EDC (everyday carry)

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување
ако решиш да го продаваш, би сакал да го видам па можебии би ти го купил
Не ми се верува...До сега само кинеските ѓубриња ги исчистив од мене,а оригиналче само Viktorinox Executive што и подарив на девојката...Не ми се верува нешто да оттргнам од колекцијата.Барем последно време...

Не ми се верува...До сега само кинеските ѓубриња ги исчистив од мене,а оригиналче само Viktorinox Executive што и подарив на девојката...Не ми се верува нешто да оттргнам од колекцијата.Барем последно време...
Тој модел на Вик го барам со години.....имав еден одамна и го изгубив, мора пак да го набавам некогаш.

Тој модел на Вик го барам со години.....имав еден одамна и го изгубив, мора пак да го набавам некогаш.
опаааа, ќе има наддавање ;)
ајмо другови, још мало па нестало, још само један је остао........ ајмо, ко да више ..........:pos:

Еден од поуникатните модели со единствена должина и според мене најдоброто стругало за нокти,дрво и сл...Инаку го земав лани на циган пазар,сакаш верувај сакаш не-за 250д :)

Eve ja sijalicata :)
4eta9a9a.jpg

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Ми стигна Maxpedition Micro Pocket Organizer но не сакам да ги растурам сите работи од него,бидејќи после ќе ми биде тешко пак да ги ставам и убаво да ги распоредам.
2014-06-06 14.32.20.jpg

Колку те чинеше микрово? Ми треба мала....многу мала торбичка, оваа од макспед е најмалата мислам.
Батеријата ти е малку голема за едц, ама ти си знаеш.

Топ тема. Полека се опремувам и јас. Си купив една батерија МагЛите од ebay за 30 usd и е одлична. 179 лумена.
На ред е швајцарско ноженце.

Колку те чинеше микрово? Ми треба мала....многу мала торбичка, оваа од макспед е најмалата мислам.
Батеријата ти е малку голема за едц, ама ти си знаеш.
Да.Затоа сега чекам потенка и малку подолга...Инаку ме фати околу 1000д.Најлонот е коска.Многу квалитетна ми изгледа и мислам дека ќе ме служи долго време,но ќе видиме.[DOUBLEPOST=1402072358][/DOUBLEPOST]
Топ тема. Полека се опремувам и јас. Си купив една батерија МагЛите од ebay за 30 usd и е одлична. 179 лумена.
На ред е швајцарско ноженце.
За швајцарец не брзај од ибеј да купуваш.Тука се поефтини.Ако не ти се брза,почекај ги околу месец до 40дена да му стигне нова пратка,би требало да има избор,а мислам дека можеш и да му нарачаш без капар и сл.По цената,најдобар ми изгледа овој но ти кажувам според мене.Тебе ако ти е за EDC,ќе ти го препорачам овој,за тие пари има многу во него.

Последно уредено:
Kako se gleda lumeni? Od W se presmetuva?

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Да.Затоа сега чекам потенка и малку подолга...Инаку ме фати околу 1000д.Најлонот е коска.Многу квалитетна ми изгледа и мислам дека ќе ме служи долго време,но ќе видиме.[DOUBLEPOST=1402072358][/DOUBLEPOST]
За швајцарец не брзај од ибеј да купуваш.Тука се поефтини.Ако не ти се брза,почекај ги околу месец до 40дена да му стигне нова пратка,би требало да има избор,а мислам дека можеш и да му нарачаш без капар и сл.По цената,најдобар ми изгледа овој но ти кажувам според мене.Тебе ако ти е за EDC,ќе ти го препорачам овој,за тие пари има многу во него.

Оригинал ? Јас не се плашам да платам за квалитетен продукт.

Оригинал ? Јас не се плашам да платам за квалитетен продукт.
Да.Утрово ми стигна од нив Victorinox Hunter OD.Оригинал,подмачкан,во сребрена мала кутија во блистер пакување.До врата ти го носат.Јас го порачав во неделата и ми кажаа дека ќе стигне за еден работен ден и ми стигна утрово.

Te ограбиле, за 30 долари се купуваат 10x подобри лампи, ама ајде да не те разочарувам, секако врши работа и таа.

MaglLite АА или ААА се практични бидејќи за нив можеш да купиш батерии во трафика, а и можеш секаде (викендица, кола) да чуваш по една заедно со неколку батерии.

Затоа и србите викаа дека им требаат АА батерии кога беа поплавите (ок ваљда не баш само за MagLite ама за батерии и радија генерално).

Токму тоа е финтата со тие лампи. Користам maglite LED и е топ. Кинеските се тежок шкарт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom