- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.231
- Поени од реакции
- 4.103
Незнам што си дефинираш ти како амалска работа, ама мене коли растурање и прематар изигравање на црно некако не ми бега многу далеку од амалска работа, whatever...Cek sea, a so ke prajme so tie 90% diplomirani po klativratovski nauki? Nemoj mi reci deka i tie gore gi cekaat so rasireni race?
Ako mi verues abe eden od nasive (i od MK i od bivsite ex-ju) ne sum videl da raboti nekoja rabota za koja se trazi fakultet. Ili se kriete po bunkeri ili ne znam so e rabota. Priznaj i samiot deka najvekje nasi gore se *amali* ko so gi krsti.
Секоја работа си е океј, некој треба и делови да препродава (не на црно!). Ама да се занесуваш дека во ЦЕРН откриваш неутрина притоа и да се правиш експерт за нешто што не си го видел, не го живееш или за што не си остручен... само те прави предмет на исмевање. Пушти си ги нозете до кај што ти досигаат.
Кога ќе го проживееш и работиш тоа јас или другите што пишаа што работиме, тогаш може да дебатираме. До тогаш, секое твое мислење нема никаква релевантност. Со таа разлика што јас сум работел и амалски работи и знам да направам разлика. И не ги потценувам воопшто амалските работи, ама доволно сум свесен да не се ограничам цел живот да бидам амал, туку секогаш се трудам една скала погоре да се искачам.
А тебе ако животните амбиции ти се да го пролежиш и проспиеш животот, немој да ни судиш на останатите што имаме повисоки амбиции и пошироки гледишта од твоите, зашто во спротивно и тебе ќе ти се суди.