Црна магија

A

aye

Гостин
Дали знаете некој окултист од Македонија кој знае да чисти од црна магија нанесена од професионалец?
Прв пат слушам дека постојат професионалци за црна магија.
Сигурно постојат магииве но мене лично не ми се веродостојни, а имам многу приказни слушано за овие магии т.е што се не им се случувало на луѓето, туку колку што имам слушано, немој да си губиш време кај бајачки, гатачки туку ако си 100% сигурен/сигурна дека ти имаат направено црна магија пробај да го најдеш тој предмет кој уствари и е носител на црната магија, без да го отвараш, одвиткуваш однеси го кај оџа, само они знаат како се растура магијата или па фрли го во течеста вода но никако не го отварај и многу многу не верувај во вакви работи.
Па со среќа.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Терајте си вие мајтапот,али има болни луѓе што се бават со црни магии.Сеа колку функционираат незнам.Еднаш на баба ми под чергичето на влезна врата најдов исечен прамен коса завиткан во подгорена хартија.Дедо ми дозна кој е,и место на оџа и отиде на таа бабетината и ја ошиша ќељава за да нема више коса да праќа.Јебига комунистички методи.:D

А

Атомската мравка

Гостин
Колку мана иначе зимаат магииве кога се прават да не знае некој ? ме интересира чисто информативно.

• Ми се допаѓа
Reactions: aye

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.398
Поени од реакции
28.570
Ако е ворлок на Афликшн тешко дека и шаман и друид и паладин и прист ке ти ја тргнат клетвата ...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Можеш подетално да објасниш и да посочиш што би ми помогнало?
Тука повеќето што пишат те заебаваат. Така е тоа кај нас, дур нему лично нешто не му се деси, нашиот човек го боли кур, али не испушта својата игнорантност да ја претстави како нешто итро.

A

aye

Гостин
Терајте си вие мајтапот,али има болни луѓе што се бават со црни магии.Сеа колку функционираат незнам.Еднаш на баба ми под чергичето на влезна врата најдов исечен прамен коса завиткан во подгорена хартија.Дедо ми дозна кој е,и место на оџа и отиде на таа бабетината и ја ошиша ќељава за да нема више коса да праќа.Јебига комунистички методи.:D
Арно и направил дедо ти :D само она белким не е будала своја коса да сече и да ја користи за црни магии, обично се зема туѓа или најчесто на личноста за која е наменета за да фати поубаво нели. Иначе од црниве магии, е зависи какви се и колку се силни може да се дојде дури и до смрт, така да нема играње со нив @Атомската мравка поарно ни информативно да не знаеш, да не утнеш нешто па сам на себе да си направиш магија. :)

Туку @Даскалос1 може подетално да ни кажеш, е доколку сакаш нормално што точно ти се случува т.е каква штета ти носи магијата? И дали воопшто имаш најдено некој чуден најчесто завиткан предмет што никогаш не си го видела ниту имала?
И без разлика каква магија е доколку не се одвитка магијата останува затворена и штети на местото кај што се наоѓа т.е во таа околина затоа и се фрла во течеста вода, за водата да ја однесе, да ја тргне магијата од местото каде што се наоѓала и од луѓето за кои што била наменета (е сега кога се фрла треба да си свртена со грб, така да ја фрлиш, и да не се вртиш туку да си продолжиш по патот) но да не се отвара оти кога ќе се отвори или одвитка се претпоставува дека тогаш магијата почнува да дејствува и без разлика дали ќе се фрли или чува или не знам што почнува да дејствува баш за тоа за кое што е направена, може да биде смрт, може да биде неплодност, може се да биде.
На некој начин сета оваа работа доаѓа ко пандорината кутија. Доколу е затворена е кај магиите и далеку од вид, допир, дом па и воопшто од нас никому не штети, а кога ќе се отвори искача злото. :)

За оџите колку растураат магија не сум баш сигурна но сигурно повеќе растураат него ли гатачките и бајачките.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.517
Може некој да ми објасни што го натерало да верува дека постои црна, бела или било каква магија?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Драмите потребни во нивниот живот.

A

aye

Гостин
Може некој да ми објасни што го натерало да верува дека постои црна, бела или било каква магија?
Не знам колку ќе ти биде ведоростојно ова но во суштина сите сме опкуржени со позитивна и негативна енергија, не само ние цела планета, цел универзум. Така да црната магија би дошла нешто како поголемо количество на негативна енергија во споредба со позитивна кај одредена личност, "направена" од страна на друга личност. А како баш се прави т.е таложи тоа количество на негативна енергија сигурно не е со конци, влакна, делови од алишта итн. Тука голема улога има психата (од страна на оштетените) покрај неа и зависта, злобата и се што една индивидуа може да шири како негативна енергија (од другава страна)). Е сега доколку не веруваш во такви работи нема ни да те фаќаат такви магии пошто таа енергија што кружи околу тебе е многу посилна од "туѓата" (негативна) енергија, а посилна е ради тоа што не ја замараш психата со такви глупости, се асоцираш на други работи, за разлика од тие што веруваат во ова. (јас не верувам само ми се интересни да ги проучувам) Со самото верување тие психички ослабуваат т.е дозволуваат таа негативна енергија да ги совлада, да ја надвладее позитивната енергија, а кога си опкружен со негативна енергија ништо убаво не ти се случува, ништо не ти оди од рака, не дозволуваш ништо да се промени на подобро пошто опседнат си со негативни мисли, се разболуваш итн итн.
Па најверојатно луѓето баш тие негативни мисли ги натерало да мислат дека постои било каква магија.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.517
Значи, сепак си треба психијатар.

