Бразил - Чиле | 28.06.2014 | 18:00 | Стадион Минеирао

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе продолжи понатаму?

• Вкупно гласачи
    107
  • Гласањето е завршено на .
10502931_10152452744518762_10152452741238762_11348_2505_b.jpg
Аууу сега ми текна на Челзи-Јувентус од ЛШ минатата сезона, кога изиграа 2-2 а Оскар и Видал дадоа по 2 гола.
Она што ми останува во сеќавање е коментарот на Калински пред крајот на првото полувреме, кога беше 2-1 за Челзи, кога со тој негов милозвучен глас рече: 'Челзи два, Јувентус еден. ДВАПАТИ ОСКАР, ЕДНАШ ВИДАЛ' :icon_mrgr:
До крајот на натпреварот Видал(мислам дека беше он, не сум 100% сигурен) даде уште еден гол и завршија 2-2.

Колку мене ми работи сетилото за фудбал Бразил во првата утакмица беше многу подобар од Хрватска. Друга работа е тоа што ние навиваме за коцките и што судијата досуди срамен пенал. Другите две игри на Бразил не ги гледав. Сепак мислам Бразил ке иде понтаму, а ке биде интересно кога би испаднал, демонстрантите има да ги запалат стадионите, може денес и да заврши првенството..:)
Епа изгледа слабо ти работи сетилото.БРазил ако не им свирнеше судијана пенал немаше шанси да победат, првото полувреме можеби беа подобри и правеа по некоја шанса, ама затоа второто беа мртви.

Чисто за потсетување , и Литванија беше огромен фаворит пред 15.000 свои фанови. Другото е историја. :)

Пријателе,кога можеше Србија на европсково во ракомет да ја турнат до финале, и да толерираат боксови во одбрана исе така на таму што следува, зш да не толерираат поцврста игра од бразил и оние 50-50% ситуации да одат во нивна корист??Сеа апла ако се отепани да неможат да се најдат на теренот може и да испаднат ама шансиве за ова се 10% за утакмицава денеска.
Брат, друго е европско во ракомет, мала посетеност и ефтини карти а само Србите полнеа арени, на EHF им одговараше тоа бидејки земаат голем процент.

Тука како и да е ќе се наполнат трибините а просечен бразилец нема пари за карта во четвртфинале.
Види, верувам дека ќе им помогаат судиите сега во осминафинале али во четвртфинале мислам дека нема.
Но ќе видиме ова е само мое мислење :)

Како и да е ако Нејмар експлодира ќе си немаат проблеми Бразил, од другите незнам што да очекувам, не видовме некој ефикасен тимски напор од Бразил.

Чисто за потсетување , и Литванија беше огромен фаворит пред 15.000 свои фанови. Другото е историја. :)

Да не случајно не ги помагаа судиите на тоа првенство и таа утакмица????[DOUBLEPOST=1403963070][/DOUBLEPOST]
Брат, друго е европско во ракомет, мала посетеност и ефтини карти а само Србите полнеа арени, на EHF им одговараше тоа бидејки земаат голем процент.

Тука како и да е ќе се наполнат трибините а просечен бразилец нема пари за карта во четвртфинале.
Види, верувам дека ќе им помогаат судиите сега во осминафинале али во четвртфинале мислам дека нема.
Но ќе видиме ова е само мое мислење :)

Како и да е ако Нејмар експлодира ќе си немаат проблеми Бразил, од другите незнам што да очекувам, не видовме некој ефикасен тимски напор од Бразил.

Не реков јас дека со сила ќе ги турнат 1/2финале или шампиони дека ќе ги прават, ама помош судиска сигурно ќе имаат.Можеби нема да им свири пенали како онај со Хрватска ама сигурно оние 50-50% ситуациине што се ќе ги свири во нивна корист.А денеска не само тие 50-50 туку и малце повеќе ќе ги помогнат ако треба, па се така помошта ќе се намалува.Не може сеа во полуфинале да се глупираат судиите можеби ќе има некои минимални одлуки во нивна корист ама сигурно некако во групите или па во 1/8.
Просечен бразилец неможе да купи карта за 1/4 ама сигурно има 50 000 од надпросечниве што би купиле.

Да не испадне после дека сум ве убедувал дека бразил по секоја цена во 1/4 или 1/2 финале ќе оде, значи може и да испадне ама тоа ќе биде ако се очајни и таа помош од судиите не ја искористат.Ќе испаднат така и тоа е тоа нема што дасе прави сигурно нема судииве пак да се глупираат со непостоечки пенали и сл.Само Бразил на домашен терен да биде толку очаен па дури со малце помош од судии да неможе да го победи чиле не ми се верува некако.
Бразилциве реално се далеку од шампионски тим, имаат добри поединци ама некако лошо функционираат во целина.Одбраната им е очај, апред светсково очекував да бидат бетон, ама сеа после 3ве утакмици некако лошо ми делуваат.Камерун во првото ги разигра скрос, а што ќе биде кога ќе паднат со германија,аргентина, франција??? Рака на срце и нападот сохрватска не им функционираше , така да очекувам да запнат против некоја од европскиве селекции(Гер,Фра)

Последно уредено:
Аууу сега ми текна на Челзи-Јувентус од ЛШ минатата сезона, кога изиграа 2-2 а Оскар и Видал дадоа по 2 гола.
Она што ми останува во сеќавање е коментарот на Калински пред крајот на првото полувреме, кога беше 2-1 за Челзи, кога со тој негов милозвучен глас рече: 'Челзи два, Јувентус еден. ДВАПАТИ ОСКАР, ЕДНАШ ВИДАЛ' :icon_mrgr:
До крајот на натпреварот Видал(мислам дека беше он, не сум 100% сигурен) даде уште еден гол и завршија 2-2.

Првиот го даде Видал, за 2-2 Квајарела го даде мислам, после 3-0 кога тепаше Јуве Видал уште 1 даде

BrOcjb1CUAICa4I.png

BRAZIL LINE-UP: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Fernandinho, Marcelo, Hulk, Fred, Neymar, Oscar, Luiz Gustavo

CHILE LINE-UP: Bravo (c), Mena, Isla, Silva, Sanchez, Vidal, Vargas, Medel, Jara, Aranguiz, Dias

Последно уредено:
Sve znaeme, ke ima penal za Brazil, sudijata ova-ona, pa Brazil ke go turkaat, Duri znaeme koj ke igra vo finale, se razbira sudiite ke ja skrojat.
Daj da si gledame raat i da uzhivame i da prestaneme so tie predrasudi.
Jas mislam deka fudbalot ke pobedi, i ako primetivte sekoja utakmica si e prikazna za sebe. Nikoj nishto ne mozhe da predvidi so sigurnost.

Ква ква го даде:)

п.с вамооооссссс

Конечно Сколари го смени Паулињо и место него го стави Фернандињо (y).

Ај може ќе дочекам и Вилиан да го стави место Хулк :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom