Туку не кажа,магацинот на вујко ти е ?
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
. у мк секаде ги примаат прво роднините па пријателите.и ако немаш врски тешко да најдеш работа,ова важи поготово за помалите градови.сум работел од 7 до нареден ден до 7(тоа ти се 3 смени или 24 саати) за 40ден од саат и ни осигуран ни ништо,и уште ми се дереле над глава ко луди за нивни грешки.
Разликата во европа е што не ги занима кој си што си каков си(се додека не си криминалец),ги занима само да работиш.
Коа девојка ми дојде од странство,фирмата кај што работев во мк даваше плати,на сите им даде као половинка плата(така се плаќа у мк),мене ми дадоа 1200ден со образложение дека девојка ми дошла од странство,имала она пари па не морало мене одма цела плата да ми даат туку после тоа ке ми даделе(дадов отказ у јануари,зимав заостанати плати до април-мај).Ете такви ти се условите у твојата убава македонија.
баш ради вакви одма дадов отказ и одма поднесов барање за бг пасош.така да види си прво како е низ фирмите у мк па после соли памет дека не ни треба бг пасош.
Тука кај што сум сега барем не ме заебаваат, не работам по 3 смени наеднаш,осигуран сум.