Член од
21 мај 2014
Мислења
8
Поени од реакции
3
Би ги замолила сите кои си играат мајтап и НАВИСТИНА НЕ СЕ РАЗБИРААТ што се во суштина магии нека отстапат од своите мислења и инфицираат други на форумов бидејќи никому не користат. Прашувам за жена која е на умирање од магија потврдено од сто места, но ПОВТОРУВАМ као што е наведено во прашањето потребен е некој кој е исто така ПРОФЕСИОНАЛЕЦ и знае да ја исчисти. Магијата е нанесена од исто така ПРОФЕСИОНАЛЕЦ кој дојде дома кај нив и кај мене и наместо да ја исчисти тој ја направи. Моето семејство е помалку загрозено од неа и нејзиното. НЕ СИ ИГРАЈТЕ околу позитивни и негативни сили и останати учења кои се шират низ градов тоа е се познато и функционира во нормални услови а не кога станува збор за магија. Бидејќи сте ИГРНОРАНТНИ и НЕУКИ, утре НЕ ДАЈ БОЖЕ може и вас да ве стрефи и тогаш верувајте ќе го смените мислењето. Потребна е помош, а не сеир и ментални размислувања. Ако не можете да помогнете тогаш не одмагајте. Тука на форумов има некои кои се разбираат и учествувале во дискусии на исти и слични и теми, а молчат.
Поздрав до сите и малку повеќе хуманост. :)

Не знам колку ќе ти биде ведоростојно ова но во суштина сите сме опкуржени со позитивна и негативна енергија, не само ние цела планета, цел универзум. Така да црната магија би дошла нешто како поголемо количество на негативна енергија во споредба со позитивна кај одредена личност, "направена" од страна на друга личност. А како баш се прави т.е таложи тоа количество на негативна енергија сигурно не е со конци, влакна, делови од алишта итн. Тука голема улога има психата (од страна на оштетените) покрај неа и зависта, злобата и се што една индивидуа може да шири како негативна енергија (од другава страна)). Е сега доколку не веруваш во такви работи нема ни да те фаќаат такви магии пошто таа енергија што кружи околу тебе е многу посилна од "туѓата" (негативна) енергија, а посилна е ради тоа што не ја замараш психата со такви глупости, се асоцираш на други работи, за разлика од тие што веруваат во ова. (јас не верувам само ми се интересни да ги проучувам) Со самото верување тие психички ослабуваат т.е дозволуваат таа негативна енергија да ги совлада, да ја надвладее позитивната енергија, а кога си опкружен со негативна енергија ништо убаво не ти се случува, ништо не ти оди од рака, не дозволуваш ништо да се промени на подобро пошто опседнат си со негативни мисли, се разболуваш итн итн.
Па најверојатно луѓето баш тие негативни мисли ги натерало да мислат дека постои било каква магија.

A

aye

Гостин
Би ги замолила сите кои си играат мајтап и НАВИСТИНА НЕ СЕ РАЗБИРААТ што се во суштина магии нека отстапат од своите мислења и инфицираат други на форумов бидејќи никому не користат. Прашувам за жена која е на умирање од магија потврдено од сто места, но ПОВТОРУВАМ као што е наведено во прашањето потребен е некој кој е исто така ПРОФЕСИОНАЛЕЦ и знае да ја исчисти. Магијата е нанесена од исто така ПРОФЕСИОНАЛЕЦ кој дојде дома кај нив и кај мене и наместо да ја исчисти тој ја направи. Моето семејство е помалку загрозено од неа и нејзиното. НЕ СИ ИГРАЈТЕ околу позитивни и негативни сили и останати учења кои се шират низ градов тоа е се познато и функционира во нормални услови а не кога станува збор за магија. Бидејќи сте ИГРНОРАНТНИ и НЕУКИ, утре НЕ ДАЈ БОЖЕ може и вас да ве стрефи и тогаш верувајте ќе го смените мислењето. Потребна е помош, а не сеир и ментални размислувања. Ако не можете да помогнете тогаш не одмагајте. Тука на форумов има некои кои се разбираат и учествувале во дискусии на исти и слични и теми, а молчат.
Поздрав до сите и малку повеќе хуманост. :)
Абе девојко како прво на форумов сигурно нема да најдеш ПРОФЕСИОНАЛЕН чистач на магии. Како второ место да губиш време тука, а од друга страна знаете кој ви ја направил магијата што не го викнете истиот да ви ја растури, заканете се, уценете го што знам.
Како трето, ако не бидне второво веќе реков али ај пак ОДЕТЕ КАЈ ОЏА кога веќе не гледате излез во друго решение.
Како четврто за каква хуманост збориш?
И како петто мислењето што си ми го цитирала е МОЕ ЛИЧНО видување за магиите, ниту те исмејувам, ниту се зафркавам, ниту па фаќам простор на другите овај поискусните членови да пишат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
... Прашувам за жена која е на умирање од магија потврдено од сто места, но ПОВТОРУВАМ као што е наведено во прашањето потребен е некој кој е исто така ПРОФЕСИОНАЛЕЦ и знае да ја исчисти....
За што конкретно станува збор?
Жива ли?
Сихир ли?

Кој ја има напраено магијата?
Влав? Муслиман?

Има човек во Черкезе за кого се збори дека вади жива.

Kajgana Shop

На врв Bottom