Автомобили во размер

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Има врска ако не ставиш прајмер.
Јас секогаш со нитро или демол сум ја чистел старата боја до метал и дирекно сум фарбал 1-2 слоја па убаво да се исиши за да нанесам безбоен лак
Моментално работам на едно пежо 605 чекам убаво сонце и повеќе слободно време да го исфарбам
Od kude kupues nitro ?

Подобро и побрзо е со демол, но пази, јаде пластика (ја топи) како лудо. :D Зезнато е и на гола кожа ама ќе си ставиш ракавици.
Za nesto drugo mi treba nitro zatoj prasuju

ovaa li nedela izleguvaat novite helikopteri i pozarni?

Подобро и побрзо е со демол, но пази, јаде пластика (ја топи) како лудо. :D Зезнато е и на гола кожа ама ќе си ставиш ракавици.
Со демол процесот е побрз.
Со нитро кога чистам боја полнам некој метален зад за целиот модел да е потопен.По некое време бојата сама се лупи и паѓа.Тоа што ќе остане го отстранувам со средна големина на четка за боја[DOUBLEPOST=1401049457][/DOUBLEPOST]
Покажи до сега што имаш направено на Пежото т.е. стави слики. Да видиме за што станува збор.
Немам слики кога сум го расклопувал и вадел бојата.
Претходно го имав фарбано на ладно па лакот беше целиот собран и испукан.
Се излезе непланирано и на брзина бидејќи ме нервираше кога го гледав.
Како што кажав чекам повеќе слободно и сончево време.
Планирам оргиналните тркала да ги исфрлам а на нивно место се мислам да ставам од мерцедес цлс или бмв н5.
Со бандашите на бмв то изгледа топ ама има многу преправки бидејќи се пошироки и нанадвор доста се излезени.
Следат сиромашни слики

Последно уредено:
Со демол процесот е побрз.
Со нитро кога чистам боја полнам некој метален зад за целиот модел да е потопен.По некое време бојата сама се лупи и паѓа.Тоа што ќе остане го отстранувам со средна големина на четка за боја
Мене демолот ми е најдобар, го нанесувам со тенка четка за фарбање и за 5 минути имам симната боја. Ја ставам колата под јак млаз вода и бојата сама паѓа и нема остатоци во ќошевите.

Мојот проект 1:18 PEUGEOT 605 V6 1989 majjorete
Со оргиналните бандаши Со бандаши од Mercedes cls и со бандаши од BMW M5
WP_20140525_001.jpg WP_20140525_004.jpg WP_20140525_005.jpg
Се немам одлучено и околу бојата бидејќи се мислам дали златна сива или црвена да биде

Мојот проект 1:18 PEUGEOT 605 V6 1989 majjorete
Со оргиналните бандаши Со бандаши од Mercedes cls и со бандаши од BMW M5
Прегледај го приврзокот 93405 Прегледај го приврзокот 93406 Прегледај го приврзокот 93407
Се немам одлучено и околу бојата бидејќи се мислам дали златна сива или црвена да биде
Mnogo ubav model ja bi gi ostavija fabricki a avto bi ga isfarbaja crveno ili francuska plava,bi mogalo i svetlo zeleno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom