- Член од
- 24 јуни 2009
- Мислења
- 310
- Поени од реакции
- 124
џабе ви се диети нема да успеете со нив...
Нема да успееме што?џабе ви се диети нема да успеете со нив...
па според насловот на темата ваљда нема да успеете да ослабете.Нема да успееме што?
Не си во право. Диета може да се прави и за да се здебели некој.па според насловот на темата ваљда нема да успеете да ослабете.
А ти можеш да ја видиш иднината, затоа вака збориш?џабе ви се диети нема да успеете со нив...
Дукановата е добра диета, ама бара премногу издржливост.Неса, ти ја препорачувам дукан диетата. Според мојот сопруг, оваа (Дајмонд или УН диета, што значело андајет, а многу често е преведувана како диета на Обединатите Нации) диета е бесмислена и нездрава.
Дукан е добра. klik
На дното на страната имаш книгички во пдф и може да си симнеш рецепти.
Јас ја пробав, ама не ми одговара, многу ми се врти, ме боли главата, оти нема шеќер. Ако веќе си била некогаш на протеинска диета, мислам дека многу лесно ќе ти оди.
Има и една друга. Зона klik ovde
Toa фактички не е диета, можеш цел живот да се храниш така.[DOUBLEPOST=1401224851][/DOUBLEPOST]
Месо (пилешко, мисиркино, телешко немрсно), посно сирење, риба (конзерва во вода или печена на фолија, со мноогу малку маслиново масло), белките од јајцата, и тоа е. Мислам дека може да внесуваш малку шеќери, околу 40 грама, ама тоа треба да биде од зелена салата, не од чоколадо. Има и протеински прашоци, ама мислам дека тие се многу скапи.
Но ако сакаш да ослабиш 4 кила, со оваа диета ќе ги симнеш многу бргу.
Сите што сте на диета да не заборавате да пиете многу вода и да земате витамини, особено ако исхраната ви е без овошје и зеленчук.
Исто така, важно е да губите масти, а не мускулна маса.
Добро [DOUBLEPOST=1401267019][/DOUBLEPOST]незнам што ќе ви се тие ваши диети. сите сакате брз резултат само. да речеме ќе ја држите која било диета месец дена ќе ослабете еве 5 кг. и после што? завршила диетата и може да се вратите на старите навики и да јадете се и сешто? и пак ќе се здебелите и после пак диета. ако сакате убаво тело треба да си го смените животниот стил. треба да се навикнете на здрава храна и на вежбање во текот на целата година, а не сега 1 месец пред одмори сите диети. Јас мислам дека подобри совети ќе добиете во темата за исхрана во бодибилдинг и рекреација, него овде да се залажувате со некои магични диети.
Некако многу неверојатно ми стои ... баш се надевам дека е такаСамо од првата фаза, која трае околу 5 дена, се губат 3-5 килограми.
...
Се на се, диетата е стварно делотворна, познавам доста луѓе на кои им помогнала. И ја лично во два наврата ги имам држено првите две фази и првиот пат изгубив 11 килограми за месец ипол, вториот сега поскоро - 6 килограми за 3 недели.
...
Да, само протеини. Варено месо, варени јајца и риба. Али тоа кратко трае, од 3 до 10 дена, во зависност од тоа колку кила сакаш да изгубиш. После тоа, постепено се воведуваат и други намирници.Добро [DOUBLEPOST=1401267019][/DOUBLEPOST]
Некако многу неверојатно ми стои ... баш се надевам дека е така
да те прашам само,
додека трае фаза 1, јадеш само месо без зеленчук и сл?
Оваа Дајмонд ми личи на УН диетатаМислам дека сите сте запознаени со Дајмонд диетата (1 ден месо со салата, 2 ден вариво со салата, 3 ден тестенини, 4 ден овошје)
Денес додека ручав, колешката ми кажа дека не треба да јадам месо и салата одеднаш, туку прво да го изедам месото, потоа салатата...
Дали некој е повеќе запознаен со ова? Дали ја држам Дајмонд диетата како што треба??
Благодариме! <3
кој ти вика ,еве јас со диета ослабев за 6 месеци 10 кг и уште сум на диета,секако комбинирано со вежби а не само изгладнувањеџабе ви се диети нема да успеете со нив...
Неса, со ДУкан диетата се симнуваат многу бргу килограмите. Важное да се тера до крај, за да не се вратат.Некако многу неверојатно ми стои ... баш се надевам дека е така
да те прашам само,
додека трае фаза 1, јадеш само месо без зеленчук и сл?
Чекај чекај, 18 килограми за 7 дена?Првата фаза не смее да биде подолга од 10 дена. Ако сакаш да ослабиш:
- 4 -5 kg – 2 дена
- 9 kg – 3 дена
- 18 kg – 5 дена
- 18 kg па нагоре – 7 максимум 10 дена