Што претставува крстот и зашто Христијаните го обожаваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
ха ха! Многу вицкасто нема што.
Уште да ти одговори и која е врската помеѓу сармата и библијата и ќе држи вода "аргументов".
Тумачење по Своја Воља, нели закон е прави што ти е Воља?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тумачење по Своја Воља, нели закон е прави што ти е Воља?
Ако ти напишеш книга, и некој реши да ги толкува твоите зборови и да ја смени суштината на кажаното, дали тоа ќе биде по твоја волја?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ако ти напишеш книга, и некој реши да ги толкува твоите зборови и да ја смени суштината на кажаното, дали тоа ќе биде по твоја волја?
Ме заболе увото кој како ги толкува моите зборови.

Само што тоа нема врска со тоа што ти сакаш да го пројдеш.

Ипси, не верувам дека си толку глуп и да не можеш да сватиш дека Исус зборувал метафорично.

Кога рекол:„Разбудете се луѓе“ не мислел на тоа дека тие спијат 24 со 24.
Мислам,....требе да бидеш дебил за да го мислиш тоа.

Верувам дека си малку поинтелигентен за да не се глупираш толку многу.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ме заболе увото кој како ги толкува моите зборови.

Само што тоа нема врска со тоа што ти сакаш да го пројдеш.

Ипси, не верувам дека си толку глуп и да не можеш да сватиш дека Исус зборувал метафорично.

Кога рекол:„Разбудете се луѓе“ не мислел на тоа дека тие спијат 24 со 24.
Мислам,....требе да бидеш дебил за да го мислиш тоа.

Верувам дека си малку поинтелигентен за да не се глупираш толку мноигу.
Значи ти се согласуваш дека Исус немал ништо против благословување на калашњикови кога рекол: "На зло не возвраќајте со зло и свртете го и другиот образ"? Или се согласуваш дека сликите кој ги поставив не се благословување, туку калашите онака случајно се нашле пред попот додека си пеел? Со цел памет ова го тврдат алоооо!
Треба да си дебил за да не мислиш вака нели? Очигледно е дека Исус сакал баш Мики да протолкува што всушност сакал он да каже! Уствари заборавив, не Мики, туку фамозните "достојни" светии, на кој мора да им веруваме на збор.....
Толку ли си слеп да видиш дека поради твоите стеретипи и омраза кон нас и телемата, браниш лицемери?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ха ха ха
Е стварно си ми смешен.

Навистина не те разбирам кога сакаш да се фатиш за нешто небитно, и тоа да го потенцираш можда и 1 000 000 пати, само со цел да видат сите дека црквата е во грешка, или било кој дел од институционалната религија.Жалосно е тоа од твоја страна, а по мене тоа е немоќ.

Сакаш да ти ги кажам глупостите на ОТОриноларингологија? Можам да вадам цитати од вашите либертас колку сакаш и да ги исмејувам овде.
Само ти одма трчаш кај адмите, за да ме банираат и затоа се воздржувам.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Си бил, си и ќе бидеш безнадежен случај......
Неверојатно како човек може половина век да помине и да не ја надмине сопствената суета.
Оди тапшај ги по рамо лицемерите и исмејувај го ОТО затоа што нели, ние сме зло...:tapp:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Си бил, си и ќе бидеш безнадежен случај......
Неверојатно како човек може половина век да помине и да не ја надмине сопствената суета.
Оди тапшај ги по рамо лицемерите и исмејувај го ОТО затоа што нели, ние сме зло...:tapp:
Никаде не реков дека вие сте зло, вие сте во ќорсокак, а мене ме заболе увото што сте ќорави и не можете да го видите тоа.
Мене ме загрижува хепта, кој успеа тебе да те смота, да не смота и други млади дечки, да заглават во ќорсокак како тебе.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сакаш да ти ги кажам глупостите на ОТОриноларингологија? Можам да вадам цитати од вашите либертас колку сакаш и да ги исмејувам овде.
Само ти одма трчаш кај адмите, за да ме банираат и затоа се воздржувам.
Уште ова! Јас не исмејувам никого, не ги измислив јас снимките со благословување на оружје! Тоа е факт, реалност! Ти од друга страна, слично како и некои други ликови на форумов се служиш со ниски и патетични постапки! Користиш лични навреди, лажеш и клеветиш! Изнесуваш невистини и шириш заблуди! Смешни провокации за жртвување мачки, пиење крв, дрогирање и што уште не! Работи кои се лага - клевета! Што од мојата дискусија беше лага? Дали можеш да негираш било што од тоа што беше кажано во моите дискусии?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Уште ова! Јас не исмејувам никого, не ги измислив јас снимките со благословување на оружје! Тоа е факт, реалност! Ти од друга страна, слично како и некои други ликови на форумов се служиш со ниски и патетични постапки! Користиш лични навреди, лажеш и клеветиш! Изнесуваш невистини и шириш заблуди! Смешни провокации за жртвување мачки, пиење крв, дрогирање и што уште не! Работи кои се лага - клевета! Што од мојата дискусија беше лага? Дали можеш да негираш било што од тоа што беше кажано во моите дискусии?
Јас ти кажав што имам да ти кажам, понатаму оставам на тебе.
Прави што ти е Воља и тоа нека ти биде целиот закон...Амин

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас ти кажав што имам да ти кажам, понатаму оставам на тебе.
Прави што ти е Воља и тоа нека ти биде целиот закон...Амин
Да, прави што ти е волја, но до одреден степен т.е. до степенот кога ќе започнеш за навлегуваш и да ја нарушуваш туѓата волја, треба да прекинеш со тоа што го правиш во моментот. Така е или не е така?
Ако некој убавината на животот си ја гледа од сосема друг агол, ние не треба истата да ја замаглуваме, нели?

(Ако не го напишам ова ќе почнеш да бамбуриш за мојот атеизам) Јас во ниту еден коментар не сум одвоил (нит сум сакал да одвојам) одреден верник од одредена вера. А тоа ти што го прашил „отварање на очите“ е сосем друго, поразлично.:)

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
А ти ако напишеш книга, и некој ти вади реченици од контекси и ги употребува за оправдување на некои негови ставови.
Втората поука е да не користиме одделни стихови од Библијата самостјно,бидејќи поврзани со друг стих би можеле да имаат друго значење, и како најважно Библијата треба да се разбере како целина а не како оделен стих.
Ништо не си научил.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А ти ако напишеш книга, и некој ти вади реченици од контекси и ги употребува за оправдување на некои негови ставови.

Ништо не си научил.
За да вадиш нешто од контекст, треба прво и основно да постои - контекст? Кој е тој во вашиот случај?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
За да вадиш нешто од контекст, треба прво и основно да постои - контекст? Кој е тој во вашиот случај?
Секој стих што се користи самостојно е изваден од контекст.

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
da prasuvam 10 hristijani kakvo znacanje ima krstot sekoj razlicno ke mi odgovori, toa e vasata vera, vasite najbitni raboti vo verata nemozete da gi objasnete, a kamoli nesto po komplicirano.
ides vo islamot prasuvas za se si imas odgovor. od sozdavanjeto na univerzumot i se do nejziniot kraj.
se e objasnato vo najmali detali, za ovoj zivot i drugiot.
toa sto imate sekakvi mislenja za islamot e do vasata glava.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom