Каде може да најдам - Здравје edition

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Пропециа без рецепта даваат некаде од 1 mg?

Член од
10 април 2014
Мислења
12
Поени од реакции
23
На iHerb имате секакви додатоци за исхрана (витамини, минерали и се' што не може да се најде кај нас од страна на суплемнти, овде има) природна и органска храна, производи за лична хигиена, козметика.... сите производи се од светски познати производители, а по цени дупло поефтини од кај нас. Пред еден месец почнаа да доставуваат и во Македонија:)

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Ima li nesto protiv krcenjeto/hrcenjeto ama EFIKASNO, barav po forumov ama ne najdov, ako znae nekoj kade e neka me nasoci,
Znaci imam probano dosta raboti, neti stipka za nos, kupuvav eden sprej za grlo online 50-tina dolari...i razni razni drugi stvari, znaci nema efekt, mnogu sakam da prestanam, neznam sto da probam veke, zborev i so doktor, vika toa e nesto sto nemoze da se kontrolira deka e nasledno/genetski, lek nemalo a bilo dosta stetno za srce,
Zatoa se obrakam i ovde ako ima nekoj sovet/predlog odnapred blagodaram

Член од
5 ноември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
16
Ima li nesto protiv krcenjeto/hrcenjeto ama EFIKASNO, barav po forumov ama ne najdov, ako znae nekoj kade e neka me nasoci,
Znaci imam probano dosta raboti, neti stipka za nos, kupuvav eden sprej za grlo online 50-tina dolari...i razni razni drugi stvari, znaci nema efekt, mnogu sakam da prestanam, neznam sto da probam veke, zborev i so doktor, vika toa e nesto sto nemoze da se kontrolira deka e nasledno/genetski, lek nemalo a bilo dosta stetno za srce,
Пред некој ден на некоја од телевизииве беше една докторка од клиника која кажа дека давале некое апаратче за дома на кое се приклучуваш за време на спиење, не знам како поточно, но ти ја мери слипапнејата. После тоа они даваат диајгноза што треба да се прави. Она така едноставно кажа дека со мала хируршка интервенција се вадело мекотот ткиво од горниот дел на грлото и немало веќе да хрчиш.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Пред некој ден на некоја од телевизииве беше една докторка од клиника која кажа дека давале некое апаратче за дома на кое се приклучуваш за време на спиење, не знам како поточно, но ти ја мери слипапнејата. После тоа они даваат диајгноза што треба да се прави. Она така едноставно кажа дека со мала хируршка интервенција се вадело мекотот ткиво од горниот дел на грлото и немало веќе да хрчиш.
Blagodaram Leon, no ne bi se osmelil za hiruska intervencija poradi krcenjeto, se nadevam ke uspeam na priroden nacina da se spravam, barem treba najnapred da probam se, pa ke vidime.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Каде можам да си набавам боца кислород?

Член од
5 ноември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
16
Blagodaram Leon, no ne bi se osmelil za hiruska intervencija poradi krcenjeto, se nadevam ke uspeam na priroden nacina da se spravam, barem treba najnapred da probam se, pa ke vidime.
Друже, и јас се маќам со тоа. Инаку, сигурно веќе знаеш до какви последици може да се дојде, па јас сериозоно размислувам за оваа опција да испитам дали е изводлива кај мене. Ако ецвентуално најдеш друго ефикасно решение те молам сподели со мене. Поздрав

П

Пе Џо

Гостин
Билни цигари негде?
-Не барам џоинт.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Друже, и јас се маќам со тоа. Инаку, сигурно веќе знаеш до какви последици може да се дојде, па јас сериозоно размислувам за оваа опција да испитам дали е изводлива кај мене. Ако ецвентуално најдеш друго ефикасно решение те молам сподели со мене. Поздрав
Ke ti kazam ne beri gajle, jas mislam kaj mene ima vlijanie i pusenjeto, pa koga ke gi ostavam cigarite (se nadevam mnogu skoro) ke vidam sto ke se sluci, inaku mislam deka od tie medicinski pomagala/preparati samo flasteri za nos pomagale, nisto drugo, a mnogu golemo vlijanie ima zdrava ishrana, fizicka aktivnost i minimaliziran stres.....otkako ke gi ostavam cigarite ke se posvetam na ovie raboti maksimalno i ke vidam kakov efekt ke ima, pozzz, se nadevam ke go nadmineme (y)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Пробај не е скапо
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Bio-feedback-Infrared-Anti-Snore-Stop-Snoring-Watch-Sleeping-aid-Biosensor-sleep/1039428333.html

http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=Snore+Go+away&catId=&initiative_id=SB_20140513042919

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
A efikasnost, znaes nesto poveke, nekoj probal, iskustvo, i posto e na princip infra-red da ne postoijat nekoi negativni povratni efekti? Ne e za parite, no....
Ti blagodaram mnogu

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
A efikasnost, znaes nesto poveke, nekoj probal, iskustvo, i posto e na princip infra-red da ne postoijat nekoi negativni povratni efekti? Ne e za parite, no....
Ti blagodaram mnogu
искуство немам, но колку што знам овие уреди работат на принцип на биофидбек.....кога уредот ќе детектира хрчење....ќе те опемене со вибрации или благ електрошок, на тој начин телото учи да смени позиција

доколку немаш пејсмејкер или си алергичен на пластка гума и слично не би требало да има други негативни ефекти

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
искуство немам, но колку што знам овие уреди работат на принцип на биофидбек.....кога уредот ќе детектира хрчење....ќе те опемене со вибрации или благ електрошок, на тој начин телото учи да смени позиција

доколку немаш пејсмејкер или си алергичен на пластка гума и слично не би требало да има други негативни ефекти
Fala, ke go kupam najverojatno, pa ke vidime, ke spodelam iskustvo

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
нешто за миење лице така со антибактериско дејство, само сапун да не е

Член од
5 ноември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
16
дали некој знае каде може да се најде масло од коноп (канабис)? има доста статии дека е ефикасен лек за канцер?

Kajgana Shop

На врв Bottom