Насилства во Македонија

R

Rigel Kent

Гостин
Ај не претерувајте , овде треба да се суди за свирепо убиство а не за кражба.
Се' зависи од тоа како се случило убиството и дали има два убоди , се' е снимено од камерите поставени кај очната болница. Судството е такво за признавање се намалува казната значи не се третира како "убиство со умисла".

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Во случајов, и да имало физички напад прво од Ангел, пречекорена е нужната одбрана. Ангел не го нападнал со нож, туку со раце (хипотетички зборам).

Ако идеме така, и полицаецот од Гостивар беше физички нападнат, уби двајца и сега доживотна затворска казна лежи.
Обвинителот треба да докажи дека е пречекорена..ама и да е пречекорена не се надевајте на двоцифрена цифра затвор...за полицаецот не знам што било случајот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Општиот законски максимум е 15...а за дело сторрено во нужна одбрана може сторителот да се ослободи..е сега ако го убодел само еднаш оди па докажи дека не е нужна одбрана било..
1. Врска нема дека ќе му намалуваат казна
2. Не знам баш дали убиството е во одбрана, тоа тек допрва ќе се разглаба, ама мене ми личи дека Насер ќе јаде 20+ години затвор.
3. Што менува ако го признае делото? Па уште да не го признае..., го видело пола Ѓорче, се знае дека е он, што ќе прави, ќе негира? Многу јасно дека ќе признае. И ај сеа јас ќе убијам човек, и треба да лежам 25 години, ама пошто сум добар човек и си го признав убиството ќе лежам само 10 години. Ок народе, навали убивај чим е ваква работава.

A

aye

Гостин
За жал Насер нема да добие голема казна бидејќи го признал делото и точакот е во дворот на семејството Петковски значи имало обид за кражба . Спред нашево " судство" признавањето на делото ја намалува казната а тоа што е обид за кражба и потоа е настанат инцидентот и грозоморното убиство ќе ја намалат неговата казна . А тоа што зацрни цело семејство не може никој да го надомести .[DOUBLEPOST=1400588764][/DOUBLEPOST]

Ајде сега еден бан . @Ilumious , @Crazy in Love
Е ако го направат тоа тогаш треба таткото на убиеното дете да го утепа убиецот да отиде во полиција и да си признае дека го утепал па нема да го затворат пошто нели признал.
Ја попрво би протестирала за смена на судството па и власта па и државата па после за ова оти вака само џабе протестираме кога си прават што сакаат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Е ако е навистина точокот бил во дворот..а не украден..очекувајте во најдобар случај 5 години казна...а можно е со добар адвокат и ослободителна пресуда..
Премиер ќе го праат бе шо ти е.

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
1 шип.тар наспроти еден тон мртви и претепани македонци. Се глеа дека не се праиш слеп при очи и глуп при разум Љутви.
Тој еден шип.тар ќе го тупите до 3014та година додека секоја година ќе умраат по 10 македонци од шип.тарска рака.
Мене исти кур ми е, статистика ти кажуем. Иако, да бидам искрен, коа ГУЦ сакаа да го именуваат по шпонот ја викав дека треба да го именуваат по неговите убијци. Пошто pest control.
Ti se pravis slep sega, drugo mi bese poentata, sakav da kazam kakvi protesti imase za toj slucaj a kakvi se sega nikoj ne spomna koj kolku ubil.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
I jas da bev mesto Angel i mene ke me utepase,sakam da kazam aramija si e aramija,narkoman e narkoman ,ubiec e ubiec,nema toa vrska so vera i nacija
Тоа не го негирав, тоа и го зборам дека таквите криминалци немаат соживот ни со Албанците.
Ама зошто имаше врска верата и нацијата при убиството на двајцата Албанци од полицаецот во Гостивар? Зошто тогаш не искочавте со вакви ставови? Албанецот секогаш ќе биде поблаг кон ваквите монструми затоа што се Албанци, а настраданата страна е Македонец.
За разлика од Македонците кои попрво гледаат да го накриват своето...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Сериозно во Кривичниоот законик има дека ако го признаеш делото, (еве убиство) се смета дека не е убиство со умисла? Дотолку биле идиоти законотворците?!

18 кривични пријави вчера. За тие насилните протести на Бит Пазар колку казнети имаше?
Прекршочни пријави. За нарушување на јавен ред и мир и причинување материјална штета (веројатно).

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Ti se pravis slep sega, drugo mi bese poentata, sakav da kazam kakvi protesti imase za toj slucaj a kakvi se sega nikoj ne spomna koj kolku ubil.
Немаше протести. А протести за секој претепан Македонец во автобусите? Слабо, а...

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Сериозно во Кривичниоот законик има дека ако го признаеш делото, (еве убиство) се смета дека не е убиство со умисла? Дотолку биле идиоти законотворците?!
Нема такво нешто во законот...

Член од
13 октомври 2012
Мислења
33
Поени од реакции
8
Уште неможам сфатам .. Нели со Насер имало уште двајца? тоа нигде не го пишува или погрешно сум информиран? А за тоа што ги уапсиле нашите е за тоа треба да се излезе на протест, не може секогаш нашите да го извлечат подебелиот крај, до кога вака.. Али највеќе го молам господ да имам блиска средба со Јанко, чисто онако да размениме неколку муабети.
A sto sakas ti da ne gi uapsat tie sto go narusuvat redot i mirot . jas go osuduvam ubistvoto na mladiot a za toj sto go izvrisl ubistvoto slobodno neka mu izrecat smrtna kazna. ali nemoze da se krsat dukani i da se pali tug imot zaradi toa sto nekoj si budala naprael ubistvo znaci nemojte site da gi stavate vo ista vreka site ne se isti. i nemojte da bidete patrioti tuka na forum. i nemojte da sirite omraza. zasto toa ne odgovara na nikoj toa ne nosi samo nazad a ne napred.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
USTE EDNAS VE PRASUVAM: STO AKO UBIECOT KE ISPADNE DEKA E ROM?
Па ќе испадне. Исто ко што во случајост со Смилковско, Агим Исмаили го прекрстија во Агим Исмаиловиќ за да испадне Босанец. За да се зачува соживотот.

Kajgana Shop

На врв Bottom