Насилства во Македонија

R

Rigel Kent

Гостин
Што се однесува до видеото кое го постирав (не знаејќи дека е сега тргнато), вие што прашавте што се случува, на средина од него се гледаат двајца постари Албанци (според начинот на кој збореа македонски) како им сигнализираат на специјалциве "Онаму, онаму, еден избега онаму, ене уште еден, мавај, мавај, фати го, еден избега ондека" и слични коментари, а двајцава дудуци се надвор од обрачов што настана, и од страна суфлираат што и како. За "чудо" дел од специјалциве се тргнаа од обрачот да ја средат работава, небаре старцине им се претпоставени кои им дале наредба. Разочарувањето не можам да го изразам низ зборови од тоа што чув (и делум видов).
Значи ништо чудно што видеото е избришано , да не остане како доказ. Невидена цензура .

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Како ги чуваат шконскиве дуќани дури и пред нивните дуќани во Кисела Вода (што е на сосема друг крај од местото на случувањава) имаше полициски патроли, нормално составени исклучиво од шконски полицајци :нинџ:
И во Драчево денес живо пиле немаше, претежно има доста низ населба се рашетуваат денес беше празно, изгледа се исплашиле многу бре шипциве од околниве села.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
АНАРХИЈА КОЈА ЌЕ ТРАЕ СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ СПАЛИ НА КЛАДА ПОСЛЕДНИОТ ШТП ТАР И ДОМАШНИОТ НЕОРИЈАТЕЛ
Анархија? Колку години имаш? Не ти е касно до два саат да седиш?

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Падна Мубарак и САД им го начукаа Морси. Глеам колку убаво им дојде на Египќаните. Море теле, разбери, ако падне власт ЕУ и ОБСЕ ќе имаат уште поголема контрола од сега.
па падна и Морси па што,а вака ЕУ и ОБСЕ немаат контрола,море со неписмени многу било тешко да се расправаш[DOUBLEPOST=1400630416][/DOUBLEPOST]
Анархија? Колку години имаш? Не ти е касно до два саат да седиш?
Колку те плаќаат дај кажи жити се

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.078
да се потсетиме за двојните аршини на МВР

Објасни ми каде се двојните аршини на ВИДЕОВО конкретно? Го дадоа автобусот запален, откако се десила цела работа...

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Друг повозрасен Албанец, кој исто така поседува кафеана која била искршена, рече дека се криел на покривот додека не се смирила ситуацијата.
- Дуќанот с` уште работеше кога толпата почна да се приближува. Се исплашив. Немав каде да бегам. Се качив на покривот каде што седев до 1 часот. Полицијата одеше зад толпата и наместо да ги спречи во дивеењето, само им велеше да не прават така - вели повозрасниот Албанец.

Во неговата кафеана редовно свири македонска музика, а 90 отсто од муштериите се Македонци. Тој е во трговскиот 13 години. Синоќа со него до крај останал неговиот пријател Македонец. Заедно седеле на покривот.

- Тој ми понуди да одам кај него дома да преспијам. Ние како народ многу убаво си живееме. Исто е и кај соседот, чиј ресторан му го запалија, кај него поголем дел од гостите што доаѓаат претпладне се Македонци, семејства со деца. И видете сега, пепел. Го познавам уапсениот што го убил момчето. Тој е ајдук. Но сега не може ние да страдаме поради некои ајдуци. Треба да го затворат. Јас не сум дошол овде од некаде, овде сум староседелец и сочувствувам со семејството. Но не е во ред ова. Од страв се тресеа и моите вработени, две девојки кои работат за парче леб. Пред малку чув дека вечерва пак ќе има немири. Зошто? - прашува старецот.
Има по некој паметен.

D

Daedalus

Гостин
па падна и Морси па што,а вака ЕУ и ОБСЕ немаат контрола,море со неписмени многу било тешко да се расправаш[DOUBLEPOST=1400630416][/DOUBLEPOST]

Абе адмирале адмирале, критичко размислување е способност да донесуваш заклучоци врз основа на понудената евиденција.
Со твоиве заклучоци не се станува адмирал.

