Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде ако може некој да ми помогне со мојов проблем.Значи оваа несреќа ме прати уште од прва година средно и до сега ништо не е сменето(искрено не сум ни пробал многу методи,само шампон Еуцерин на кожно ми препишаа и немаше скоро никаков ефект). Имам проблем со акни на скалпот,косата многу ми се мрси,секој ден се мијам глава,косата ми е ретка..влакното неможе да се обнови..многу е тенко.На англиски терминот е scalp soreness ваљда. Па дај помагајте зошто скурчено ми е секој ден да се мијам глава и да имам никаква коса.

еве како на сликава исто
Прегледај го приврзокот 91491

Drugar ova kaj tebe se vika FOLIKULITIS, i e vo poceten stadium, ne e zaebancija toa, najdi si na net i procitaj poveke okolu toa, moras da go resis u najkratko vreme zasto e opasno po kosata . I ne zemaj korikosteroidi ne mackaj zasto uste pogolema steta ke napravis , procitaj i za sporednite efekti od kortikosteroidite ako resis

Ајде ако може некој да ми помогне со мојов проблем.Значи оваа несреќа ме прати уште од прва година средно и до сега ништо не е сменето(искрено не сум ни пробал многу методи,само шампон Еуцерин на кожно ми препишаа и немаше скоро никаков ефект). Имам проблем со акни на скалпот,косата многу ми се мрси,секој ден се мијам глава,косата ми е ретка..влакното неможе да се обнови..многу е тенко.На англиски терминот е scalp soreness ваљда. Па дај помагајте зошто скурчено ми е секој ден да се мијам глава и да имам никаква коса.

еве како на сликава исто
Прегледај го приврзокот 91491
И јас со овај проблем, ми се изретче косата, бев на дерматолог ми дадоја гел за акните и една течност за мачкање на скалп, е сега то е за закрепнување, мора да ја најдеш причината, стрес, анксиозност, премногу мисли во главата, емоции, грижи, промена на хормони, оштетен црн дроб, да не те лажат дека е од бактерија не знам шо, внатрешно е од организмот, не можи маснотиите да се искористат во организмот па ги вади низ кожата и се затнуваат фоликулите, пази шо шампон користиш, и не ставај некој препарати што го затнуваат скалпот

И јас со овај проблем, ми се изретче косата, бев на дерматолог ми дадоја гел за акните и една течност за мачкање на скалп, е сега то е за закрепнување, мора да ја најдеш причината, стрес, анксиозност, премногу мисли во главата, емоции, грижи, промена на хормони, оштетен црн дроб, да не те лажат дека е од бактерија не знам шо, внатрешно е од организмот, не можи маснотиите да се искористат во организмот па ги вади низ кожата и се затнуваат фоликулите, пази шо шампон користиш, и не ставај некој препарати што го затнуваат скалпот

Sekako deka ke ti se izretci kosata, aknite na skalpot znacat postojana inflamacija, a so ogled deka se smesteni vo potkoznoto tkivo vo koe se naogaat i folikulite, gi unistuvaat trajno folikulite ako ne se izlecat na vreme, zatoa i se retci kosata.. Strasniot moment e sto ednas unisteni folikuli znaci mrtvi folikuli i nikogas poveke tie folikuli nema da proizvedat novo vlakno.

Користење само на Кетоконазол шампонот помага барем за побавно опаѓање на косата? или слабо..??

Пивски квасец помагат за коса или потешко ?

Ако ти е сезонско опаѓање можам да ти дадам еден рецепт шо мене ми помогна
Па не дека е сезонско, долга коса има веќе 8 години , така нешто, и малку по малку ептен ми се изретчи

Ако ти е сезонско опаѓање можам да ти дадам еден рецепт шо мене ми помогна

Јас не знам дали да го наречам сезонско ама веќе месец и пол ми паѓа косата по 150+ влакна дневно, не знам како сеуште имам коса, се пробав препарати, и лук и бев налекар проверив крвна слика али џабе е. Некој совет дали имаш друг?

Јас не знам дали да го наречам сезонско ама веќе месец и пол ми паѓа косата по 150+ влакна дневно, не знам како сеуште имам коса, се пробав препарати, и лук и бев налекар проверив крвна слика али џабе е. Некој совет дали имаш друг?

Ги броиш влакната? од кај знаеш дека се 150? до 100 е нормално во еден ден да ти паѓаат

Dali na nekoj mu pomogna ova so samponite, preparatite i dr raboti? Eve bratucetmi vo Italija eden kup pari dade za kosata i nisto. Negovata pobrzo padna od mojata.
Ako e nasledno dzabe ne frlajte pari. Jas se pomiriv i sega mi e seedno dali imam kosa ili ne.

Dali na nekoj mu pomogna ova so samponite, preparatite i dr raboti? Eve bratucetmi vo Italija eden kup pari dade za kosata i nisto. Negovata pobrzo padna od mojata.
Ako e nasledno dzabe ne frlajte pari. Jas se pomiriv i sega mi e seedno dali imam kosa ili ne.

Pa pomaga ako e sezonsko opagjanjeto, ako e genetsko pisi i krst na kosata

Pa pomaga ako e sezonsko opagjanjeto, ako e genetsko pisi i krst na kosata

Пишав крст со пенкало. Сега што да правам? :/

Не, сериозно, нема решение за некои. Не се нервирајте само и тоа е тоа, што да правиме...

Jas primetiv deka otkako pocnav da se sisam epten kratko ne paga. Ete 5 god e ista. Pred toa imav malku podolga kosa i za edna godina mi ispaga.
Sezonskoto paganje e nekolku meseci i potoa se namaluva.
A gledam kaj nekoi e cela god i ne se namaluva e toa veke e drugo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom