Диети и слабеење

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нема зошто. Неса, јас не ни знам у која фаза сум. Сакам уште да слабеам, ама не можам без овошје, и малку бев разочарана: симнав 4 кг, па после пак бев 2 плус, па пак 4 минус, никако да мрднам од 4кг помалку. И денес гледам 5 кг!!! Јееее!
Не се откажувајте, ќе имате такви трендови...

Слатата ја јадевме како зајачиња. Зелена салата, без додатоци и да ти кажам, има посебен вкус, не е толку лоша. Ние дури ни сол не стававме. После почнавме да ја зачинуваме со маслиново масло. АКо јадењето е посно сирење и варени јајца, па нема да биде страшно ако се стави малку маслиново масло и оцет.

Готвам јадења од тие книгичките што ги ставив на линкот, а ќе отворам тема да ставам некој рецепт од моиве, иако се’ се варијации на тема посно сирење, пилешко и мисиркино месо , риба... :)
Зошто ти 5 он 14? Ти не ли се придржуваше толку строго?
Леле без се ќе издржам, и без леб и без зејтин, ама без благо ... :(
Ја почнувам од понеделник, со господ напред .... тоа значи дека утре се ќе набутам што ќе ми текне, за да сум среќна од понеделник :D

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Зошто ти 5 он 14? Ти не ли се придржуваше толку строго?
Леле без се ќе издржам, и без леб и без зејтин, ама без благо ... :(
Ја почнувам од понеделник, со господ напред .... тоа значи дека утре се ќе набутам што ќе ми текне, за да сум среќна од понеделник :D
Така е, не се придржувам строго. Јадам и овошје, не многу ама од време на време, си купувам и сладолед, не секој ден, ама си апнувам. Иначе, и ние така направивме: се изнајадовме и благо и солено, цела недела кркавме и почетокот на диетата беше малку драматичен. :)
Домаќинот е ептен дисциплиниран.

Отворив тема во гурманско катче, и ќе постирам што сум готвела. :)[DOUBLEPOST=1401563916][/DOUBLEPOST]
Дукан диетата е опасна по здравјето и треба внимателно со неа .
http://magazin.net.hr/zdravlje/nutricionizam/dukan-dijeta-je-neuravnotezena-i-opasna-za-zdravlje
Малку е бомбастичен насловот, ама еве, нека се видат и ризиците кои се.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Ај помош
Пошо у читална сум заглавен по цели денови дај кажете што можам да јадам така за ужина ( ручек стандарден си јадам). Али накај 6-7 навечер појма немам што да јадам, ми здосадија индиски оревчиња така да ако знаете нешто нискокалорично или нешто што брзо заситува share it pls

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ај помош
Пошо у читална сум заглавен по цели денови дај кажете што можам да јадам така за ужина ( ручек стандарден си јадам). Али накај 6-7 навечер појма немам што да јадам, ми здосадија индиски оревчиња така да ако знаете нешто нискокалорично или нешто што брзо заситува share it pls
Мој избор би бил Granola bar Wallnut and hazelnut (околу 12 денари) или банана.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Во случај да сте ја заборавиле ке ви ја постирам пак
Понеделник

Појадок: Кажете добро утро на домашните и навестете им дека од денес сте на диета. Не им кажувајте каква, нека се мислат.

Ручек: Отидете до пазарот од другиот крај на градот и купете ги двете најголеми лубеници што можете да ги најдете и донесете ги до дома пешки.

Вечера: Напијте се чаша млака вода.

Вторник

Појадок: еден аспирин, а ако воспалението на мускулите е поголемо, може два.

Ручек: Однесете ги лубениците на прошетка. Нека го запознаат Водно, а можете да има направите и тура до сите споменици.

Вечера: Напијте се чај од жалфија, без шеќер. Ако ви дојде, слободно повратете.

Среда

Појадок: Земете ја едната лубеница, држете ја со двете раце и направете 20 чучнувања.

Ручек: Тркалајте ги лубениците на Водно сè до врвот. После пуштете ги надоле и трчајте по нив!

Вечера: Насмевнете се во огледалото. Позитивниот став е најдобра вечера.

Четврток

Појадок: Легнете на грб, земете ја едната лубеница и направете 20 стомачни

Ручек: Однесете ги лубениците да ги видат новите згради во Аеродром и заедно бројте ги катовите. Вратете се назад пешки.

Вечера: Изедете еден домат и една маслинка, со малку сол

Петок

Појадок: Застанете на вагата. Ако сте живи, досега треба да имате изгубено 9 килограми. Пофалете се на сите и ситете се од нивната љубомора, не од нивниот појадок.

Ручек: Време е да се запознаете подобро со една од лубениците. После толку заеднички прошетки, време е да и го изедете срцето на едната.

Вечера. Размислувајте на храната добри 15 минути.

Сабота

Појадок: Лубеницата која сè уште е здрава, ставете ja помеѓу колената и направете 10 чучњеви.

Ручек: Исечете ја лубеницата на три дела. Секој од деловите однесете ги на различни страни од градот – дел на Матка, дел кај Китка и еден дел однесете го на Водно, каде прв пат отидовте заедно.

Вечера: Размислувајте колку сте слаби и убави. Помислете на плажа на која поминувате вие со прекрасно тело, а сите се вратат по вас.

Недела

Појадок: Прошетајте се низ дома и фалете се колку сте најубави и најслаби. Ситете се со нивната љубомора.

Ручек: Земете го ѓубрето од првата лубеница и одејќи на раце однесете го во контејнерите на другата страна на градот

Вечера: Најбитно е да не ја прескокнете вечерата. Частете се со три бадеми и лист марула. Зачинете со вода по желба.

Кога веќе ја завршивте целата недела со диета, ако сè уште сте живи и под неверојатен услов да сте здрави, дајте ја диетава на некој друг. Не бидете себични кога веќе сте убави и слаби.

НАРОВОУЧЕНИЕ НЕ СЕ ЗАНАСАЈТЕ НЕ СИ ГО ЗАГРОЗУВАЈТЕ ЗДРАВЈЕТО СО ДИЕТИ ЗЕМЕТЕ ВЕЖБАЈТЕ И ЈАДЕТЕ СИ ШТО ВИ САКА ОРГАНИЗМОТ САМО УМЕРЕНО

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Девојко, читај ме подобро. Тие што немаат проблеми, МОРА да пијат вода, за да не си направат проблем.
4 бисквитчина имаат 150 калории. Не, од тоа нема да се здебелиш, но си ги јадела со млеко, еден фиџан има 150 калории, плус ореви и бадеми (или лешници). А тоа ич не е малку.
Ако слабееш јадејќи се’ освен леб, тогаш ОК.

Пред две години ослабев, затоа што почнав да си пишувам што јадам и видов што може да прескокнам, што може да намалам.
Многу често телото може со многу помалку одошто внесуваме.
Еве, до сите што сакаат да намалат килажа: ставете си на чинијата она што мсилте да јадете и видете дали можете да бидете сити ако го преполовите оброкот или го намалите за третина.
Ако пиете кафе со шеќер, пробајте да видите дали може без шеќер да го пиете, или со помалку од доазата што обично ја ставате.
Да, баш тоа се обидувам да го постигнам, да намалам од јадењето што обично го јадам и количински а и да го исфрлам она непотребното како фаст фуд на пример, и засега добро ми оди. Леб никако освен 1 лепче црн за ручек, во меѓувреме пијам многу зелен чај околу 2 л на ден и бистра супа барем еднаш во денот. Кафето со засладувач, никако шеќер.

S

Stef Bachatero

Гостин
1 кг што е тоа вода, коски, мускули, сало?
Вода најлесно се губи...

Sent from my ME173X using Tapatalk

S

Stef Bachatero

Гостин
Секоја диета функционира на калорски дефицит.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Прво се губат течностите, затоа на почеток така брзо се губат килограми.
Ако сте веќе на строга диета, пробајте на 5-10 дена да јадете повеќе односно нормално. Тоа би бил некој вид boosting на метаболизмот, да не се забави.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
1 кг што е тоа вода, коски, мускули, сало?
Вода најлесно се губи...

Стеф, де бе кочи малку! Ти така ли им викаш на клиентите: Изгубивте 2 кила, ама не се радувајте, тоа е само вода!

S

Stef Bachatero

Гостин
Да телесна композиција е битна и огледалото не само тежината...

Kajgana Shop

На врв Bottom