Ауфвидерзен Македонијо!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.944
Поени од реакции
23.370
Од шо ми е тежок животот тука, шефот секој Петок ни купува пиво и денес ни купи Хајнекен а јас навивам за Шпанија! :( Че се врачам во Македонија, не се може вака!
Абе ти можи емигрира во поцивилизирана и понапредна земја, можи работиш со информатика нешто ,можи фрлаш со дрвја и камења по твојата татковина, ама една работа е повеќе од очигледна. Не е битна нивата туку семката, а твојата семка е типично сељачко балканска или народски што би рекле кур да е муфте да е. Ептен јака работа пиво ви купил. Браос. Џабе ти е бе пријателе и со кралицата да седниш на иста маса, од километри( во твојот случај од милји) се гледа каков ментален склоп имаш, што од друга страна објаснува многу работи. Да сум на твое место и јас би заминал и не би се вратил.
Па овие другите уште и темане ти прават тек за пиво. Арно што не ве части виски. Ќе свршеја од радост. Добро бе шо живот живеевте вие бе тука шо на едно пиво муфте се радвате. Нејќам ни да помислам. Греој.

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Не е за пивото бе друже, за односот спрема вработените е. Не дека нема шефови на power trip и таму, ама овие кај нас се како робовладетели.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да ве поздравам патриоти на кои поважен ви е вкусот на храната отколку состојбата во државата и висината на платите. Од 25 јуни се селам во Швајцарија. Ќе ви пишам какви се јагодите и праските. :icon_lol:

ОВА Е ДРЖАВА: 6.000 франци е средна плата во Швајцарија!
Кога дотичниот новинар ќе се потпише со цело име и презиме и наведе од каде му е податокот тогаш и јас ќе се исселам таму

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За што се на наводно на печалба кога целата еврпоска и американска индустиија е преселена во кореја,кина,индија,индонезија,тајван,дубаи...........а и таму веќе има програмери освен утовар,истовар,чистачи,референти,чувари,плочкари,пракетари,молери,келнери,шанкери..............што друго работите и колку ве плаќаат?[DOUBLEPOST=1402686638][/DOUBLEPOST]
Види, на сите ни е јасно дека поубаво се живее во определени места во светов отколку во Македонија, ама на другава страна не сум слушнал македонец да се пожали од нешто, секој максимално ја подржува својата одлука. Релевантни дискусии може да има кога само иселените ќе кажат точно како им е животот во странство. Еве јас со Господ напред од септември се селам, и ќе имате искрени споредби од мене. (y)
Како ќе слушнеш кога некој го излажал него па сега мора да вика дека е кул за и тој да излаже друг затоа секој максимално ја поддржува својата одлука.

Последно уредено:

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Не е за пивото бе друже, за односот спрема вработените е. Не дека нема шефови на power trip и таму, ама овие кај нас се како робовладетели.
Штом ти го сфати постот демек се радуваш за ситна работа како шише пиво место да го сфати како целокупен однос со вработени, доволно зборува. :tapp:[DOUBLEPOST=1402690126][/DOUBLEPOST]
Не знам на кој свет живееш ти?
Македонецот веќе не се задоволува само со тоа да сме оаза на мирот, да нема војна, да не си на улица и за леб да има.
Мислам дека моментално се задоволува со оној огромниот коњ на плоштад, Аце наш на него, милионите споменици, барокот фасади, "процветаната" економија, розевите медиуми...што ќе му е повеќе?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе ти можи емигрира во поцивилизирана и понапредна земја, можи работиш со информатика нешто ,можи фрлаш со дрвја и камења по твојата татковина, ама една работа е повеќе од очигледна. Не е битна нивата туку семката, а твојата семка е типично сељачко балканска или народски што би рекле кур да е муфте да е. Ептен јака работа пиво ви купил. Браос. Џабе ти е бе пријателе и со кралицата да седниш на иста маса, од километри( во твојот случај од милји) се гледа каков ментален склоп имаш, што од друга страна објаснува многу работи. Да сум на твое место и јас би заминал и не би се вратил.
Па овие другите уште и темане ти прават тек за пиво. Арно што не ве части виски. Ќе свршеја од радост. Добро бе шо живот живеевте вие бе тука шо на едно пиво муфте се радвате. Нејќам ни да помислам. Греој.
Хехехе, мкдвладе ми рече дека сум сељак, каде оди светов. :pos:
Не е до пивото друже, макар што добро доаѓа на душата кога секој Петок знаеш дека можеш пиво да си пиеш додека работиш, до односот е, убаво ти рекоа.
Не се радувам на пивото, се радувам на сметката во банка секој последен ден од месецот, без грешка и одложување секој месец.

ПС: Виски добиваме поклон за Божиќ.[DOUBLEPOST=1402693999][/DOUBLEPOST]
И валво претерува ама и вие претерувате , ве честел шефот хајнекен . ЛоЛ :icon_lol:
Тоа со Хајнекенот беше заебанција - Шпанија - Холандија, винк винк нуџ нуџ! ;)
Да инаку има пиво од шефот секој Петок и можеш да си пијуцкаш додека работиш.
Сељак сум, такви ситни работи ме радуваат, јбг.
Вистинските патриоти ги радува кога шефот ќе им рече дека треба да работат во Сабота и дека платата ќе им касни 10 дена. (y)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не се радувам на пивото, се радувам на сметката во банка секој последен ден од месецот, без грешка и одложување секој месец.

