Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Филмомани, предложете неколку филмчиња во стилот на The Illusionist (2006), The Prestige (2006) или така некои со дејство во то време само да не се драми со заљубвање, плачење, пораѓање. Послем нешто во стилот на Law Abiding Citizen (2009), одмазда, све испланирано однапред и такви работи, и нешто како Non-Stop (2014), напнато, непредвидливо баш, да испотиш дур го гледаш филмот :)
Source Code, Limitless, Trance, Side Effects, Now You See Me, El Secreto de sus ojos.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Филмомани, предложете неколку филмчиња во стилот на The Illusionist (2006), The Prestige (2006) или така некои со дејство во то време само да не се драми со заљубвање, плачење, пораѓање. Послем нешто во стилот на Law Abiding Citizen (2009), одмазда, све испланирано однапред и такви работи, и нешто како Non-Stop (2014), напнато, непредвидливо баш, да испотиш дур го гледаш филмот :)
Ова е филм со дејство на крајот на 19 век, не е со илузионистичка тематика али сепак вреди да му се даде шанса.
From Hell

G

grande-juve

Гостин
Јапонскиот Like Father, Like Son :eek::cuc::cuc::cuc::cuc: Освен што го симнав сите добро оценети филмови од тој режисер, предложувајте други јапонски/корејски семејни драми или трилери најдобри што сте ги гледале.
Confessions (2010), Departures (2008), I Wish, The Chaser, Mother, Lady Vengeance (2005), Poetry, Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003), Tokyo Story (1953), Ikiru

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Овој

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Вечер на Сител ќе го даваат Годзила ! И не, нема да биде CAM торент снимката ! Не пропуштајте го филмот за големото чудовиште што е страв и трепет за целиот свет. Не го пропуштајте филмот за најепското чудовиште на филмското платно ! Не го пропуштајте филмот што сите сакаат да го видат. Не го пропуштајте БЛОКБАСТЕРОТ НА ЛЕТОТО (!!!!)...за годината 1998.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Вечер на Сител ќе го даваат Годзила ! И не, нема да биде CAM торент снимката ! Не пропуштајте го филмот за големото чудовиште што е страв и трепет за целиот свет. Не го пропуштајте филмот за најепското чудовиште на филмското платно ! Не го пропуштајте филмот што сите сакаат да го видат. Не го пропуштајте БЛОКБАСТЕРОТ НА ЛЕТОТО (!!!!)...за годината 1998.
Sea posle 16 godini kje go davaat i noviot godzila, blokbasterot za leto 2014.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Source Code, Limitless, Trance, Side Effects, Now You See Me, El Secreto de sus ojos.
Ги изгледав двата. Вториот, каков филм! Од почеток до средина цело време си мислев ќе го исклучам, неможам на аргентински да се бркам, ама филмот е топ. На крај цел се исплатеше!

Гледан ми е овој, еден од најдобрите. Баш вакви барам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Not enough Lynch за вкусот на Џимеј :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.442
Поени од реакции
25.393
Аман бе? Мислам дека ова е првиот негативен коментар за филмот тука :D
Знам дека беше дискутиран негде ама не се сеќавам. Не знам стварно што е добро во филмов... Не се знае кој јаде кој пие. Поврзување со ликовите е невозможно затоа што сите се идиоти и потезите што ги прават немаат никаква логика. Ништо од филмов ми немаше поента. Темата и метафората што ја претставува се разработени повеќепати. Не знам... :) "Глуп" е зборот што го опишува филмов. (за мене) :)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Јас би и доделил оскар за најдобра женска улога на сите времиња на Лора Лини во Primal Fear.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom