Како да се справиме со Вампири, Вукодлаци Уроци, Вештерки...

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Змејовите обично живеат во подводни пештери, едно веме ги имаше доста во денешна Етиопија. Не ми е познато дали можат да се припитомат, (лично не верувам) пошто да можеше црквата со своите магии ќе ги припитомеше до сега и ќе ги користеше за свои цели (борба против демони, зомбија, дракули... или за транспорт место побавни и поограничени возила, или како чувари на цркви, манастири....)
Zamisli kaj nas da ima i ja eden da pripitomam i konecno da ja imam titulata dragonslayer :) da mi ja dadese negovata moc da mozam da go kontroliram oganot i isto taka da go sozdavam :cool:
Zamisli a?
Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Zamisli kaj nas da ima i ja eden da pripitomam i konecno da ja imam titulata dragonslayer :) da mi ja dadese negovata moc da mozam da go kontroliram oganot i isto taka da go sozdavam :cool:
Zamisli a?
То е веќе холивуска фантазија (како што ги опишаа вампирите) дека се припитомувале змејови. Во реалноста сепак не е така, единствен однос на човек и змеј е борба до смрт, многу млади и храбри, загинаа во такви борби, но има и оние кои победиле змеј и станале светци заради тоа.

То е веќе холивуска фантазија (како што ги опишаа вампирите) дека се припитомувале змејови. Во реалноста сепак не е така, единствен однос на човек и змеј е борба до смрт, многу млади и храбри, загинаа во такви борби, но има и оние кои победиле змеј и станале светци заради тоа.
No mozebi da moze i takvo nesto. Za se ima nacin.

Шо да ти кажам, пробај, можеби ќе ти успее
Ti samo najdi ja lokacijata i kazi koordinati i ja i mojata druzina ke go fatime i ke go pripitomime. Posle sakas da te svrtam edno krukce okolu Makedonija?

Ti samo najdi ja lokacijata i kazi koordinati i ja i mojata druzina ke go fatime i ke go pripitomime. Posle sakas da te svrtam edno krukce okolu Makedonija?

65 степени 45минути 18 секунди север и 14 степени 49минути и 42 секунди запад

Во околина на ова место, богато со води, живее змејот кој го пресретна и нападна со отров волшебникот (преправен во кит) пратен од кралот на Данска - Харалд кога сакаше да го освои островот

Последно уредено:
65 степени 45минути 18 секунди север и 14 степени 49минути и 42 секунди запад

Во околина на ова место, богато со води, живее змејот кој го пресретна и нападна со отров волшебникот (преправен во кит) пратен од кралот на Данска - Харалд кога сакаше да го освои островот
Uste utre odam sto oprema da zemam?

Uste utre odam sto oprema da zemam?

свети ѓорѓија го уби змејот со копје, значи коњ, копје оклоп, доста течности земи пошто че бидиш во оклоп и сега е топло да не дехидрираш, за евентуални рани завој, ханзапласт, парацетамол и аналгин за болки, витамин Ц... пошто ќе треба време додека го најдеш тие обично седат скриени, ќе ти треба и нешто храна, кибрит,....

Da zemem i kondomi za sekoj slucaj?

Jas imam citano i slusano od postari deka postojat vampiri i deka porano gi imalo mnogu poveke ima mnogu prikazni legendi i za vampirdziite koj gi gonele i ubivale vampirite :cool:

Jas imam citano i slusano od postari deka postojat vampiri i deka porano gi imalo mnogu poveke ima mnogu prikazni legendi i za vampirdziite koj gi gonele i ubivale vampirite :cool:
Да има. Еве ти ги погоре на темава, нон стоп пишуваат ама само навечер (знаеш сам зошто)

Постојат 2 вида на магии, врна и бела, црната се користи за зли цели (болести, смрт, развод, финансиски проблеми...), додека белата е божја магија и неа ја користат белите магови за правење добра низ светот (здравје, среќа, добивка, заљубување...)
Црквата се бори против магиите и тие што ги практикуваа (познати се судења на вештерки кои беа осудувани на горење пошто црква верува дека само со оган може да се уништи сигурно магијата и магот кој ја прави.
Се слагам дека црната магија треба да се сопре но мислам дека белата магија - она која му носи корит на луѓето и го штити од лоши вражбини и уроци треба да опстои.

Ja znam bela, a znam i crna magija...kako i deka vo Mariovo ima eden vampir, se vika Risto, go vikaat Ickoto

NEAM POJMA, odamna ne sum bil nataka da go prasam.

Tuku, vo periodot pred prvata sveCka vojna avstriski vojnici vo edno bosansko selo zabelezale masovna grobnica, povikale arheolog i otkopale, vnatre bile ispoubieni selani, so glogovi kolvi vo gradite i so preseceni noce kaj kolenata. Objasnenie, da ne stanat nokje i da cicaat krv na posten narod.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom