Би сакал да искоментирам за инцидентов нешто..
Прва работа многу е глупо што сите на фејсбук пишуваат почивај ангелу наш ова она.Лесна му земја на детето стварно ми е многу криво и ептен ми жал,но уште една трагична работа дека повторно иде тој акцент на македонски синдром со кршење тастатури.Јас живеам во Гостивар,знам што е соживот,и имам другари албанци,сум видел свашта од ножови до пиштоли како се носеле,но ова искрено е банално.Како може родител да дозволи дете ДА ВОСПИТА ДЕТЕ!!! да оди и да му дае убоди со нож на друго дете,при тоа да искрши палка од него и секира.Ова искрено е срамота и невидено и се докажува дека некој очигледно е на многу ниско социолошко ниво(не потенрцирам Албанци или слично).Исто,убиството настана поради точак,ем му го украле точакот ем го убиле,јас да би бил татко/брат,стрико или слично во буквална смисла одам и палам све што е во близина на убиецот,кој како сака нека го свати ова,ама да ми убие некој дете заради точак,со заби ќе го изгризам.Не се искорени и неможе да се искорени тоа поседување на ладно оружје кај некои одредени лица.До пред некое време се носеше за украс да бидеме реални ретко се случуваше да настане ваков инцидент,но последно време,а вклучиш вести деца се истепале и едното го избодело другото со нож или му ја пукнало главата со шипка.Ако си толку јак факер или тепач господ ти дал две раце тепај се види дали ти држи,не едно,две ножот и пиштолот.Почнавме да живееме како во гета,ќе дојде некој мисир што без причина нож ќе ти зачука или ќе те пукне од никаде.Мора да се освести малце народот оваа не смее да продолжи вака,уште колку деца треба да настрадаат за на некој ТЕЖОК КРЕТЕН од родител на кој никако да му светне дека оружјето не е играчка со која треба да се заминава некој,па у пи*ку матер више секој втор калаш има дома,ајде и базуки нека почнат да чуваат па ако комшијата ти истурил вода на глава по грешка земи разнеси цела зграда.Не ми е гајле дали е албанец,или ром или македонец ти невино дете да убиеш на таков начин треба стварно да ти фали нешто,а искрено најмногу ме нервира толку ниското социјализирање од некои што стварно му нема крај,ако незнаеш да живееш со луѓе имаш села,оди таму тепај се со мечки и такви срања.Колку и да бидам погрешно сфатен ич,ама ич не ми е гајле,малу е што гори пола Ѓорче,треба повеќе,изгледа овој народ само со стап може да си ја научи лекцијата како што треба!