Samsung Galaxy Note 3 vs. Samsung Galaxy S4

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Note 3 е многу добар телефон, само немој дисплејот да го фалите...на S4 е подобар дисплејот, а сепак неможе да се носи со IPS варијантите, така што Note 3 не е во иста класа, 1 под е за жал, што не значи дека е лош, сосема ок си е, но не е она што јас би го нарекол топ дисплеј.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Note 3 е многу добар телефон, само немој дисплејот да го фалите...на S4 е подобар дисплејот, а сепак неможе да се носи со IPS варијантите, така што Note 3 не е во иста класа, 1 под е за жал, што не значи дека е лош, сосема ок си е, но не е она што јас би го нарекол топ дисплеј.
С5 и ноте 3 имаат ист дисплеј. Да речеш дека с4 има подобар екран е во најмала рака "богохулење".

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Подобар е екранот на S4, ама не планирам да се објаснувам.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
За лаици како нас мислам дека варијантите во квалитетот на екранот не прават многу голема разлика. Ако не ви смета квалитетот (не дека Ноут 3) нема добар екран, тогаш одете со Ноут 3. Големината на екранот е фантастична, добар е за читање и видеа, одлична функционалност плус го има моливчето. Не би го сменил за друг телефон дефинитивно, не за скоро барем.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
За лаици како нас мислам дека варијантите во квалитетот на екранот не прават многу голема разлика. Ако не ви смета квалитетот (не дека Ноут 3) нема добар екран, тогаш одете со Ноут 3. Големината на екранот е фантастична, добар е за читање и видеа, одлична функционалност плус го има моливчето. Не би го сменил за друг телефон дефинитивно, не за скоро барем.
И јас сум презадоволен, во прво време мислев дека е многу голем ама навикнав сега. Сега другите телефони ми се мали.
Фантастичен телефон!

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ај и јас да се јавам. :cool:И јас сум презадоволен..го имам уште од првиот месец кога излезе и не го давам ни за 2 ајфонс.
Се заљубив едноставно.:P

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
И ти демек ќе ја забележиш разликата?:icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Зависи во какви услови би се споредиле, и на каква слика (позадина) можно е да е разликата воочлива, поентата е дека дисплејот е полош, а моделот на телефон е понов и поскап.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ај и јас да се јавам. :cool:И јас сум презадоволен..го имам уште од првиот месец кога излезе и не го давам ни за 2 ајфонс.
Се заљубив едноставно.:P
+1 заЉубен корисник во ноте3 и не ми се дава :drk:... почнав да го билдам со галантерија
а сакам да си купам и Galaxy Gear саат ... само се мислам да не рокнам пари а да не го носам и да ми помине мерак за недела дена ... пошто саати не носам иЧ :)[DOUBLEPOST=1401832072][/DOUBLEPOST]
Зависи во какви услови би се споредиле, и на каква слика (позадина) можно е да е разликата воочлива, поентата е дека дисплејот е полош, а моделот на телефон е понов и поскап.
Леее гледам го отупеле на темава со екранот ... значи:
- резолуцијата на екранот е иста односно 1080 x 1920 пиксели
- Note 3 има ~386 ppi густина на пиксели на 5.7 инчен екран
- S4 има ~441 ppi густина на пиксели на 5 инчен екран

Не зборам за тебе или да те контрирам ама разликата скоро и да не е приметлива, претходно имав ноте2 и на него се приметуваше послабата резолуција и густината на пиксели од 267 ppi

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ноте 3 е совршенство од телефон нормално после него е галаксито с4 и с5 :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Кое совршенство бе, најдобар телефон моментално - LG G3

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Кое совршенство бе, најдобар телефон моментално - LG G3
Кој трол си ти невиден што знаеш ти што е нај најдобро lg g3 хаха

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Што се смееш бе? Оди види колку е натпродаван твојот смешен s4 во Кореа спрема G3 последниве неколку дена откако е во продажба. Плус сите релевантни сајтови имаат топ оценка за истиот. Факт е дека телефонот е топ-погодок

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Што се смееш бе? Оди види колку е натпродаван твојот смешен s4 во Кореа спрема G3 последниве неколку дена откако е во продажба. Плус сите релевантни сајтови имаат топ оценка за истиот. Факт е дека телефонот е топ-погодок
три пати повеќе е продаван G3 во Кореа од S5,а камоли од S4

G3 е первезија од телефон,да дојде кај нас со разумна цена,одма ќе го земам.Ама знаејќи ги нашиве мобилари,ќе му акнат ненормална цена за наши услови

Kajgana Shop

На врв Bottom