Види, замисли СДСМ се на власт. АКО СДСМ ПАДНЕ, ЌЕ СЕ УМЕШААТ ОД ЕУ И ОБСЕ, ЌЕ ИСКОРИСТАТ ПОЕДИНЦИ МОМЕНТАЛНА ПАНИКА И МОЖЕ ДА ИЗБИЕ ДО ГРАЃАНСКА ВОЈНА.
Ебаниот СТОЈАН АНДОВ да е премиер, истото ќе биде. Сфаќаш???

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209

Теле, ако падне власта ќе имаш нереди и ќе дојдат ЕУ и ОБСЕ и ќе ја поделат на реони државата и со референдум Шип.тараната ќе отцепи ко Косово а ЕУ и ОБСЕ ќе ти формираат нова влада у Македонија што им одговара нив. Толку ли си глуп бе да му ебам мајката?
Како може да постои волку глупо суштество? Анархија бе дегенерику. Безвластие. Ќе дојде рандом лик и ќе ја силува мајка ти пошто НЕМА кој да го казни.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
О, море теле едно. Море магаре едно недоделкано. Мислиш дека ако ВМРО падне туку така ти ќе си го играш курот тука? Па ќе ти влезе ЕУ, ќе ти влезе ОБСЕ и тек тогаш ќе видиш што значи да играш како што ти свират. Не биди неписмен, не збори ако не ти се јасни импликациите.
Мене ме боли стапот кој ќе биде на власт ама едно знам да сме у НАТО и ЕУ нема да може еден бандит да дојде на власт и да праи што ќе му се сака како што праи сеа паторот.Не дека СДС се подобри ама нема кој друг да ги бутне овие што преку таквото ми дојдоа. Се поткупија. И не е лошо да си у НАТО и ЕУ, само лошо е што на вас партиските војничиња ви го перат мозокот латас, јанко и остала багра провладини медиуми и ве убедуваат дека НАТО и ЕУ се зло а баграва на власт кај нас е најдобра.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Роџер и Хереси се во право. Ако мислите дека САД или ЕУ нема да ја искористат шансата ако падне сегашнава власт да инсталираат свое пиунче на трк и команда овде се лажете гадно.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
да сме у НАТО и ЕУ нема да може еден бандит да дојде на власт и да праи што ќе му се сака како што праи сеа паторот.
Не сакаш да си во ЕУ, веврувај. Само полошо ќе стане. Не се лажете дека порозови ќе бидат работите.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Мене ме боли стапот кој ќе биде на власт ама едно знам да сме у НАТО и ЕУ нема да може еден бандит да дојде на власт и да праи што ќе му се сака како што праи сеа паторот.Не дека СДС се подобри ама нема кој друг да ги бутне овие што преку таквото ми дојдоа. Се поткупија. И не е лошо да си у НАТО и ЕУ, само лошо е што на вас партиските војничиња ви го перат мозокот латас, јанко и остала багра провладини медиуми и ве убедуваат дека НАТО и ЕУ се зло а баграва на власт кај нас е најдобра.
Ајдееееее. Ајдееееее. Дечко, ако влезеш у ЕУ, сите мали бизниси во државава ќе ги снема. Малите бизниси со своите давачки се битен аспект на државната економија, и истовремено им дозволуваат на граѓаните да се одржуваат во живот. Е сеа, тие мали бизниси ќе бидат заменети со големи корпорации. Цените ќе се качат, платите ќе останат исти и ќе бидеш посиромав од сега.
Дај, прво сме оф топик, второ тресеш глупости срамота е.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.523
Поени од реакции
9.393
Роџер и Хереси се во право. Ако мислите дека САД или ЕУ нема да ја искористат шансата ако падне сегашнава власт да инсталираат свое пиунче на трк и команда овде се лажете гадно.
ovde pokraj navistina zagrizeni luge ima i drugi infuiltrirani koj teraat agenda, posebno zabelezav eden tip koj sto na eden drug forum edno seri izigrava pameten i dudla siptrski kurovi, ovde nesto drugo propagira.

Kajgana Shop

На врв Bottom