите тие престапи, можеа да бидат уапсени.
На крај се обидуваа да ја напуштат населбата, а и нешто битно мислам дека дознаа, па ги бараа.. ич не се сеќавам. :oops:
Овој можеби http://www.imdb.com/title/tt0207524/?ref_=nv_sr_2 ?

Одамна сум го гледал, можеби е овој The Colony.

Барам акционен филм што го имам гледано како дете, пред 15-тина години (сепак мислам дека филмот ќе е постар зошто го гледав на МТВ, можеби од '88-'95).

Не памтам многу од филмот, мислам дека главниот лик требаше да спаси некоја девојка (мислам дека беше плавуша, не сум сигурен, исто мислам дека дејството беше во Измир но не сум сигурен бидејќи беше многу одамна).

Последните 15-тина минути од филмот, херојот е во некоја напуштена зграда (најверојатно фабрика или сл.) и нормално се тепа со лошите момци, кога еден од нив ќе испука куршум, но ќе го промаши и ќе погоди во цевка и жешката пареа ќе му ги изгори очите. После ова ќе успее да избега во една соба и ќе почне да медитира (слика: http://aumlove.org/wp-content/uploads/2012/10/Screen-shot-2012-10-01-at-12.25.57-PM.png сликата најдесната е исто како во филмот) и откако ќе заврши со медитација, ќе може да 'гледа' каде се непријателите.

Мислам дека кон крајот на филмот, последната битка е помеѓу главниот лик и главниот негативец, каде ќе го убие со светлечка ракета (rocket flare) во телото која ќе ја активира од асфалтот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom