Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    742
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
M

Mario Gómez

Гостин

Уфф летачкиве чинии како би се наместиле на волеј на ц400.:icon_lol:

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Така му кажале у матичното NGO.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Ти ја заврши обдукцијата и даваш извештај овде?
Пренесувам вест. Ти имаш проблем со веста.

Исто имаше проблем кога пренесов дека најверојатно Порошенко ќе е нов претседател, па сега истиот е претседател. Заклучок - ако некоја вест лично тебе не ти е допаѓа, не значи дека не е вистина.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Така му кажале у матичното NGO.
Да, Сорос лично ми се јави и ми рече да му објасниш на Marchelo93 од форум Кајгана дека професорот умрел од срцев удар. /с

Си даваш преголемо значење и на себе си и на форумов.

Да ти скратам, nobody gives a shit што мисли Marchelo93 или јас за ситуацијата во Украина.

Овде си праиме муабет, тепаме време.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Хаха, Сорос несомнено не знае за твоето постоење... што пак ништо не менува од тоа што напиша Marchelo. Недвојбено ставовите ти се исти како тие од соросоидните НВО.

Сорос во последниов период има официјално инвестирано стотици милиони долари во украинските НВО (а неофицијално кој знае). Сорос сам призна дека дека е повеќекратно иволвиран во ситуацијата во Украина:
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/1405/25/fzgps.01.html
http://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/17843-george-soros-s-giant-globalist-footprint-in-ukraine-s-turmoil
http://www.wnd.com/2014/03/soros-heavily-invested-in-ukraine-crisis/

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Во врска со Украина, поднесениот предлог-закон од страна на Меккејн во кој меѓу другото се предвидува и финансиска помош од околу 30 мил. долари во следните три години наменети за "support for russian democracy and civil society organizations'...

http://www.corker.senate.gov/public/_cache/files/c54d1c47-a3a1-4486-bb3e-6dedcab8b437/Bill Text - Russian Aggression Prevention Act 2014.pdf

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Во врска со Украина, поднесениот предлог-закон од страна на Меккејн во кој меѓу другото се предвидува и финансиска помош од околу 30 мил. долари во следните три години наменети за "support for russian democracy and civil society organizations'...

http://www.corker.senate.gov/public/_cache/files/c54d1c47-a3a1-4486-bb3e-6dedcab8b437/Bill Text - Russian Aggression Prevention Act 2014.pdf

TITLE I—REINVIGORATING THE NATO ALLIANCE

Повоинствените американци, сенатори, генерали (war hawks) журки прават.
Имаше некаде статија дека кога Русија го анексираше Крим многу американски генерали, приватно, кревале наздравици.
Им се врати стариот непријател. НАТО губеше смисла пред сето ова.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Заебан е гугл транслејт, да ти преведам:
Полицијата ја прифати првичната верзија дека причина за смртта е мозочен удар, сепак истражителите наредија да се спроведе аутопсија.

Интересно, што овој историчар таму работел на тема пост-воени истражувања за злосторствата на нацистите во овој поширок географски регион.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
TITLE I—REINVIGORATING THE NATO ALLIANCE

Повоинствените американци, сенатори, генерали (war hawks) журки прават.
Имаше некаде статија дека кога Русија го анексираше Крим многу американски генерали, приватно, кревале наздравици.
Им се врати стариот непријател. НАТО губеше смисла пред сето ова.
НАТО не е она што некогаш бил. Членките на НАТО не можат да се договорат да и воведат една санкција на Русија (не ги сметам “личните“санкции кои се сведуваат на визна санкција за одреден руски политичар).Каков е тој сојуз без единство?

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Заебан е гугл транслејт, да ти преведам:
Полицијата ја прифати првичната верзија дека причина за смртта е мозочен удар, сепак истражителите наредија да се спроведе аутопсија.

Интересно, што овој историчар таму работел на тема пост-воени истражувања за злосторствата на нацистите во овој поширок географски регион.
Фала за преводот. На хрватски форум беше преведено како срцев удар. И дека телото немало видливи повреди.

Nie miało widocznych obrażeń.

Овој медиум gazeta.pl е достоверен или е од "соросоидните"?

Последно уредено:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Фала за преводот. На хрватски форум беше преведено како срцев удар. И дека телото немало видливи повреди.

Nie miało widocznych obrażeń.

Овој медиум gazeta.pl е достоверен или е од "соросоидните"?
Ти изгледа си Албанец?

Kajgana Shop

На врв Bottom