PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Не се чудете летово ако заврне снег.
Ако проработи пејпал кај нас,може да се очекува.
На крај краева нека проработи па ако сака и 5 метри нека падне

ААА СВЕЕЕЕЕ

Не могуче. :vozbud:

КОНЕЧНО НЕ СМЕ ЗЕМЈА ОД 4ТА КЛАСА, НАПРЕДУВАМЕ КОН 3ТА.....ЈЕЕЕЕЕЕЈ

XMpkM0V.jpg

Thank you based god :cuc:

Епа и тоа стигна. И овојпат не е само наша желба или лага. Оваа недела ќе ја активираат Македонија за регистрација со уште 9 земји.
Вест на офоциалниот блог на PayPal: https://www.paypal-community.com/t5...Now-Available-in-Over-200-Markets/ba-p/826536
Објавено е и на официалните страни во неколку весници:
Страната на Reuters: http://www.reuters.com/article/2014/06/16/us-internet-paypal-idUSKBN0ER1ML20140616
Страната на Time: http://time.com/2884823/paypal-countries/
Инаку како што е обичај прво ќе ни овозможат само плаќање

Мислиш ова тука е играчка па да лажат, нормално дека е вистина, но како што кажа членот погоре нашите ако не им текне да заебаваат нешто.

Не трескајте глупости, Иво Ивановски одамна бамка како демек преговарале со ПејПал да влезе во МКД. Не може ПејПал така да им текне да влезат на пазарот тука, мора да има преговори со Влада/Министерство/шо и да е

Само ова ме буни, нешто што е пишано за Зимбабве

Unfortunately, not the whole PayPal
It’s not the full PayPal that’s being opened up in these 10 countries. According to Reuters PayPal is only offering “send money” services which means the peopl in these markets will now be able to create accounts using their local addresses and after that pay for services.

The most useful services in terms of building an ecosystem, Peer to peer payments and local merchant accounts, will not be enabled yet. This will clearly not amuse financial authorities in these countries as it basically means PayPal is enabling money to be paid out, but none to be paid in, or at least to be paid within a country.

Последно уредено:
Не трескајте глупости, Иво Ивановски одамна бамка како демек преговарале со ПејПал да влезе во МКД. Не може ПејПал така да им текне да влезат на пазарот тука, мора да има преговори со Влада/Министерство/шо и да е

Само ова ме буни, нешто што е пишано за Зимбабве

Unfortunately, not the whole PayPal
It’s not the full PayPal that’s being opened up in these 10 countries. According to Reuters PayPal is only offering “send money” services which means the peopl in these markets will now be able to create accounts using their local addresses and after that pay for services.

The most useful services in terms of building an ecosystem, Peer to peer payments and local merchant accounts, will not be enabled yet. This will clearly not amuse financial authorities in these countries as it basically means PayPal is enabling money to be paid out, but none to be paid in, or at least to be paid within a country.

Па добро де ова уствари значи дека нема да можеме да повлекуваме пари од ПејПал акаунтите и да ги вадиме од шалтер во банка или да си праќаме пари тате на бате а бате на мене... Ќе можеме само да плаќаме за услуги и добра купени преку некоја веб страна што го поддржува ПејПал како систем за плаќање. Пример ќе можеме да порачуваме од eBay што ни душа сака без проблем. Толку. Што и за почеток доста е. Така е моментално и во Србија откако им го пуштија ПејПал.

^^
На оваква заебанција мислев прееска. Никаде не слушнав дека е сменет стариот Југо закон кој остана кога се осамостои Македонија: колку што знам, граѓанин на државава не може (легално) да има банкарска сметка надвор од државата.
Hence, најверојатно направиле некаков компромис без да го мењаат тој закон. Ама ступидно е да може да се вадат а да не може да се внесуваат средства, целата смисла на тој закон беше да се спречи одлив на девизи.
Но можеби и грешам, пошто не ја владеам оваа проблематика и само пренесувам имам слушнато од пред повеќе години.

^^
На оваква заебанција мислев прееска. Никаде не слушнав дека е сменет стариот Југо закон кој остана кога се осамостои Македонија: колку што знам, граѓанин на државава не може (легално) да има банкарска сметка надвор од државата.
PayPal не е банка. Креирање акаунт на PayPal не е креирање на банкарска сметка.

Hence, најверојатно направиле некаков компромис без да го мењаат тој закон. Ама ступидно е да може да се вадат а да не може да се внесуваат средства, целата смисла на тој закон беше да се спречи одлив на девизи.
Но можеби и грешам, пошто не ја владеам оваа проблематика и само пренесувам имам слушнато од пред повеќе години.
Средства ќе може да внесуваш и истите ќе можеш само да ги трошиш на интернет (на eBay и други онлајн продавници). Да праќаш пари на други PayPal корисници, нема да можеш.

PayPal не е банка. Креирање акаунт на PayPal не е креирање на банкарска сметка.

Средства ќе може да внесуваш и истите ќе можеш само да ги трошиш на интернет (на eBay и други онлајн продавници). Да праќаш пари на други PayPal корисници, нема да можеш.
Да не си грешка за болдот? Како тогаш купуваш преку интернет. На кој и на што праќаш пари? На која сметка?
Инаку колку да не ја тупме нема да можеме да продаваме користејки ги услугите на пејпал тосет нема да можеме да примаме пари туку само да праќаме. И колку да нема забуна можеме да праќаме пари на друга пејпал сметка која нема такви рестрикции како нашата на пример.

Да не си грешка за болдот? Како тогаш купуваш преку интернет. На кој и на што праќаш пари? На која сметка?
Значи, може да купуваш добра и услуги од страни кои овозможуваат и имаат интегрирано плаќање преку PayPal. А да праќаш од човек на човек, нема да може. Инаку, тој вид на трансакции се познати како peer-to-peer трансакции.

P.S. Дај боже да грешам.

Сон е ал јаве е? Ја незнам?
А вистина ли бе ова функционира? Некој да имат пробано со нова картичка? Ју ноу ват ај мин?

Ова е добра вест за повеќето членови на форумов, но не за сите. Ќе може да плаќате (купувате) онлајн, но нема да може да ве исплаќаат (да примате пари).
Добар чекор од PayPal, на ред е да се сменат неколку закони во државата, со кои во иднина би се овозможило и примање на пари. Но, искрено, не очекувам дека ова ќе се случи во скоро време.
Сепак, останува да видиме. Со среќа на сите, сега барем ќе можеме ефтини работи да купуваме од eBay, Amazon и мнооогу други маркети. :)

Дечки, се извинувам, можеби има одговор на моево прашање во некоја од овие 148 страни, ама помалу време ќе потрошам ако прашам, отколку да ги листам:
Дали конечно профункционира PayPal во Македонија и ако да, како функционира? Фала однапред :)
ТхеТекнувало, требало тебе да ти текне да прашаш, па да им текне да влезат. Текнувало for president! :D

И што фајде од овие ограничени акаунти што ни ги даваат? Ќе може само да се купува. Неможе пари да се примаат! Глупости, па и до сега можеше секој неписмен да направи акаунт преку словенија и да купува што ќе му прдне.

Нема да можеме пари да примаме. Џабе се радувате. Ќе може само да се купува а скоро никој не праќа кај нас. И да стигне нешто веројатно у пошта ќе го изгубат а ако па ете и среќно некако ситгне до нас на царина има да не силуваат за сите пари :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom