Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Јас цела сезона зборувам дека се претерува со очекувањата од овие младите. Реално, ретко кој играч можел да пружи нешто повеќе за сериозна репрезентација пред 20 години. И се согласувам со тоа дека премногу притисок се става врз Талевски особено, се очекуваат работи што тој е невозмоно да ги постигне моментално колку и да е голем талент. За среќа, детето ми делува доста сериозно, паметно и амбициозно, така што ако го послужи здравјето и нема да има посериозни проблеми со повреди, оптимист сум дека ќе успее.

Но, и покрај сето тоа мислам дека кога веќе го зедоа на гостувањето во Атина, со оглед очигледниот недостиг на борбеност и желба кај репрезентативците мислам дека можеа да му се дадат десетина минути, во такви ситуации секогаш најпаметно да им се дава можност на оние кои мораат да се докажат бидејќи гарантирано ќе дадат се од себе.

Nie za malku ke izgubevme od juznite,ke puknese 6 koef v kladilnica(dobro e so groto igraci im se ala kozla):нинџ:pa sega uste zosto Talevski ne vlegol:icon_mrgr:
Mozebi trebase,nekoja minuta pred kraj na poluvreme bese idealna,ama toa e.
Ke dobie sansa vo Skopje.sepak reprezentativen potencijal se praj so dobra rabota vo klubovite,tamu treba da se delkaat igracite,a ne na nekolku reprezentativni mecevi godisno.

Го дрвите зашо не го играл Талевски ич, а Червар во првиот тим на Металург го стави да игра вкупно 15 минути ( нека ме поправи некој ако грешам за минутажата ) во целата измината сезона....
Не го тупете многу, допрва следува времето на детето.
Покрај Атман и фетишот на Лино да игра со два централни, колку сакаш да игра? Овде збориме за репрезентација на лева бековска позиција каде кога го нема Наумче нема кој да игра.
Не ми е јасно зашто Фичо отсекогаш имал подобри партии за Вардар него што имал за репрезентација? o_O

Доста бе го дрвите, Ф. Лазаров игра солидно за репрезентација во последниве две години, е сега што му излезе името како киксер, друга работа. Реално, во Хрватска имаше 23 години + брат му беше Кире, така да притисокот беше огромен, дечкото целосно се изгуби. Мене ми е еден од омилените играчи, има одлично чувство за асистенции, добар шут, знае да погоди кога е тесно, знае и да заебе, ама тие што се трудат заебуваат, не оние што бегаат од топката како од врел костен, а ги имаме еден куп такви. Мислам дека треба и повеќе да се осмелува да шутира. Згора на тоа, добар изведувач е и на седмерци, штета што Кире не ја дава топката, па дури и кога промашува. Има квалитет, далеку од тој на брат му, ама поголем од 98% од левите бекови кои ги има Македонија.

Баш тоа дека знаеше и гледаше како напредуваше Кире, требаше да даде максимум да го достигне, баш тоа треба да му биде мотив, да го престигне брат му, поголема мотивација од тоа амин ! А богами да се трудеше и да имаше муда дечкото, со неговата висина а богами и неговата прекрасна ракометна визија далеку ќе беше пред Кире .. Али нема муда, нема храброст, нема залагање, премногу е мекуш .. НЕМА СПОРТСКА ДРСКОСТ ! И затоа е сега ова што е ...

Пред некоја година беа на телевизија, гости во некоја емисија Кире, Филип и татко им. Татко им кажуваше дека Филип одсекогаш бил поталентиран и имал подобра градба за ракометар, но и бил многу помрзлив од Кире. Кире стигна кај што е сега со тренинг и професионалност.

10441277_10203869551200436_4294332561400322584_n.jpg

:pos:

Го поправуваат тимски дух без гајле, се е под контрола :D ќе лапнат 10 разлика грците тука

Види го Дејан, жива вода од што е пијан. И после ќе ми дојде на Светско првенство и ќе ми се тетерави таму ќе ми промашува зицери, абе ајде.

Мојсо се рехабилитира...(в кафана)се гледа дека е спремен...:X3:

Не знам за ракометарите (од лично искуство), но за кошаркарите можат да кажам дека седеа у 12 и пол во Хепи у Аеродром, пред да играат утакмица со Литванија утре. Ако беше пријателска... Тука се гледа професионалност. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom