Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха...мислиш дека ќе изнудиш одговор пред да ми дадете одговор на моето прашање?:cool:
И прашањето е поврзано за будистичките атеисти!!!
Па нека ти одговори некој таков, ако воопшто постои.

Му залепи етиќета дека е будистички атеист, па потоа му постави безвезе прашање!
:facepalm:

Abe rende sto religija si ti? U sto veruvas ustvari ti?
Ај остајте го ѓурџ што не сака да ви одговори јас имам полесно прашање за атеистите.
Ај едно прашање. Дали тој што верува во биг бенг, абиогенеза и еволуција е атеист?
Еве и @Dumbledore може да не почасти со одговор.

Ај остајте го ѓурџ што не сака да ви одговори јас имам полесно прашање за атеистите.

Еве и @Dumbledore може да не почасти со одговор.
Ако се докаже таа хипотеза (абиогенезата) за вистинита, тогаш религијата ќе ја изгуби својата смисла.
Инаку е, затоа што не верува во одговорите на својата света книга.

Сакав да ставам една слика ама знаеш за реакциите.:)

Ако се докаже таа хипотеза (абиогенезата) за вистинита, тогаш религијата ќе ја изгуби својата смисла.
Инаку е, затоа што не верува во одговорите на својата света книга.

Сакав да ставам една слика ама знаеш за реакциите.:)
Ако чекаш ти науката да докаже дека богови не постојат... ќе се иначекаш. Ни 6 реинкарнации нема да ти завршат работа. :D
Не, погрешен одговор. Не е.

Значи прашањето е:
Дали тој што верува во биг бенг, абиогенеза и еволуција е атеист?

Еве и @SuBZerO чекам да одговори.

Ако чекаш ти науката да докаже дека богови не постојат... ќе се иначекаш. Ни 6 реинкарнации нема да ти завршат работа. :D
Не, погрешен одговор. Не е.

Значи прашањето е:

Еве и @SuBZerO чекам да одговори.
Ок, јас мислам дека е атеист, но мора да постои и уште една компонента, да не верува во ниту еден Бог и да не ги следи учењата на некоја личност, а притоа нејзините следачи за се сметаат воглавно и за верници.:)

Ок, јас мислам дека е атеист, но мора да постои и уште една компонента, да не верува во ниту еден Бог и да не ги следи учењата на некоја личност, а притоа нејзините следачи за се сметаат воглавно и за верници.:)
Ај прочитај го пак прашањето...
.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Хе хе хе

До кога мислиш да ми ги крадеш финтите.
Не бе батка, помлад си, ти ми ги крадеш. Побарај некои мои постари постови ќе видиш и сам.

Ај прочитај го пак прашањето...
Гледај сега.
Да речеме дека во светот 70% се веници. Под нос им се ставени материјалните докази за нашите предци (човеколиките мајмуни), науката достигнува некое ниво кое религијата веќе никогаш нема да го види, а камоли да го достигне. И сеуште (како што реков) 70% од светската популација верува во книгите нипишани пред 3000, 2000 или 1500 години!
Има ли логика!?

Не бе батка, помлад си, ти ми ги крадеш. Побарај некои мои постари постови ќе видиш и сам.
Слободен си за јунската сесија, гледам си го повторил матерјалот.
Доволен 2

Слободен си за јунската сесија, гледам си го повторил матерјалот.
Доволен 2
:pos: Иди бе легни си. Поднаучи малде за религии да те испрашам јас. Засега имаш нула.
Ајде и за тебе прашање. Дали твоето куче ја има природата на буда и зошто.

Гледај сега.
Да речеме дека во светот 70% се веници. Под нос им се ставени материјалните докази за нашите предци (човеколиките мајмуни), науката достигнува некое ниво кое религијата веќе никогаш нема да го види, а камоли да го достигне. И сеуште (како што реков) 70% од светската популација верува во книгите нипишани пред 3000, 2000 или 1500 години!
Има ли логика!?
Твојов одговор нема логика. Не те прашав за верниците.
Ајде вака. Ти веруваш ли во биг бенг, абиогенеза и еволуција (ама во комплет како што е засега).

:pos: Иди бе легни си. Поднаучи малде за религии да те испрашам јас. Засега имаш нула.
Ајде и за тебе прашање. Дали твоето куче ја има природата на буда и зошто.
Моето куче се крсти секој ден...каков буда какви бакрачи.:pos:

Моето куче се крсти секој ден...каков буда какви бакрачи.:pos:
Седи -1 (одиме надолу со секој одговор што не ќе го знаеш). :pos:
Не е срамота да не знаеш де, не срамувај се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom