Како да се справиме со Вампири, Вукодлаци Уроци, Вештерки...

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Би требало попојте да знат повеќе за змејовите, сепак запишани се во Библијата, е сега ако има некој блисок до Синодот на МПЦ да каже кој е ставот на МПЦ во врска со змејовите кои се запишани во светите писма? Дали се добри или лоши и на кој начин треба да се боримне против нив во случај да нападнат некој град или село, дали со пушки или секири или има некое делотворно средсттво (како кај вампирите) и за нив.
Biljana prasak da im frlame da jadat...

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Не е сеиозно тоа, познато е дека во минатото луѓето се бореле со змејовите а тогаш не постоеа прашоци.
Daj mi dokaz deka se borele. Jas kolku sto znam zmejovi i zombie se izmislici na Hollywood.

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Daj mi dokaz deka se borele. Jas kolku sto znam zmejovi i zombie se izmislici na Hollywood.

Посочив веќе во предходни постови споменување на ЗМЕЈОВИ во Библијата, тоа е доказ дека навистина постоеле и не се измислица од холивуд, Холивуд само ги превзел тие суштества од Светите Писма, инаку , зарем не ти е познато ова:

sv-djordje.jpg

Посочив веќе во предходни постови споменување на ЗМЕЈОВИ во Библијата, тоа е доказ дека навистина постоеле и не се измислица од холивуд, Холивуд само ги превзел тие суштества од Светите Писма, инаку , зарем не ти е познато ова:

Kolku sto znam toj zmej na slikata znaci dzavol. Go pretstavuvaat kako nadmitsko sustetstvo. I ti toa mislese deka e zmej? I deka so nego se borele?

Kolku sto znam toj zmej na slikata znaci dzavol. Go pretstavuvaat kako nadmitsko sustetstvo. I ti toa mislese deka e zmej? I deka so nego se borele?

Посебно е ѓавол посебно е змеј, и со ѓаволи се бореа луѓето но и со змејови, во Светите писма се запишани и едните и другите и змејовите и ѓаволите - значи посебни суштества се.
Еве како изгледа ѓавол:

St Marina.jpg

Посебно е ѓавол посебно е змеј, и со ѓаволи се бореа луѓето но и со змејови, во Светите писма се запишани и едните и другите и змејовите и ѓаволите - значи посебни суштества се.
Еве како изгледа ѓавол:

Ova u Biblijata go ima napisano ili ti pisues od pamet

Ova u Biblijata go ima napisano ili ti pisues od pamet

9 Крени се, крени, облечи се во сила, мишко Господова! Дигни се, како во древните дни, во дамнешните родови! Зар не го уништи ти Рава, зар не го порази змејот?
Исаја 5

Змејовите не можеш да ги убиеш на пример со напалм, проектил или слично?

Змејовите не можеш да ги убиеш на пример со напалм, проектил или слично?
Во Времето на свето Ѓорѓија кој убил знмеј немаше ни напалми ни ракети, значи постојат техники и оружја од минатото познати на црквата со кои се убвиваат змејови

Во Времето на свето Ѓорѓија кој убил знмеј немаше ни напалми ни ракети, значи постојат техники и оружја од минатото познати на црквата со кои се убвиваат змејови

Постојат но ние не знаеме за нив (Црквата можеби знае). Не мора да се бориме со копја кога имаме пософистицирани и посмртоносни оружја освен ако не е некој ептен таен и посебен начин на убивање.

Постојат но ние не знаеме за нив (Црквата можеби знае). Не мора да се бориме со копја кога имаме пософистицирани и посмртоносни оружја освен ако не е некој ептен таен и посебен начин на убивање.
Па тогаш не ни треба ни црквата зошто попо да те прска со некакви водички и мрмља молитви кога може науката да те дезифецира, со ласери, сонични уреди, да те прегледа со скенери и озрачи местата каде се скриени демоните....

Па тогаш не ни треба ни црквата зошто попо да те прска со некакви водички и мрмља молитви кога може науката да те дезифецира, со ласери, сонични уреди, да те прегледа со скенери и озрачи местата каде се скриени демоните....

Не знам, не се разбирам во тоа. Јас само мислам дека треба да употребуваме се што би ни користело без разлика за каков непријател се работи.

Sea me ubedi. Dokolku ima kade bi mozele da se krijat? Dali bi mozelo da se pripitomat? Da se leta so niv?

Sea me ubedi. Dokolku ima kade bi mozele da se krijat? Dali bi mozelo da se pripitomat? Da se leta so niv?
Змејовите обично живеат во подводни пештери, едно време ги имаше доста во денешна Етиопија. Не ми е познато дали можат да се припитомат, (лично не верувам) пошто да можеше црквата со своите магии ќе ги припитомеше до сега и ќе ги користеше за свои цели (борба против демони, зомбија, дракули... или за транспорт место побавни и поограничени возила, или како чувари на цркви, манастири....)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom