@_Rocky_
Не знам кој ти зборел за Аргентина, ама воопшто не погрешиле што го направиле тоа. Види ја пред 12 години, види ја сега каде е (за Русија не знам што и како било). Тоа прво.
Второ, која е логиката економија да оди надолу 20+ години, а денарот да остане со иста вредност? Тоа само Худини држава може да го изведе.
Трето, банкрот на држава не значи дека државата нема да постои повеќе, туку дека не може да ги подмири СВОИТЕ обврски, а во исто време не може да земе заем.
Четири, што е политичка нестабилност? Кога оние дибеци од позиција и опозиција нема повеќе да јадат и пијат по кафани заедно?
Со девалвација на денарот има начин како да го вратиш долгот или поголем дел од него, а да не "изгубиш".
Ако преку целиот одговор сакаш да ми кажеш дека ние како НАЦИЈА сме НЕСПОСОБНИ за било што, тогаш се согласувам со тебе.
Само ова ќе те прашам: дали МКД денес е веќе банкротирана држава?
......
Немаме ние проблем со враќање на долг. Имаме со идиоти што размислуваат: Јас сум на власт 4 год, ќе си земам кредитче и к*р ме боли после кој ќе го враќа. Па барем тие кредити да бидат искористени за подобрување на квалитетот на живот. Имаме проблем со мрзлива нација. Сите сакаат директори со телефонот во рака по цел ден да бидат. Имаме проблем со ПОЛУПИСМЕНИ експерти, кои не ни излегле од оние нивни кабинети. Имаме проблем со Гувернер на НБРМ (не овој сега, рано е за него да се коментира), кој бил и ќе остане најголемо пи*е на планетава. Никогаш немал гз да каже што и како е....кога ќе го прашаат било што, одма добиваш одговор како од Марс да паднал (демек тој ништо не знаел, никој не го информирал..бла бла). А најголем проблем имаме со ГЛУПАВА нација (кој сака нека се лути), која се продава за бесплатно возење во автобус/воз, за неколку дена во бања и слично.