Вистинските патриоти ги радува кога шефот ќе им рече дека треба да работат во Сабота и дека платата ќе им касни 10 дена. (y)
Како мајската што ми стаса на 28-ми. :D
Некои работи се несфатливи за просечен Македонец.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.944
Поени од реакции
23.370
Хехехе, мкдвладе ми рече дека сум сељак, каде оди светов. :pos:
Не е до пивото друже, макар што добро доаѓа на душата кога секој Петок знаеш дека можеш пиво да си пиеш додека работиш, до односот е, убаво ти рекоа.

ПС: Виски добиваме поклон за Божиќ.[DOUBLEPOST=1402693999][/DOUBLEPOST]
Ај ај не се вади сега. Убаво си кажа. Па и нека е до односот ако те теши тоа, сепак за едно пиво од шефот се радуваш како дете на черешна. Нејќам ни да помислам каков живот имаш тука живеено. За едно пиво бе давајгаз еден:facepalm:.
Шо не кажа дека до пиво ти е работата дојдена, јас пак скара ке те частев. Колај работа за пиво, неколку написе нема проблем.[DOUBLEPOST=1402695318][/DOUBLEPOST]
Како мајската што ми стаса на 28-ми. :D
Некои работи се несфатливи за просечен Македонец.
Токму така несфатливи се некој работи. Вака кога ве читам вие бе дури да емигирате имавте социјален живот, се дружевте со врсниците, излегувате од дома или слабо некако па вакви небитни работи да ви прават толкав ќеф. Во право си богами несфатливи сте.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ај ај не се вади сега. Убаво си кажа. Па и нека е до односот ако те теши тоа, сепак за едно пиво од шефот се радуваш како дете на черешна. Нејќам ни да помислам каков живот имаш тука живеено. За едно пиво бе давајгаз еден:facepalm:.
Шо не кажа дека до пиво ти е работата дојдена, јас пак скара ке те частев. Колај работа за пиво, неколку написе нема проблем.[DOUBLEPOST=1402695318][/DOUBLEPOST]
Токму така несфатливи се некој работи. Вака кога ве читам вие бе дури да емигирате имавте социјален живот, се дружевте со врсниците, излегувате од дома или слабо некако па вакви небитни работи да ви прават толкав ќеф. Во право си богами несфатливи сте.
УУУ, ајде пукај со социјалниот живот, тој куршум ти остана сега.
Ако редовна плата ти е небитна работа, извини ама некои од нас од тоа ставаме леб на маса.Плебс, јебига.

M

mordekaj

Гостин
Ај ај не се вади сега. Убаво си кажа. Па и нека е до односот ако те теши тоа, сепак за едно пиво од шефот се радуваш како дете на черешна. Нејќам ни да помислам каков живот имаш тука живеено. За едно пиво бе давајгаз еден.
Небитна работа дали платата ќе ти ја дадат на крајот од тековниот месец или ќе ти касне месец,два,па и повеќе,а може и воопшто да не ти ја дадат. Точно,небитна работа :facepalm: :facepalm: :facepalm:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.944
Поени од реакции
23.370
УУУ, ајде пукај со социјалниот живот, тој куршум ти остана сега.
Ако редовна плата ти е небитна работа, извини ама некои од нас од тоа ставаме леб на маса.Плебс, јебига.
Нема што да пукам јас во твојот социјален живот, ти сам се самоуби.
Инаку да на прво место ми е дали шефот ке ме части пиво пошто тоа е еејјј настан на векот. Еј видете ме јас и шефот пиеме пиво и што е многу побитно тој частеше.
Оди бе не се резили жити здравје. Кога ке дојдиш јас скара ке те частам чим толку кеф ти правело тоа.[DOUBLEPOST=1402696111][/DOUBLEPOST]
Небитна работа дали платата ќе ти ја дадат на крајот од тековниот месец или ќе ти касне месец,два,па и повеќе,а може и воопшто да не ти ја дадат. Точно,небитна работа :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Токму така, пивото од шефот е многу побитно. Некогаш ако испадни убав месецот и на скара одиме. Нормално шефот плаќа. А да ке заборавев и секоја година се бериме за василица и паре вртиме. Нормално шефот го купва мазникот со парето.

M

mordekaj

Гостин
Нема што да пукам јас во твојот социјален живот, ти сам се самоуби.
Инаку да на прво место ми е дали шефот ке ме части пиво пошто тоа е еејјј настан на векот. Еј видете ме јас и шефот пиеме пиво и што е многу побитно тој частеше.
Оди бе не се резили жити здравје. Кога ке дојдиш јас скара ке те частам чим толку кеф ти правело тоа.[DOUBLEPOST=1402696111][/DOUBLEPOST]
Токму така, пивото од шефот е многу побитно. Некогаш ако испадни убав месецот и на скара одиме. Нормално шефот плаќа. А да ке заборавев и секоја година се бериме за василица и паре вртиме. Нормално шефот го купва мазникот со парето.
Пријателе,не ми го врти моабетот, Ти кажа дека они се радуваат на такви "ситни" работи,како шо е редовната плата.И ај не верглај у празно. Знаеш дека не е до пивото,туку е до односот.

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Еве на што се трошат државни пари, за субвенционирање на вакви песни...

И сега веќе никој нема да се иселува, дури и тие 450 000 ќе се вратат откако ќе ја слушнат песнава (y)
Се бисер до бисер - "идеме на тројка да ќариме станче", "мали плати, а душа топла"... :ROFLMAO:

Инаку, само 2 дена по објавувањето на песната веќе се чувствуваат ефектите:

Масовно враќање на иселениците во Македонија по песната на Тајзи

Kajgana Shop

На врв Bottom