Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да прашам ја вака ко будала до вас фудбалските екпсерти што го следите Каљари..
Ја го следев Каљари поголем дел од сезоната, ради Ибраими, и ме интересира ама она стварно, што го прави подобар стопер Астори, од Мексес?
Втората полусезона од кога играат Мексес и Рами заедно...
И барам одговор поткрепен со факти и аргументи ...
Да го вратеја како играч а не како тренер може ќе игравмо ЛЕ
Требаше да игра место Мунтари.![]()
Astori: Tackle 1.8 Interceptions: 2.9 Clearens per game 8.4 Was dribbled 0.4 Blocked shots per game 0.9
Mexes: Tackle 1.9 Interceptions: 2 Clearens per game 6.4 Was dribbled 1 Blocked shots per game 0.9
Башка шо Мексес е малце ретардиран и руши атмосфера во соблекувална , Астори статистички е по добар( не бог знае колку) а и добар момак е, сиг нема да ни штети ако го земеме + наше дете е... Сеа не е како Силва, ама има и простор за напредок, башка ќе игра по мотивирано кај нас, ќе има повеќе конкуренција и ... ако имаме среќа ќе го биде...![]()
Не објаснувај за џабе Мексес е дрво невидено.
Ја не објаснувам дека Мексес не е дрво невидено, статистиката како што реков знае да лаже, и сеа искрено смо го глеале сите Милан годинава, и неможеш да ми кажеш дека немаше подобрување кај Мексес од кога играат со Рами у тандим, значи имаше подобрување и тоа големо...
Тоа што примивмо премногу голови ради продори од страни и нашиот фантастичен голман тоа е друг муабет..
Значи да се вратимо на тоа што го зборев, не објаснувам дека Мексес не е дрво, него објаснувам дека кај Мексес има знаци на подобрување, а Астори е исто така дрво, и дека не е ништо подобар од Мексес за да се ослободиме од овој и за вториот да дадемо 10 милиони евра...
Ако праемо муабет за Ивановиќ на пример, одма би рекол давај го, Мексес дрвото нек си ебе мајката, али за Астори праемо муабет, тоа е целата поента !!
Плус му истекува договорот летово, Менез без пари >> # за 7 милиони.Па добро, Менез е подобро решение од Кака/Хонда/Тарабт... Од сите овие најдобро би одговарал како десно крило во 4-3-3... А и за # изгледа бараат многу пари...